Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
JoonasLam
Moderaattori
Moderaattori
  • 270 custom-general.kudos
  • 635 custom-general.replies
  • 34 custom-general.solutions

Arvostelussa Logitech G502 Hero -pelihiiri

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Logitech G502 HERO.jpg

 

Hiiri on PC-pelaajan yksi tärkeimmistä laitteista ja niiden ominaisuuksissa saattaa olla paljonkin eroja eri mallien välillä. Vaikken ammattilainen itse olekaan, pelattua tulee silti tasaisesti ja pääasiassa PC:llä. Testissäni on Logitech G502 HERO -pelihiiri ja tässä artikkelissa kerron tuntemuksiani kyseisestä laitteesta. Tämä testissä ollut laite myös arvotaan eteenpäin täällä Telia Yhteisössä! Lue aiheesta tarkemmin arvontapostauksestamme.

 

 

Ensihavainnot ja tuntuma

 

IMG_20190731_201005.jpg IMG_20190731_201231 (2).jpg

 

Paketti vaikuttaa visuaalisesti mukavan näköiseltä ja sisältö on pakattu järkevänoloisesti. Pakkaukseen kuuluu lisäpunnukset, käyttöohjeet sekä tietysti itse hiiri. Hiiri vaikuttaa tyylikkäältä ja toki se täytyy heti laittaa testiin. 

 

Logitech G502 on oikean käden hiiri, joka istuu käteen ainakin itselle hienosti. Tykkään peukalolle tarkoitetusta levikkeestä, joka tosin on melko yleinen nykyään hiirissä. Näin peukaloni ei raahaa hiirimatolla hiirtä liikutellessa. Muotoilu on monien näppäimiensä ansiosta hieman futuristisen oloinen ihan perushiireen verrattuna, mutta ei omasta mielestäni mene kuitenkaan liian överiksi. Pelaajilla on erilaisia hiiriotteita ja itselläni meni hetki totutella tähän malliin, kun aiempi hiireni oli hieman lyhykäisempi ja paksumpi. Logitech G502 -hiiren muotoilu on ehkä hieman pitkulainen ja hoikka, mutta hyvin ergonomisen oloinen. Hiiressä on iso määrä painikkeita, mutta se on suunniteltu niin, ettei nappuloita tule kuitenkaan vahingossa painettua.

 

Johto on palmikoitu ja täten vaikuttaa kestävältä. Hiiren molemmilta sivuilta löytyy kumipinta, joten lipsumista ei pääse tapahtumaan kriittisimmissäkään pelitilanteissa. Hiiren mukana tulee 5 x 3,6g painoja, joita lisäämällä saa tuntumaa muokattua juuri itselle sopivaksi. Itse tykkään hieman painavammasta hiirestä, joten ainakin minulle tämä osuu loistavasti! Hiiren painopistettä voi säätää punnuksien avulla myös eteen, taakse, sivuille tai keskelle. Aivan peruskäyttäjälle painoilla ei välttämättä ole suurta vaikutusta, mutta myös peruskäyttäjä voi löytää niiden avulla uutta mieltymystä hiiren painotukseen.

 

IMG_20190731_202119.jpg IMG_20190731_201257.jpg

 

 

Toiminnot ja ominaisuudet

 

Tämä hiiri on kyllä viritetty täysin pelaajia varten. Logitech G502 HERO -hiiri omaakin HERO 16K -tunnistimen, joka on Logitechin mukaan tarkin heidän valmistama pelitunnistin. HERO kykenee yli 400 IPS:ään 100-16 000 DPI:n välillä. IPS (Inches Per Second, tuumaa sekunnissa) kuvaa parhaiten hiiren tarkkuutta ja nopeutta, joka tässä hiiressä onkin hyvällä tasolla. DPI (Dots Per Inch, pistettä tuumalla) ilmoittaa hiiren resoluution. Suurilla DPI-luvuilla ei kuitenkaan käytännössä ole järin suurta merkitystä, kun ammattipelaajillakin on normaalisti muutaman tuhannen DPI:n resoluutio käytössä maksimissaan. Nämä voivat toki hieman vaihdella pelistä ja pelaajasta riippuen. Yhdenmukaisimmat vasteajat ja huippuluokan tarkkuus takaa hiiren soveltuvuuden kilpatason peleihin siinä missä harrastelijallekin, joka haluaa varmistaa, ettei jää laitteista kiinni. Tarkkuuden kyllä huomaa käytössä, eli jos ei osumia tule FPS-peleissä, on vika jossain muualla kuin hiiressä.

 

DPI-tasoja voi säätää Logitech G Hub -ohjelmalla itsellesi sopivaksi. G Hub:llä voit asettaa myös useamman DPI-tason talteen ja vaihtaa kyseistä herkkyyttä lennosta. Hiiren vasemmalta löytyy yhtenä peukalopainikkeena tätä varten oma nappula, joten voin vaihtaa asetukset nopeasta räiskintätilasta tarkka-ampujan rooliin sopivaan herkkyyteen. Kyseisen nappulan voi toki myös muokata muuhunkin tarkoitukseen. Hiirestä löytyykin yhteensä jopa 11 täysin ohjelmoitavissa olevaa painiketta. Tästä sain itselleni paljon lisäarvoa MOBA-pelien pelaajana, sillä nyt voin jakaa komentoja enemmän myös hiiren puolelle.

 

G Hubista pääset muokkaamaan näitä asetuksia ja ne jäävät hiiren muistiin, joten asetuksesi pysyvät tallessa, vaikka otat hiiren mukaasi. Voit tallentaa pelivalmiit profiilit talteen, joten voin tarvittaessa napata hiiren toiseen koneeseen käyttöön ilman suurempia säätöjä. G Hubista pääse kiinni myös Lightsync RGB-valaistuksiin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että saat hiiren valaistusanimaatiot ja -tehosteet käyttöösi, jotka menevät sitten synkronoidusti muiden Logitechin laitteiden kanssa, jotka on Lightsync RGB:tä tukevat.

 

hhkjh.PNGkhjk.PNGkhjky 798.PNG

 

 

Miksi tämä hiiri?

 

Kokonaisuutena hiiri on mielestäni loistava. Mielipiteitä voi jakaa painikkeiden määrä varsinkin, jos tuntee, ettei tarvitse niin paljon hiireen näppäimiä. Hiiri ei ollut ainakaan itselleni lähtökohtaisesti liian painava ja otin käyttöön jopa muutaman lisäpunnuksen, sillä tykkään hieman painavammasta hiirestä. Logitech G502 HERO sopii mielestäni hyvin kaiken tasoisille pelaajille. Tämä hiiri on kuitenkin langallinen, joten jos haluat langattoman, niin täytyy tarkastella jotain toista mallia. Hiiri on ehdottoman tarkka eikä anna sillä puolella tasoitusta ollenkaan. Visuaalisesti se on omaan silmään miellyttävän näköinen RGB-valaistuksineen. Tietysti hyvä tuntuma on tärkeä, joka hiirestä omassa käytössä kyllä löytyi. Muista hankkia hiirellesi myös hiirimatto!


Löydät laitteen verkkokaupastamme!

 

Lue myös:

Telia Yhteisön moderaattori | *insert quote here*

0 vastausta