Logitech G432 7.1 pelikuulokkeet -arvostelu ja arvonta 12.8.-25.8.2019


Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12


 


Pelaajan vakiovarustukseen kuuluu nykypäivänä hommaan soveltuva pelikuulokemikrofoni eli headset. Pelikokemuksen saa vietyä parhaimmillaan täysin uudelle tasolle laadukkaalla headsetillä tai kuulokkeilla. En ole itse ammattipelaaja, mutta tunteja tietokoneen tai konsolin äärellä on tullut paljon. Ykköspelini on Dota 2 ja tämän lisäksi tulee tahkottua muita PC- tai PS4-pelejä satunnaisesti itsekseen tai kavereiden kanssa. Tässä testissä käsitellään Logitechin G432 7.1 -tilaäänellä varusteltua headsetiä ja tämä kyseinen testilaite arvotaan myös Telia Yhteisössä uudelle omistajalle! Lue arvonnasta tarkemmin jutun lopusta!


 


 


Ensikosketukset ja tunnelmat


 


  


 


Paketti näyttää tyylikkäältä ja siitä paistaa Logitechin ilme. Tarvikkeet oli pakattu ihan fiksunoloisesti. Mukana tuli itse kuulokkeiden lisäksi USB-adapteri, erillinen 3,5mm adapteri ja toki käyttöohjeet.  Kuulokkeet toimivat hienosti kaikilla pelilaitteilla eli ne saa yhdistettyä tietokoneeseen, Playstationiin tai Nintendo Switchiin USB-johdolla tai muihin laitteisiin 3,5mm:n johdolla. Kuulokkeet ovat siis langalliset, eli jos hakusessa on langaton headset, kannattaa vilkuilla muita malleja. Johto on riittävän pitkä eikä tietokoneella istuessa ongelmia tule sen suhteen. Logitech G432 ei myöskään omaa mitään spesiaalia RGB-valaistusta, mutta sillä harvemmin on suurta merkitystä omassa peliluolassa istuessa, vaikka sellaiset voivat ihan tyylikkäitä ollakin.


 


 


 


 


Istuvuus


 


Monesti sitä pohtii kuulokkeita ostaessa, että nyt on saatava parhaat soundit ja pienimmätkin askelten äänet kuulumaan tarkasti pelikentältä. Huomiota kannattaa kuitenkin kiinnittää erityisesti kuulokkeiden istuvuuteen. Kukaan ei halua istua parhaimmillaan useita tunteja pelin parissa sellaisilla kuulokkeilla, jotka ovat epämukavat päässä.


 


Tässä Logitechin G432 -headsetissä on keinonahkapäällysteiset pehmusteet korvakupeissa sekä päälaelle asettuvassa pantaosassa. Kevyet pehmusteet poistavat painetta korvien ympäriltä ja kupit muodostuvatkin päähän kivasti. Käyttömukavuudeltaan nämä ovat yleisesti mukavan tuntuiset, mutta kuumalla kelillä päällyste saattaa jopa hieman hiostaa. Tämä lienee kuitenkin ongelma lähes kaikkien vastaavien kuulokkeiden kohdalla.


 


Kuulokkeet kiinnittyvät päähän hyvin, joten eivät heilu päässä ollenkaan ja säädöt saa tietty itselleen sopivaksi. Päälaen pehmuste istuu kevyesti eikä kuulokkeet muutenkaan paina päätä tai korvia. Runko on jykevä, vaikka kuulokeet näyttävätkin ulkoisesti hieman “muovisilta”. Nämä olivat myös kevyemmät mitä odotin tai ainakin päässä ne tuntuvat siltä. Pientä natinaa näissä oli havaittavissa, vaikkei se itseäni liiemmin häirinnyt. Pääpannan reunassa on pehmusteen vieressä tyhjää tilaa, joten kuulokkeet voi laittaa roikkumaan siitä mahdollisesti johonkin sopivaan telineeseen, mikäli sellainen on käytössä.


