peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
58745 Jäsentä
163167 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Logitech G413 mekaanisen pelinäppäimistön arvosteluUusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎07-05-2018
Kirjoituksia: 10
1/1

Logitech G413 mekaanisen pelinäppäimistön arvostelu

Tässä lyhyt arvostelu Logitechin G413 näppäimistöstä, jonka voitin arvonnassa.

 

G413 näppäimistö on hyvin tyylikäs mutta myös hyvin pelkistetty ja karsittu. Ei mitään ylimääräistä, ei media näppäimiä eikä erillisiä makronäppäimiä. Taustavalaistus on vain punainen ledi, valitettavasti muita värejä tai rbg:tä ei ole.

_20191020_125637.JPG

 

 

Näppäimistön ensivaikutelma on laadukas ja jämäkkä. G413 on painava eikä vääntyile eikä natise. Näppäinten alla on suoraan harjattu alumiini-magnesiumlevy joka tyylikäs mutta kylmä. Näppäimet ovat suoraan levyssä ja istuvat tämän takia korkeammalla, kun ei ole muovista ”täytelevyä” näppäinten ympärillä. Näppäimistön puhdistus on todella helppoa täytelevyn puuttuessa ja roskat voi puhaltaa pois näppäinten alta tai välistä, kun ei ole ylimääräisiä rakoja, minne ne voisivat jäädä kiinni. Näppäimistön mukana tulee 12 lisänääpäinhattua ja irroitustyökalu.

 

Näppäimistön käyttöönotto on helppoa. Molemmat usb johdot sisään niin toimii näppäimistö sekä usb ulostulo. Näppäimistö toimii suoraan mutta mikäli lataa ja asentaa Logitech G hub ohjelman pystyy säätämään taustavalaistuksen sävyä sekä tehostetta, pelitilan poiskytkettyjä näppäimiä sekä tehdä makroja.

 

Näppäimistön näppäinkorkeus tuntui hieman omituiselta lauksi, kun olen tottunut lepuuttamaan peukaloa ja pikkurilliä näppäinten vieressä. G413 on romer-g tactile kytkimet, joissa on 1,5mm painallus. Kirjoittaminen tuntuu hyvin luontevalta, ei kovin suurta eroa Razer keltaisiin kytkimiin, vaikkakin tässä saa palautteen aina kun on painanut näppäimen. Painalluksen palaute on hyvin kevyt. Virhepainalluksia tulee vähemmän, kun pitää painaa hieman pitempään ennen kuin ottaa kontaktin.

 

Tuntuma peleissä on tarkempi, kun näppäimet eivät ole niin herkkiä. Painallussyvyys on aika lyhyt mutta hieman pidempi kuin razerin keltaisissa kytkimissä. Peleissä näppäimistöllä kohtalaisen pieni merkitys, kunhan peliasennon saa hyväksi omille pelituokioille.

 

Medianäppäinten puuttuminen on pieni miinus, toiminnot löytyvät FN näppäimen kautta. Taustavalaistus on vain punainen, joka hieman harmittaa. En pidä kovinkaan paljon punaisesta valaistuksesta mutta siihen tottuu kyllä hyvin parissa viikossa. Rannetuen puute aiheutti hieman tottumista aluksi, razerin mukana tullut oikein mukava ja pehmeä rannetuki ei oikein sovi tämän kanssa käytettäväksi. Ranteen tukemista tai asentoa olen joutunut miettimään aina kun on pelaillut yli tunnin. Hyvän asennon löytäminen, jossa olisi pitkään mukava on ollut haastavaa mutta se ei estä tai haittaa parintunnin pelituokioita.

 

Aluksi tuntui, että en vaihtaisi tähän vaan ottaisin takaisin razerin testin jälkeen. Viikkojen jälkeen näppäimistön käyttö on tuntunut vain paremmalta. Kirjoittamisen tuntuma on myöskin parantunut, kun päässyt tottumaan näppäimistöön.  Arvostelu on nyt lopussa ja olenkin vaikean päätöksen edessä kumman näppäimistön kanssa jatkan tästä eteenpäin.

 

Näppäimistöä voin suositella kaikille, jotka haluavat tyylikkään ja toimivan näppäimistön.

 

https://kauppa.telia.fi/kauppa/laitteet/tuote/Logitech-G413

https://www.logitechg.com/fi-fi/products/gaming-keyboards/g413-mechanical-gaming-keyboard.html#920-0...