Marshall Londonin puuttuva Android 6.0 Marshmallow -päivitys


Kunniamerkki +1

Marshall London edelleen Androidin versiossa 5.0.2, vaikka tietoturvauhat ovat selkeästi olemassa. Viime vuoden syyskuussa luvattiin jo Marshmallow-päivityksen tulevan, mutta sitä ei ole vieläkään näkynyt. Vaikka kyseessä on pieni valmistaja, niin kyllä sen pitäisi pitää huolta tietoturvasta. Huolestuttavaa on myös se, että ko puhelinta myydään jatkuvasti edelleen vaikka tietoa päivityksestä ei ole. Marshallin sivuilta ei löydy mitään eikä esimerkiksi androidpitistä.

 

Mielestäni sekä käyttäjien että ko puhelinten myyjien ja maahantuojien tulisi painostaa valmistajaa tekemään päivitys välittömästi. Laajemminhan tämä asia on käsittääkseni ollut esillä mm Viestintävirastossa. Kyllä alle 2 vuotta vanhojen puhelinmallien pitäisi saada tärkeät päivitykset.


14 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei linnearsan ja tervetuloa Klaaniin!


 


Vielä on moni muukin puhelinmerkki Lollipop versiossa, jopa uusia puhelimiakin tulossa myyntiin (Samsung Galaxy J3 Pro) joissa on Lollipop 5.1.


Voisit laittaa viestiä tuonne Marshallille asiasta : http://support.marshallheadphones.com/hc/en-us/articles/204165252-Updating-Android


 


Minulla on myös kaksi vuotta vanha puhelin Sony Xperia Z1 Compact, eikä siihenkään ole näillä näkymin saatavissa Marshmallow-päivitystä. Google on kumminkin nostanut asiasta vähän haloota : http://www.digitoday.fi/tietoturva/2016/05/26/ratkeaako-androidin-iso-ongelma-google-pystyttaa-hapeapaalua/20165705/66


 


Toistaiseksi voimme vain harkita mitä sovelluksia lataamme puhelimeen ja pitää siinä myös jonkinlaista tietoturvaohjelmaa suojana (automaattista MMS-lataustakaan ei kannata pitää päällä) ;)

Itse latasin Marshmallow firmware:n noin kolme viikkoa sitten. Tungin Odinilla sisään. Hyvin on toiminut. Jouduin kuitenkin ennen asennusta osioimaan puhelimen muistin uudelleen. (Samsung Galaxy S5)

 

PS. Minkä puhelimen omistat?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

kirjoitti:

Itse latasin Marshmallow firmware:n noin kolme viikkoa sitten. Tungin Odinilla sisään. Hyvin on toiminut. Jouduin kuitenkin ennen asennusta osioimaan puhelimen muistin uudelleen. (Samsung Galaxy S5)


 


PS. Minkä puhelimen omistat?




Tottahan toki Samsung tuo S5 sarjalaisille Marshmallowin, mutta aloittaja tarkoitti Marshall London -musiikkipuhelinta. Se ei ole Samsungin tuote. :)

Kunniamerkki +1

Olen lähestynyt Marshallin tukea oheisella kysymyksellä:

Hi,

this email is over three months old and still I'm not able to find

confirmed date for Android 6.0 Marshmallow update or be able to load it

somewhere.

 

You MUST update the software, there are severe threats reported related

to current version 5.0.2. In Finland authorities recommend to stop using

the phone if there is no update available.

 

When is the update available?

 

Ja vastaus oli:

 

Thanks for writing in to follow-up on this.

I will check for more information and be back to you as soon as possible.

 

Thanks.

 

Sherri

 

Joten tällä hetkellä odottelen selvitystä.. Tuo oli jatkokysymys aiemmin 3 kk sitten tekemääni samaan kysymykseen..

 

Ei ole minullakaan uusinta, yhä vain 5.02.

Kunniamerkki +1

Sain kuukauden odotettuani oheisen vastauksen Marshallilta:

I am afraid it is uncertain at this time if we will update to Marshmallow. Please watch the Software Manager for further updates.Thanks, let me know if you have any further questions or comments.

Best regards, Sherri

Eli suomennettuna eivät ole edes varmoja tuleeko Marshmallow-päivitystä ko puhelimelle, joka on tullut markkinoille noin VUOSI sitten?? Tämä saattaa olla kyllä paikka keskustella kuluttajasuojaviranomaisten kanssa..

