HUAWEI E5186S yhteys pätkii

  • 17 October 2017
  • 5 kommenttia
  • 28 katselukertaa

Elikkä ongelma on tämmöinen, että lähiverkossa kaikki laitteet on langattomasti kytketty tähän Huawei E5186S reitittimeen. Muutaman kerran päivässä Internet-yhteys katkeaa kaikista laitteista yhtä aikaa. Eli pöytäkone, läppäri, PS3, menettävät kaikki yhtä aikaa yhteyden Internettiin.

 

Olen testannut kirjautua reitittimeen häiriön aikana, ja se onnistuu. Eli lähiverkossa yhteys vaikuttaisi toimivan pöytäkoneelta reitittimeen langattomasti. Telian asiakaspalvelu väitti, että Internet-yhteys ei ole katkennut häiriön aikana.

 

Oma diagnoosi on, että Huawein purkki, syystä tai toisesta, droppaa yhteydet tietyin väliajoin. Onko muilla ilmennyt vastaavaa ongelmaa? Tämä ongelma korjaantuu kyllä itsestään aina kun odottelee 3-5min, mutta on äärimmäisen turhauttava kun yrität vaikka etätöitä tehdä tai katsot suoratoistona jotain leffaa.

 

Kyselin tuossa Telian asiakaspalvelusta jo apuja, mutta eivätpä sieltä osanneet mitään neuvoa. Käskivät täältä kysellä.


5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Moikka @HuojuvaSonni! :) 


 


Kyseessä on varmaan tämä aihe:


https://yhteiso.telia.fi/t5/Kiinteat-nettiyhteydet-ja/Pikakysymys-Huawei-E5186s-22a-reititin/m-p/130353#M6012


 


Huaweilla on vika tiedossa ja Telialla on tulossa uusi korjaava päivitys jossakin vaiheessa. Tietenkin voit kokeilla vielä kerran resetoida laitteen, suuntaamalla laite tukiasemaa kohden ja tekemällä taajuuslukko. Vaihdoin laitteen aikoinaan Huawei B525 -reitittimeen ja ongelmat haihtuivat sen sileän tien. 

Eli reitittimen vaihto uuteen samanlaiseen tuskin korjaa asiaa. Telialta tuskin tulee päivitystä ihan pian, kun edellinen taitaa olla jostain vuoden takaa, en ainakaan muista että pitkään aikaan olisi tullut päivitystä. Reititin kyllä sanoo että siinä on uusin mitä tällä hetkellä saa Telian kautta.

 

Nuo "muut" korjaustoimenpiteet pitäisi olla kunnossa jo: Olen pakottanut 800 MHz taajuudelle (paras tässä alueella, jopa 100/60 Mbits). Pakotin WIFIn tietylle kanavalle (olen testannut eri kanavia). Signaaliarvot on hyvät, kunhan pidän vaan reititintä tuossa paraatipaikalla, yläkerran ikkunalla, mikä on suorassa linjassa mastoon ilman ylimääräisiä esteitä.

 

Onkohan mahdollista vaihtaa tämä reititin tuohon B525 malliin kun kerran tässä on vielä määräaikainen soppari kesken?

@HuojuvaSonni, päivitys on laitevalmistajalla tekeillä, ja sellainen on kyllä tulossa, mutta tarkkaa hetkeä ei ole tällä hetkellä tiedossa. Laitteen vaihtamista kokonaan toiseen malliin en pysty lupaamaan, mutta halutessasi voit kyllä toimittaa laitteen huoltoon.

Auttaako huoltoon lähettäminen mitään jos vika on ohjelmistossa?

Tein tuossa vähän stress testiä wifille. Laitoin neljä eri torrenttia latautumaan - ihan sama mitkä - kunhan lataa kerralla kaikkia ja mahdollisimman monesta lähteestä:
https://www.ubuntu.com/download/alternative-downloads

 

Laitoin Netflixin pyörimään ja vähän selailin netissä. Ei kestä kauaa niin tuo reititin kyykkää. Joka kerta.

 

Eli ilmeisesti ei vain kestä kunnon kuormitusta. Tämmöinen käyttö ei tietty ole useimmille, tai ainakaan itselle normaalia kun netti on niin älyttömän jumissa tuollaisesta, mutta kertoo sen tosiasian että aika huonosti kestää kuormaa.. Liekkö jokin ylikuumentumissuoja turhan herkälle asetettu? Tässähän ei ole mitään rupellia mikä jäähdyttäisi sisuskaluja, niin olettaisin että lämpörajat on kohtuu tiukalle laitettu, minkä jälkeen reititin ryhtyy suojelemaan itseään ja sammuttaa itsensä.

Vastaa