 


  


 


 


Äänet


 


Logitech G432 -headsetissä löytyy isot 50 mm:n kaiutinelementit, joten se on ainakin hyvä parannus edeltäjäänsä G430-malliin, jossa oli 40 mm:n elementit. Näillä kaiutinelementeillä äänimaailma tuntuu hyvin laajalta ja pelikokemus on oikein antoisa. Vasemman kuulokekupin takaa löytyy äänenvoimakkuuden säätö-rulla, joten et joudu etsimään sitä johdon keskeltä ja siihen jotenkin tykästyin heti. 


 


Kun yhdistän G432:n tietokoneeseeni USB-johdolla, pääsen muokkaamaan ja optimoimaan ääniprofiilia Logitech G Hub -ohjelmalla, mutta äänet kuulostavat oletusasetuksillakin oikein päteviltä. Logitech G432 -kuulokkeet käyttävät DTS Headphone: X 20 -tilaääniä, joten USB-johdolla yhdistettynä ja G Hub -ohjelman avulla saa 7.1 surround-äänet käyttööön. Näin pääsee suoraan tapahtumien keskipisteeseen äänien suhteen, joka on mukava lisä pelaamisessa, kun kuulee esimerkiksi FPS-peleissä mistä suunnasta laukaukset kuuluvat. Kuitenkaan 3,5mm johdolla yhdistettynä tilaääniä ei saa käyttöön, joten se suosii käyttöä Windows PC:llä USB-kaapelilla, jonka avulla äänistä tuntuu saavan kaiken irti. Kuitenkin 3,5mm johdolla käytettynä stereo-äänet tuntuvat olevan hyvin tasapainossa esimerkiksi efektien ja musiikin kanssa eikä käyttökokemuksessa ole valittamista. 


 


Headsetistä löytyy puomillinen 6mm:n mikrofoni, joten äänet kuuluvat joukkuetovereille mukavan kirkkaasti. Voit nostaa puomin ylös, jos haluat itsesi mutelle, joka on mekanismina kiva lisä. Mikki ei kuitenkaan ole irrotettavissa, kuten joissain malleissa on. Yllätyin positiivisesti äänenlaadusta!


 




 


Käyttö eri laitteilla tai eri tarkoituksissa


 


Pelaamisen osalta kuulokkeet toimivat siis kaikissa pelilaitteissasi, joten siltä osalta ne ovat monikäyttöiset. Johto on 2m pituinen eli se antaa melko hyvin periksi etäisyyksien puolesta eri laitteilla. Kattavin käyttökokemus tulee tosiaan PC:llä ja G Hub-ohjelmalla.


 


Musiikin kuunteluun kuulokkeet sopivat myös oikein hienosti. Eritasoiset äänet kuuluva nätisti ilman häiriöitä ja G Hubista tehdyillä säädöillä saa varsin mukavat soundit aikaiseksi. Oletusasetuksillakin tai ilman G Hub-ohjelman käyttöä äänimaailma vaikuttaa oikein rikkaalta, joten jos ääniasetusten säätely ei nappaa, sen voi jättää tekemättäkin. Esimerkiksi puhelimellakin 3,5mm johdolla yhdistettynä hoitui näppärästi Twitchin selailu tai ihan puheluidenkin hoitaminen.


 


Jos lähtee pelireissulle, kuulokkeet sujahtavat reppuun kätevästi 90 astetta taittuvien korvakuppien ansiosta. Tämä malli on kuitenkin melko kookkaan oloinen varsinkin kuppien osalta, joten vaativat jonkin verran tilaa. Ihan jokapäiväiseen muuhun käyttöön nämä eivät ole mielestäni paras vaihtoehto, sillä mikrofoni on kiinteä enkä siten lähtisi nämä päässä kaupungille pyörimään ilman true gamerin itsetuntoa. Itse tykkään langattomuudesta liikkeessä ollessani, joten en ehkä itselleni koe näitä parhaimmiksi reissukuulokkeiksi senkään osalta.


