Telia Recycled -kierrätyspuhelimet, akkuvaihto?


https://www.telia.fi/kauppa/puhelimet/kierratyspuhelimet

 

Telian kahden vuoden takuu Recycled-puhelimelle ei koske akkua. Onnistuuko akkuvaihto Applen valtuuttama huoltoliikkeessä?


2 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12

Hyviä uutisia! Olemme laajentaneet nyt Telian myöntämän takuun kattavuuden myös Recycled-laitteiden akkuun. Tämä tieto puuttuu vielä verkkosivuilta, mutta se korjataan sinne pian 🙂 Jos akun suorituskyky heikkenee merkittävästi ja vaikuttaa oleellisesti käytettävyyteen, niin huolletaan laite takuuseen. Tällöin puhelin tulee toimittaa huoltoon Telia Kaupan kautta tai kirjaamalla puhelin huoltoon nettisivujemme kautta. Huoltokumppanimme vaihtaa akun täten takuun alla tai tarjoaa kustannusarvion työstä.

Applen tuotteissa akun kunto löytyy valikosta: "Asetukset > Akku > Akun kunto"

Lue lisää tästä: https://support.apple.com/fi-fi/HT208387

 

Oman kokemuksen mukaan 13 kk käytössä oleva iPhone X ei enää kestänyt päivän käyttöä silloin kun kunto tippui alle 87%. Ja iPhone 6 oli täysin käyttökelvoton, kun kunto tippui alle 85%.

 

Mutta en tiedä kuinka luotettavaa tuo mittari on käytetyllä puhelimilla, koska kuntomittari näyttää aina, että enimmäiskapasiteetti uutena olisi 100%. Tämä viittaa siihen, että mittari ehkä näyttää akun tila suhteessa siihen, mitä se oli silloin kun uusi käyttäjä otti käytetyn puhelimen käyttöön, ei siihen mitä akkukapasiteetti puhelimessa oli uutena.

Vastaa