Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
vahtmestar
Kommentaattori
  • 2 custom-general.kudos
  • 46 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Testissä Logitech G512 pelinäppäimistö

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

 

Kuva näppäimistön pakkauksestaKuva näppäimistön pakkauksesta

Testissä Telialta arvonnassa voitettu Logitech G512 näppäimistö

Näppäimistön speksit:
Romer G tactile kytkimet speksattu 70 miljoonalle painallukselle
Painalluksen kokonaispituus: 3.2mm
Kytkentä 1.5mm
USB läpivienti
RGB valaistus, joka voidaan säätä jokaiselle näppäimelle erikeen niin halutessa

 

https://kauppa.telia.fi/kauppa/laitteet/tuote/Logitech-G512-pelinappaimisto
Linkki Logitechin sivulle 

Näppäimistö poistettuna pakkauksestaNäppäimistö poistettuna pakkauksestaSain testattavaksi Telialta kyseisen näppäimistön.
Näppäimistön rakenne on jämäkkä, se ei anna periksi taivuteltaessa ja on miellyttävän painava.
Etulevy näppäimistössä on valmistettu alumiinistä ja on maalattu tummaksi. Näppäimistö on tyylikäs ja pelkistetty.

Näppäimistkön käyttämässä johdossa on 2 usb liitintäNäppäimistkön käyttämässä johdossa on 2 usb liitintä

 

Johdolla on mukavasti mittaa ja se varmasti riittää vaikka tietokone olisi kauimmassa pöydän nurkassa. Mainittakoon, että johto on paksu eikä kovin taipuisa, sekä se sisältää 2 usb liitintä (toinen itse näppäimistölle ja toinen näppämistössä olevalle läpiviennille. Allekirjoittaneella on ollut aikaisemmin käytössä Logitech G413 näppäimistö, joka sisältää myös saman läpiviennin usb laitteelle. Olen kokenut tämän käteväksi ja olen sitä käyttänyt peliohjaimen kanssa jonka ei tarvitse olla jatkuvasti kiinni tietokoneessa. Speksien mukaan portti tukee vain usb 2.0 nopeuksia, joten uudemmat usb tikut, ulkoiset kovalevyt yms. eivät tässä portissa toimi täydellä nopeudella

Näppäimistö on saatavilla kolmilla eri kytkimillä: Romger G linear. Romer G Tactile, sekä GX-Blue kytkimillä.
Testin näppäimistö on varustettu näistä Romer G Tactile kytkimillä. Kytkimet ovat allekirjoittaneen mielestä hiljaiset, niiden tuntuma on miellyttävä, sekä näppäinhatut ovat muotoiltu siten ettei sormi luista niiden päältä pois. Kytkimessä on tuntopiste ennen kytkentää ja se on selvästi tunnettavissa näppäintä painettaessa. Kytkimet ovat samat, jotka aikaisemmin käyttössä olleessa G413 mallissa, joten minkäänlaista tottumista ei allekirjoittaneen toimesta vaadittu näppäimistöä vaihdettaessa.

 

Esimerkiksi äänenvoimakkuutta säädellään f-näppäimilläEsimerkiksi äänenvoimakkuutta säädellään f-näppäimillä

 

Näppäimistössä ei ole erillisä media painikkeita. Sen Sijaan äänenvoimakkuuden säätö, median ohjaus, äänen vaimennus, sekä näppäimet taustavalon säätöön, sekä gaming moden käyttämiselle löytyvät Fn-näppäinten takaa. Itse en koe tätä ongelmaksi. Esimerkiksi äänenvoimakkuutta isommalle halutessa tulee näppäimistöstä painaa FN-näppäintä sekä pause-näppäintä saman aikaisesti. Tätä on mahdollista muokata näppäimistön hallintasoftalla, jossa asetus voidaan kääntää päinvastaisesti (pause-näppäintä painettaessa voimakkuus suurenee ja FN+Pause yhdistelmä aktivoi pause-näppäimen)
Screen1.jpg

 

 

Näppäimistöä hallitaan logitech g-hub ohjelmistolla, jossa rgb valoille on tarjolla lähes rajattomat säätömahdollisuudet.
Esiasetuksina valojen värin saa asetettua kiinteäksi, kokonaan pois päältä, pelkästään yhden väriseksi, vaihtumaan äänen tahdissa ja sateenkaaren väriseksi muutama mainitakseeni. Näitä valotehosteita on mahdollista tosiaan muokata täysin oman mielen mukaan. Ohjelmassa on myös mahdollista ladata muiden valmiiksi tekemiä tehosteita. Mikäli käytössä on useampi Logitechin lisälaite käytössä, on näiden valaistus mahdollista synkronoida ohjelmistolla.

Screen2.jpg

 

 

Peleistä joita tulee pelattua mainittakoon GTA V, Rise of Tomb Raider, Cities Skylines ja Anno 1800. Näiden pelien pelaamisessa näppäimistö suoritui mallikkaasti. Allekirjoittaneella ei ole oikein kokemusta muista kytkimistä, mutta näillä pelaaminen luonnistuu minulta erinomaisesti. Kytkimet eivät ole liian jäykät, niissä on huomattava kytkentäpiste ja ne ovat mielestäni sopivan hiljaiset. Myös kirjoittaminen näppäimistöllä on miellyttävää. Yhteenvetona sanon näppäimistön olevan hintaluokassaan mainio ostos.

 

IMG_20191231_152939.jpg

0 vastausta