 


Kokonaisuudessaan Logitech G432 -headset on hintaluokassaan hyvinkin suositeltava laite. Pelimaailman äänet tempaavat mukaansa ja mikrofoni viimeistelee pelikokemuksen kavereiden kanssa. Ennen kaikkea istuvuus on mukavuudeltaan hyvällä tasolla ja nämä päässä voi istua pitkiäkin aikoja. Muut suuremmat huomiot hankintaa tehdessä ovat, että G Hubin ja 7.1-tilaäänien käyttö onnistuu vain PC:llä sekä se, että headset ei ole langaton.


 


Kuulokkeet löydät myös verkkokaupastamme!


 


***Arvonta on päättynyt***


 


Voita Logitech G432 7.1 -pelikuulokkeet - kilpailu käynnistyy 


 


Osallistu arvontaan ja voit voittaa Logitech G432 7.1-pelikuulokkeet itsellesi. Olet mukana arvonnassa vastaamalla näihin kysymyksiin tämän artikkelin kommenteissa:


 



Mitä pelejä pelaat tällä hetkellä? 
Mitkä kuulokkeet käytössäsi ovat nyt?



 


Odotuksemme sinulle arpaonnen osuessa


 


Jos voitat arvonnassa niin käytä ja testaa kuulokkeita pelatessasi. Näin saat siitä kokemuksia, joita haluamme sinun jakavan muillekin täällä Yhteisössä. Kirjoita kahden viikon käyttämisen jälkeen kokemuksistasi arvostelu vähintään yhden kuvan kera Yhteisön Pelaaminen-osioon (vähintään 200 sanan mittainen juttu).


 


Voit nostaa kirjoituksessasi esiin esimerkiksi seuraavia näkökulmia: Miltä kuulokkeet tuntuvat ja näyttävät? Miten se toimii pelatessa? Oliko käyttöönotto helppoa? Soveltuiko se hyvin pelaamillesi peleille ja kävisikö se esimerkiksi myös työkäyttöön? Mitä erityisen hyvää siinä on ja mitä kenties muuttaisit? Tyyli on vapaa!


 


Voit pitää kuulokkeet itselläsi maksutta testien jälkeen.


 


Skaba pähkinänkuoressa


 



  1. Voit osallistua arvontaan 25.8. kello 23:59 asti

  2. Tämän jälkeen suoritamme arvonnan ja ilmoitamme voittajille voitosta Yhteisön yksityisviestillä

  3. Osallistu arvontaan vastaamalla yllä esitettyihin kysymyksiin tämän keskusteluketjun kommenttiosissa. Jos voitat arvonnassa, testaa pelikuulokkeita kahden viikon ajan ja tee siitä arvostelu Yhteisön Pelaaminen-alueelle. Käytä arvostelussa vähintään yhtä kuvaa.

  4. Huomioithan, että osallistumalla arvontaan sitoudut siihen, että pystyt testaamaan pelikuulokkeita sekä kirjoittamaan siitä arvostelun Yhteisöön: Varsinainen arvostelu tulee olla kirjoitettuna viikon 37 loppuun mennessä.

  5. Saat pitää pelikuulokkeet itselläsi testin jälkeen maksutta.

  6. Arvottu laite on ollut testissä Telialla muutaman viikon ajan, mutta se toimitetaan uudenveroisessa kunnossa pakkauksen tarvikkeineen ja siinä on laitevalmistajan myöntämä takuu.

  7. Lue ennen osallistumistasi vielä arvonnan säännöt, klikkaa PALJASTUS-sanaa.


Arvonta on vain Yhteisön jäsenille. Jos et ole vielä jäsen niin liity mukaan ja voit osallistua tähän sekä myös muihin arvontoihin tulevaisuudessa.


 


Hide content


Arvonnan säännöt ja rekisteriseloste Kommentoi ja voita itsellesi Logitech G432 7.1-pelikuulokkeet



Arvonnan järjestäjä
Telia Finland Oyj, jäljempänä "Telia" (Telia Finland Oyj, Teollisuuskatu 15, 00510 Helsinki, Y-tunnus: 1475607-9, puh. 020401).