Mielestäni esimerkiksi Soneran tulisi välittömästi lopettaa kyseisen puhelimen myynti mikäli ei siis ole tietoa siitä, että se päivitetään turvalliseen Android-versioon!!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

 Kiitokset tiedosta. Laitoin viestiä eteenpäin laitevastaavallemme. Nyt en osaa sanoa ovatko he tietoisia asiasta ja mikä on Marshallin kohtalo meidän laitevalikoimassa mutta terveiset on välitetty eteenpäin!

Mitä tulee tuohon tietoturvaan, niin sen tasoa ei voi yksiselitteisesti arvioida käyttisversion perusteella. On totta, että Londonin Lollipop on pääpiirteissään noin pari vuotta vanha, mutta tietoturvan suhteen viimeiset päivitykset ovat muutama päivä sitten tulleen päivityksen jälkeen huomattavasti tuoreemmat. Edellinen tietoturvapäivitys tuli muistaakseni helmikuussa.

 

Zound Industriesin toiminta puhelimen markkinoinnin suhteen on kyllä todella halpamaista. Joka ainoassa alan julkaisussa tai sivustolla missä puhelinta testattiin/promottiin, myös alleviivattiin, että kyllä päivitys 6.0:aan on tulossa. Jos olisin tiennyt tuotetuen olevan näin säälittävää, niin olisin pitäytynyt Samsungissa, johon saa Cyanogenmodin muodossa asentaa uuden käyttiksen vaikka joka ilta.

 

Tämän kokemuksen myötä on London takuulla viimeinen puhelin minkä uutena ostan. Terveisiä Ruotsiin.

Hei, itse hommasin viimevuoden syyskuussa Londonin melkein heti sen ilmestyttyä Sonera kauppaan ja olen ollut kyllä tyytyväinen, mutta itsekin olen kovasti kaipaillut tuota Marshmallow päivitystä ja olenkin useaan otteeseen ollut yhteydessä heihin ja aina vastaus on ollut näin: "There are plans to update London to Marshmallow but for the time being, we don't know when this will happen." Eli suunnitelmissa on, mutta tällä hetkellä ei ole tarkkaa tietoa milloin (käännös niille harvoille, jotka eivät englantia hallitse). Antoivat jopa kerran vähän tarkempaa tietoa ja sanoivat, että keskittyvät ensin korjaamaan bugit ja tietoturvan, jonka jälkeen vasta tuovat isompia päivityksiä aka Marshmallow. Pari viikkoa sitten London sai pitkästä aikaa uuden päivityksen, joka sentään toi tietoturvatason muistaakseni kesä tai heinäkuulle eli jotain siellä vielä tapahtuu päivityksien suhteen, onneksi. Olisikohan Marshmallow lähellä vai onko turhaa ajattelua? Btw, Sonera ei enää myy Londonia ja tämä huolestuttaa...
Kunniamerkki +1
Soneran edustaja jo kommentoi asioita ja nyt Sonera on lopettanut myynnin. Olisiko teillä meille asiakkaille jotain tiedotettavaa, kyseessä on kuitenkin noin vuoden vanha puhelinmalli, jota olette tuoneet maahan ja myyneet? Ensisijainen vastuu valmistajalla, mutta myös myyjän pitäisi tehdä jotain?

Tuotevalikoimamme muuttuu ja elää jatkuvasti, eli toisinaan jotkin mallit loppuvat ja uusia kuitenkin tuodaan jatkuvasti. :) 

Noi päivitysasiathan on valmistajan ja googlen välisiä juttuja, joihin me ei pystytä vaikuttamaan. 

Kunniamerkki +14

@RaMaria kirjoitti:

Noi päivitysasiathan on valmistajan ja googlen välisiä juttuja, joihin me ei pystytä vaikuttamaan. 




...muuten kuin ilmoittamalla valmistajalle asiakkaidenne tyytymättömyydestä heidän toimintaansa.

Päivityksiä ei ole näkynyt melkein vuoteen, mutta toimiihan se laite vielä kakkospuhelimena. Sen sijaan uusi akku voisi olla kiva kohtuuhinnalla saada. Mutta vaikuttaa, että uusi akku on enemmän kuin kiven alla. Melko hyvin toimiva viritys tuli Philipsin pienenpuoleisesta akusta. Akkuja löytyy verraten kovaan hintaan netistä: http://www.nipdshop.top/index.php?main_page=product_info&products_id=10693

 

Vaatii toki pienen vanerinpalan täytteeksi. Mutta näin välttyy siltä, ettei Marshall London joudu "verkonpainoksi".

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hmm... onhan tuo onnetonta, että noin nopeasti puhelimen tuki lakkaa. Toki hieman erikoisempi laite ja tuskin mikään hittituote, niin lopputulos on tuo. Mielestäni Googlen pitäisi velvottaa valmistajia tukemaan laitteita ainakin kaksi vuotta.

Vastaa