Honor Play ja CPU ylikuumenee ilman syytä?

  • 12 January 2019
  • 8 kommenttia
  • 5 katselukertaa

 

Alkuviikosta tilaamani Honor Playn kanssa on alkanut olla erikoisia ongelmia - tosin jostain syystä toistaiseksi vain ollessani ulkona pakkasessa. Latasin puhelimeen sovellukset Battery Monitor ja CPU Monitor, jotka ovat antaneet jo usemman kerran varoituksen "CPU overheating" ja lämpötila on ollut tuolloin 80 ja noussut pian peräti 100 asteeseen. Tämä tuntuu varsin omituiselta, sillä akun lämpötila on ollut varsin alhainen (4-10 astetta), puhelin tuntuu käteen kauttaaltaan kylmältä ja taustalla ei ole pyörinyt ainuttakaan sovellusta. Ja varoitus tulee aina täysin yllättäen, kun hetkeä aiemmin CPU Monitor on näyttänyt lämpötilaksi 10-20 astetta. Tarkistin lämpötilat ulkona vielä kolmannella sovelluksella ja lukemat olivat tosiaan 80-100. 

 

Päästyäni takaisin sisätiloihin CPU putoaa nopeasti takaisin 10-20 asteeseen. Ja sisällä ollessani ylikuumenemisvaroituksia ei ole tullut toistaiseksi kertaakaan. Mistä tämä voi johtua? Pitääkö puhelin viedä huoltoon?


8 kommenttia

Kuvakaappaus otettu siis silloin, kun olen palannut takaisin sisälle ja lämpötila putoaa 100 asteesta takaisin 11. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@Varpushaukka@  kirjoitti:

Kuvakaappaus otettu siis silloin, kun olen palannut takaisin sisälle ja lämpötila putoaa 100 asteesta takaisin 11. 


Suosittelen viemään laitteen huoltoon, jos se ylikuumenee. Ei ole käytännössä kokemusta sovelluksesta, että onko se miten luotettava. Joko se ei ymmärrä pakkasta minkä tulkitsee kuumuudeksi tai sitten siinä on jotakin muuta hämminkiä. Eli lähimpään Telia Kauppaan sen voi viedä, mistä se lähetetään huoltoon. 

Kiitokset. Onko laitteen palauttaminen vielä mahdollista (kun laite on kerran otettu jo käyttöön), sillä kuvaamani vika on ollut alusta asti ja puhelin ei ole muutenkaan vastannut odotuksiani? 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei,


 


Todennäköisesti syynä on se, että laitteen lämpötilamittari ei ymmärrä lämpötiloja oikein tietyn pisteen alle mentäessä. Minulla ainakin Nexus 5x teki samalla tavalla, että kun laite oli pakkasessa, väitti mittarit suorittimen lämpötilaksi noin 100 astetta, joka ei voi mitenkään olla mahdollista. Jos CPU:n lämpö olisi oikeasti n. 100 astetta, niin laitteen kuori kyllä tuntuisi polttavan kuumalta ja muitakin oireita kyllä ilmenisi.

No jotain tällaista arvelin kyllä itsekin, kun laitteen kuori oli täysin viileä/kylmä ja puhelin toimi mielestäni täysin normaalisti. 100 asteen lukema vaikutti tämän takia melko absurdilta. Ja tosiaan vastaavaa ei ole käynyt kertaakaan silloin, kun olen käyttänyt puhelinta kotona sisällä. 

Suurimmassa osassa puhelimia on laitevalmistajan suositus, ettei laitetta käytettäisi alle 0c lukemissa. @NikoNo kertoo vinkkejä puhelimen käyttöön pakkasella blogin puolella. Jos laite on ostettu etäkaupalla, on se mahdollista vielä palauttaa mutta laite tulee olla uutta vastaavassa kunnossa, ja jos ei ole, on mahdollista että laitteesta veloitetaan arvon alenemisen vuoksi. Asiakastukisivustolla on peruutusoikeudesta tarkemmin.

Vaikuttaako kuvaamani ongelma siltä, että puhelin kaipaisi huoltoa (koska varoituksia ei ole tullut muuten kuin ulkona pakkasessa)? Ja jos päätän palauttaa laitteen, niin onko se lähetettävä postin kautta vai voiko sen viedä myös lähimpään Telian liikkeeseen?

Ongelma viittaisi vain siihen, ettei sovellus osaa tunnistaa pakkaslukemia. Jos kuitenkin epäilet laitteessa olevan vikaa, voi sen toimittaa huoltoon. Se onnistuu viemällä puhelin Telia Kauppaan tai postitse.


Pari hyödyllistä linkkiä vielä katsottavaksi:


Takuuhuollosta lisää


Laitehuollosta lisää

Vastaa