Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
SaJoonas
Moderaattori
Moderaattori
  • 293 custom-general.kudos
  • 636 custom-general.replies
  • 69 custom-general.solutions

Legendaarinen Crash Team Racing on täällä taas

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

CTR.png

 

Remasteroidut pelit ovat nousseet hiljattain suosioon, kun vanhemmista legendaarisista suosikkipeleistä on tehty uusia, päivitetyillä grafiikoilla höystettyjä versioita. Kesällä 2017 Crash Bandicoot -pelisarjan kolme ensimmäistä osaa herätettiin upealla tavalla henkiin Crash Bandicoot N'Sane Trilogyn myötä. Viime vuoden lopulla saatiin jälleen yksi uusi remasteroitu peli lisää, kun ihastuttava lohikäärme Spyro saapui konsoleille. Kolme ensimmäistä Spyro-peliä kattanut Spyro Reignited Trilogy näki päivänvalon viime marraskuussa. Näiden lisäksi muun muassa ikoninen zombie-räiskintä Resident Evil 2 on saanut päivitetyn version.

 

Moni meistä muistaa ikimuistoisen Crash Team Racing -konsolipelin, joka julkaistiin Playstation-konsolille vuonna 1999. CTR-fanien odotus vihdoin palkitaan, kun Crash Bandicoot -pelisarjasta tutut hahmot hyppäävät jälleen karting-autojen puikkoihin. Supersuosittu Crash Team Racing on saapunut uudemman sukupolven konsoleille. Crash Team Racing: Nitro Fueled on remasteroitu versio alkuperäisestä Crash Team Racing -pelistä, johon on lisätty sisältöä myös Crash Nitro Kartista ja Crash Tag Team Racingista. Käsissäsi on siis CTR-pelikokemus ekstravarusteltuna ja äärimmilleen viriteltynä.

Nitro-Fueled -pelissä nähdään hahmoja Crash Team Racingistä sekä Crash Nitro Kartista. Aluksi pelattavina ovat ainoastaan Crash Team Racingin kahdeksan perushahmoa, mutta pelaajat voivat avata lisää hahmoja pelaamalla. Adventure Modessa eli seikkailutilassa voit avata uusia hahmoja ja ratoja. Pääset ottamaan mittaa päävastustajista, jotka päihittämällä avaat päävastustajat käyttöösi itse pelissä. Arcade-pelimuoto on perinteinen kisamoodi, jossa itse valitset hahmon ja radan. Battle Arenalla pääset kisaamaan muita pelaajia vastaan areenamaisessa ympäristössä. CTR: Nitro Fueled -pelissä on lisäksi verkkomoninpeli, eli voit ottaa netin välityksellä mittaa ystävistäsi tai muista Crash-faneista ympäri maailman.


Peli on visuaalisesti kaunis ja tarjoaa odotettua enemmän sisältöä

Grafiikoiltaan peli ei muistuta 20 vuotta sitten julkaistua alkuperäistä versiota, mutta Nitro Fueled on kuitenkin kehitetty alkuperäistä Crash Team Racingia kunnioittaen. CTR: Nitro Fueled -peliä voi pelata jopa 4K resoluutiolla, jos käytössäsi on Xbox One X tai PS4 Pro. Playstation 1 -konsolille julkaistu alkuperäinen CTR sai aikoinaan paljon kehuja pelattavuudestaan ja myös Nitro Fueled on pelattavuudeltaan aivan erinomainen. Voisi luulla, että peli on todella helppo, mutta karting-kisassa pärjääminen vaatii kuitenkin taitoa. Aloittelevalla pelaajalla voi mennä hetki, ennen kuin pelin Driftaus- ja Turbomekanismi avautuu kunnolla. Toki voit vain kaasutella pitkin karttaa käyttäen kaasua ja jarrua, mutta siinä tapauksessa kokeneemmat kuskit pyyhältävät ronskisti ohi Turbon avittamana. Driftaaminen ja Turbon käyttäminen tuntuu yhtä mainiolta, mitä se Playstation 1-versiossakin oli.

Nitro Fueled -pelissä on yhteensä 26 pelattavaa hahmoa. Hahmojen erilaisuus lämmittää etenkin perheen pienimpien mieltä, kun voit valita kuskiksi esimerkiksi Polar-jääkarhun tai vaikkapa Baby Crashin. Hahmojen ulkoasua pääsee muuttamaan erilaisten skinien avulla, joita voi avata pelin sisäisellä rahalla, jota pelaaja ansaitsee pelaamalla. Hahmot on jaettu käytännössä kolmeen eri kategoriaan ja eri kategoriassa olevilla hahmoilla on omat vahvuudet ja heikkoudet. Toiset hahmot pääsevät autolla lujempaa, mutta kääntyminen on hankalampaa, kun taas jotkut hahmot ovat hieman hitaampia ja pystyvät kääntymään helposti. Lisäksi pelissä on hahmoja, jotka ovat tasapainoisia ominaisuuksiltaan, eli ne eivät erityisesti loista millään osa-alueella. Hahmojen autoja pääsee myös tuunaamaan oman mielensä mukaan. Voit maalata auton rungon, laittaa tarroja tai vaihtaa esimerkiksi renkaat. Tällaisia kustomointimahdollisuuksia ei alkuperäisessä CTR-pelissä ollut, mutta se toimii mielestäni pelissä varsin hyvin ja peli on tehty kunnioittaen alkuperäistä Crash Team Racingia. Myös erilaisia karttoja on runsas määrä, sillä pelistä nimittäin löytyy jopa 31 erilaista karttaa. Laaja karttavalikoima takaa sen, että kisoihin tulee vaihtelevuutta ja jokaiselle pelaajalle löytyy varmasti oma suosikkikartta.

 

CTR Nitro.jpg


Yhteenveto

Mielestäni Crash Team Racing pyyhkii lattiaa hiljattain julkaistulla Sonic Racing -pelillä, joten suositukseni menee ehdottomasti Crashille. Miinusta tulee ajoittain pitkistäkin latausajoista ja julkaisun yhteydessä ilmi tulleista verkkomoninpelimuodon haasteista. Peli on todella nopeatempoinen, intensiivinen ja visuaalisesti miellyttävä. Upean pelikokemuksen lisäksi nostalgiapärinät on tämän pelin avulla taattu. Peli on siitä mainio, että se on erittäin hauska ja sopii kaikenikäisille pelaajille.

On siis aika kerätä perhe tai ystävät konsolin ääreen ja ottaa mittaa siitä, kuka on kovin kuski.

 

Arvosana: 9/10

 

Tilaa Crash Team Racing: Nitro Fueled PS4-konsolille verkkokaupastamme.

0 vastausta