 


Osallistumiskelpoisuus
Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat luonnolliset henkilöt pois lukien Telian sekä kumppaneiden henkilökunta ja heidän perheenjäsenensä, sekä niiden yhtiöiden ja organisaatioiden työntekijät, jotka ovat olleet tekemisissä tämän arvonnan kanssa.


 


Osallistumisaika
Arvontaan voi osallistua 12.8.-25.8.2019 kello 23:59 välisenä aikana. Telia ei vastaa teknisistä syistä perille tulemattomista osallistumisista tai puutteellisista, asiattomista tai lukukelvottomista vastauksista.


 


Palkinnot
Palkintona arvotaan yhteensä yksi kappale Logitech G432 7.1 Surround Sound Wired-pelikuulokkeita, yhdet (1) pelikuulookkeet/voittaja. Palkinnon arvo 79€/kpl.



Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai muuksi hyödykkeeksi. Palkinto on henkilökohtainen eikä sitä voi myydä tai siirtää eteenpäin. 


 


Arvontaan osallistuminen


Arvontaan osallistuminen ei edellytä tuotteen tai palvelun ostamista. Arvontaan voi osallistua vastaamalla tämän blogin kommenttiosioon tässä blogissa esitettyyn kahteen kysymykseen. 1 kommentti = 1 arpa. 1 arpa/henkilö.


 


Yhteystietoja ei luovuteta ulkopuolisten käyttöön.


 


Arvonnan suorittaminen ja palkinnon lunastus
Arvonta suoritetaan 26.8.2019 ja voitosta ilmoitetaan yksityisviestillä Telia Yhteisön kautta. Jos voittajaa ei tavoiteta kolmen (3) vuorokauden kuluessa, arvotaan uusi voittaja. Telia ei korvaa palkintoa, mikäli osallistujaa ei tavoiteta. Telialla on oikeus julkaista voittajan nimi ja kotipaikkakunta sekä Yhteisön nimimerkki eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai korvausta.


Testaajat sitoutuvat siihen, että he julkaisevat kahden viikon testijakson aikana artikkelin Telia Yhteisöstä löytyvään Pelaaminen-alueen Arvostelut-osioon.



  • Arvostelu kahden viikon käyttämisen jälkeen (vähintään 200 sanan mittainen artikkeli). Arvostelussa tulee olla vähintään yksi kuva arvosteltavasta tuotteesta. Julkaisu viikolla 37.



Testaajat voivat halutessaan tehdä juttuja myös enemmän. Testaajien tekemien artikkelien, kuvien ja videoiden tulee olla hyvän tavan mukaisia eivätkä ne saa sisältää asiatonta sisältöä. Testaukseen saa halutessaan liittää kuva-ja videomateriaalia.


Osallistumalla kilpailuun ja lähettämällä Telialle tekemäänsä materiaalia henkilö myöntää Telialle oikeuden hyödyntää materiaalia Telian markkinoinnissa ilman eri korvausta, sekä julkaista materiaalin tehneiden henkilöiden Telia Yhteisön nimimerkit ja YouTube-kanavien nimet.


 


Jos kilpailun voittajat eivät tee artikkeleita Telia Yhteisöön testijakson aikana, Telia veloittaa voittajalta pelihiiren hinnan, joka määräytyy pelihiiren myynninaloituspäivän hinnan mukaan.


 


Verot
Telia sitoutuu maksamaan lakisääteiset verot näissä virallisissa säännöissä ilmoitetuista palkinnoista.  Viralliset säännöt koskevat kaikkia osallistujia. Osallistumalla tähän arvontaan osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä arvonnan sääntöjä.


 


Rekisteriseloste
Telian henkilötietolain mukainen rekisteriseloste on nähtävissä osoitteessa www.telia.fi/tietosuoja


 


Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.



Telia Finland Oyj
Helsingissä 12.08.2019



 


71 kommenttia

1. pelaan tales of vesperiaa tällä hetkellä

2. käytän tällä hetkellä hyper x cloud merkkisiä kuulokkeita

Mitä pelejä pelaat tällä hetkellä? 
- Pelaan mm. Remnant: From the Ashes, Overwatch ja odotan innolla classic Wowia


Mitkä kuulokkeet käytössäsi ovat nyt?

- Poikakaverin vanhat Steelseries kuulokkeet, en ole ihan 100% varma mallista

Ihan vaan ajan viete pelejä kuten angry birds yms. Kuullokkeita EI vielä ole.

Tällä hetkellä pelaan useimmiten Battlefield V, sitten satunnaisesti Overwatch, The Forest ja Goat of Duty. Yksinpeleissä kesken tällä hetkellä ainakin The Witcher 2 ja Wildlands.
Tällä hetkellä minulla on kuulokkeet ADX Firestorm H07 PC:llä.

Hei, nykyiset kuulokkeet ovat E-blue type-x kuulokkeet. Nykyään tulee pelailtua päivittäin Dota 2 ja cs go. Takana pitkä pelihistoria (16-vuotta), pelailua aina cs 1.3b asti, aikaa kun de_siegessä tankki räjähti kranaatista, kokeiltu ESL liigaa cs 1.6 aikoihin, clanbasessa roikuttu varmaan 60 eri tiimissä sekä IRC #matsi kanava oli erittäin tuttu. Nykyään myös IT alalla (palomuurikouluttaja, system specialist) ollut 7v töissä, eli rankkaan testiin pääsee mikäli arpaonni osuu kohdalle. 

Tällä hetkellä käytössä Logitechin vanhat kuulokkeet. Pelaan Fortnitea, Subnauticaa ja CS:GO

Olisi erittäin mahtavaa päästä testaamaan logitechin huippu kuulokkeita CS Go:ssa. 7.1 kanavasta olisi suuresti hyötyä äänellisesti. Pystyn myös antamaan hyvän arvioinnin koska olen käyttänyt useita kuulokkeita elämäni aikana ja pelannut 20 vuotta eri pelejä. Käytössä on Sennheiser pelikuulokkeert.

Pelaan enimmäkseen apex legends, World of Warcraft ja league of legends, kaikissa tietenkin kommunikaatio kaiken a ja o, rätisevästä mikistä napsahtaa -50dkp.

 

Tällä hetkellä käytössä Razer Kraken Pro v2.

Edelleen tulee Counter Strike:ä pelailtua suhteellisen paljon, noin 19 vuotta jo. Modeemiaika oli kamalaa xD Overwatch, Elder Scrolls Online .. Tietokoneellakjotkut Logitech kuulokkeet käytössä, mutta sen verran vanhat etten tiedä mitä mallia ovat. Playstation Gold kuulokkeet Playstationilla pelatessa.

Pelaan suurimmaksi osaksi rainbow six siege ja call of duty peli sarjaa

käytän tällä hetkellä hyperx cloud stinger kuulokkeita

Pelaan tällä hetkellä CS:GOta (4000 tuntia takana) ja PUBGia, joissa äänenlaatu on luonnollisesti hyvin tärkeää.

Käytän tällä hetkellä Hyperx Cloud Flight langattomia kuulokkeita.

R6 siegeä tällä hetkellä ja borderlands 3 tulee kovaan käyttöön kuhan julkaistaan

Pelaan Pubg:ia ja cs:ää. Käytössä on Beyerdynamic DT990 PRO -kuulokkeet.

Tällä hetkellä käytöllä Logitect g633. Mielellään kokeilisin näitäkin! Poikani kanssa pelataan Cs:ää lähinnä ?

Pelaan tällä hetkellä pääasiassa CS:GO:ta ja Rainbow Six Siegeä. Näissä peleissä, ja etenkin jälkimmäisessä, äänen laatu on hyvin tärkeää. 

 

Käytössäni on tällä hetkellä Steelseriesin Arctics 7 2019 Edition, langattomat pelikuulokkeet. Ne ovat toimineen vallan hyvin, mutta mikrofoniin en ole aivan tyytyväinen vaikkakin sitä Steelseries myyntivalttinaan käyttääkin. Olisi siis hyvä vertailla etenkin kuulokkeiden äänisyvyys, -suunta eroja ja sitten tuota mikrofonin toimivuutta. Mielenkiinnolla arpalipuke siis vetämään.

Tällä hetkellä itseltä löytyy Razer Thresher Tournament edition-kuulokkeet joihin olen ja en ole ollut tyytyväinen. Muoviosat metallin kanssa yhdessä ovat aiheuttaneet teippikorjauksia kuulokkeisiin ja siksi en ole tyytyväinen. Myös mikin mute-nappulan hankala käyttö sekä äänenvoimakkuuden säätörullan sijoittelu kuulokkeiden johtoon on hankaloittanut useasti pelaamista. Tällä hetkellä pelailen CSGO, American Army Proving Grounds, Realm Royale, Paladins ja Ring of Elysium nimisiä pelejä. Lisäksi konsolilla tulee välillä pelailtua Apex Legendsiä tai Gran Turismo Sporttia. Nämä Logitechin kuulokkeet olisivat kyllä selvä upgrade tämän hetkisiin kuulokkeisiin ja varmasti mahdollistaisivat joissakin tilanteissa paremman kuuluvuuden.

Assasins Creed Odysseyta ja Battlefiel V:ttä.

 

Senheiser Momentumeita.

Pubg ja Sennheiser 300.

Mitä pelejä pelaat tällä hetkellä?

-Tällä hetkellä pelaan lähinnä Counter-Strike: Global Offensive ja PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS. Myös Old School RuneScape peliä tulee pelattua, tämän pelin kanssa tulee musiikkia paljon kuunneltua.

 

Mitkä kuulokkeet käytössäsi ovat nyt?

-Käytössäni on nyt HyperX Cloud Alpha kuulokkeet.

Olen myös testannut useampia peli tarkoitukseen tehtyjä kuulokkeita.

Tässä niistä muutama: SteelSeries 4H, SteelSeries Siberian V2, CMSTORM Sirus 5.1, Sennheiser G4ME Zero, Logitech G633.

 

Ottaisin mielelläni testiin nämä G432 7.1 kuulokkeet ja kirjottaisin niistä teille arvostelun.

Pelejä tulee pelattua useita tunteja päivässä, joten kuulokkeet pääsevät koetukselle.

Tällä hetkellä pelaan Fortniteä ja joskus Overwatcia,joskus jotain muuta.

Tällä hetkellä minulla on Razer kraken mobilet kuulokkeina.

Pelailen pelejä nimeltä Csgo, ja fortnite ja kuulokkeet mitä käytän ovat razer electra v2 jotka ostin ensimmäisiksi pelikuulokkeikseni.

Pelailen vähän sekalaisesti. Pääasiassa kuitenkin BF1, BFV, ARK, No Man's Sky. Useimmat COOP pelit kiinnostavat, koska on mukavaa kaverin tai sukulaisen kanssa pelailla.

Nykyiset kuulokkeet ovat Sennheiser Game One headset.

Tällä hetkellä käytössä lainassa olevat SteelSeries-luurit. Omien Asusten mikki ei kestänyt.

Tällä hetkellä pelit ovat World of Tanks, Dark Souls 3 ja asensin Overwatchinkin pitkästä aikaa. Wow Classic myös, kunhan aukeaa.

Hei!

 

Pelaan nykyisin csgo:ta, gta v:tä ja fortnitea.

Käytän kuulokkeinani steelseries arctis 5 prota.

Tällä hetkellä sekä PC että PS4 käytössä on Turtle Beach Elite 800 kuulokkeet. N

t

sitten pelattua ihan laidasta laitaan: NHL, FIFA, F1, GTA, CoD ym Pleikkarilla ja CS, ETS ym.

 

Pelikavalkaadi on laaja, mutta enemmän tulee käytettyä pleikkarilla nykyään.

Vastaa