iphonen ilmoituskeskus

  • 14 March 2017
  • 5 kommenttia
  • 144 katselukertaa

Hei!

 

Minulla on käytössä iPhone 6+ ja uusin iOS10-versio. Ilmoituskeskuksen kanssa on ongelma joka alkoi muistaakseni heti ensimmäisen iOS10 version myötä.

 

Ilmoituskeskukseen ei välillä tule kaikki ilmoitukset tai sitten ne eivät pysy siellä. Kaikki asetukset on asetettu oikein niin, että ilmoitusten pitäisi näkyä myös ilmoituskeskuksessa.

Lukitulla näytöllä näkyy uusimmat ilmoitukset. Kun avaan ilmoituskeskuksen puhelin lukittuna tai avattuna, keskuksessa ei välttämättä ole mitään tai vain osa lukitulla näytöllä olleista, saati sitten vanhempia ilmoituksia jotka aiemmin jääneet huomioimatta.

Jos avaan puhelimen lukituksen esim. vahingossa tai joudun puhelinta käyttämään, vaikkapa vastaamaan tulevaan puheluun, tämän jälkeen lukitulla näytöllä eikä ilmoituskeskuksessa ei ole mahdollisesti ainoatakaan ilmoitusta, on siis täysin tyhjä.

 

Tällaisenaan ilmoituskeskus on täysin hyödytön. Sen tarkoitushan on nimen omaan näyttää mitä ilmoituksia olen saanut ja jäänyt/jättänyt huomioimatta. Nyt kaikki appsit käytävä erikseen läpi jotta näkee mitä puheluita, viestejä, kalenterimuistutuksia tai maileja tullut. Ilmoituksethan pitäisi olla keskuksessa myöhempää tarkistamista varten, ja niin kauan, että joko poistan jonkun ilmoituksen tai esim. vastaan viestiin tms. Sekin hölmöä, että jo aiemman iOS:n versiossakin ilmoituskeskuksesta poistuivat esim. heti kerralla kaikki sähköposti-ilmoitukset avattuani sähköpostin avaamatta varsinaisesti ainoatakaan viestiä.

Työssä ollessani voin saada tärkeitä yksityisiä ilmoituksia joihin en voi työskennellessäni reagoida, mutta joihin olisi muistettava vastata heti, kun mahdollista. Tai vapaa-ajalla tulee työasioita joihin olisi muistettava reagoida heti töissä. Nyt mahdottomuus kaikkia aina muistaa, koska eivät pysy ilmoituskeskuksessa nopeasti tsekattavissa.

 

Juuri äsken oli seuraavanlainen tilanne:

Lukitulla näytöllä oli 8 ilmoitusta (1 wilmasta, 6 sähköposteista). Jouduin käyttämään mobiilivarmennetta (avaamatta lukitusta). Tämän jälkeen ilmoituskeskuksessa oli kuitenkin vain 2 sähköposti-ilmoitusta ja 1 wilmailmoitus. Nuo 5 ilmoitusta jotka eivät näy, olivat vieläpä noiden näkyvissä olevien välissä tulleita, eivät siis edes vanhimpia ilmoituksia.


5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei Peikko68!


 


Olisiko ilmoitusasetuksista mahdollista muokata noita ilmoitusten näkyvyyttä ja kestoa?


Tässä vinkkiä ilmoitusten käyttöön iPhonessa : https://support.apple.com/fi-fi/HT201925

Hei!

 

Kylläpä asetukset on kaikki asetettu juuri niin, että pitäisi näkyä - ja pysyä - ilmoituskeskuksessa. Ja aiemmin ennen kymppiversiota toimikin sentään paremmin.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@Peikko68 kirjoitti:

Hei!


 


Kylläpä asetukset on kaikki asetettu juuri niin, että pitäisi näkyä - ja pysyä - ilmoituskeskuksessa. Ja aiemmin ennen kymppiversiota toimikin sentään paremmin.


 




Eli viestin tyylin pitää olla "Ilmoitusviestit". Viestin tyyli "Banneri" poistaa viestit automaattisesti :)


 


Jos tietyn apin ilmoituksia ei näy



Ilmoitusten saaminen edellyttää Wi-Fi- tai mobiiliverkkoyhteyttä. Jos jonkin apin ilmoituksia ei näy, toimi seuraavasti:



  1. Tarkista, että appi tukee ilmoituksia. Siirry kohtaan Asetukset > Ilmoitukset, valitse appi ja tarkista, että Ilmoitukset-asetus on otettu käyttöön.

  2. Jos apin ilmoitukset on otettu käyttöön mutta et saa niitä, ilmoitustyypiksi on saatettu määrittää Ei mitään. Avaa Asetukset > Ilmoitukset ja varmista, että Ilmoitustyyli-valintana on Bannerit tai Ilmoitusviestit.

  3. Varmista, että olet kirjautunut Apple ID:llä. Valitse Asetukset > iTunes Store ja App Store ja anna Apple ID ja salasana.

  4. Tarkista, että Älä häiritse -asetus on pois käytöstä. Siirry kohtaan Asetukset > Älä häiritse ja napauta Käsin-kohtaa, jos asetus on käytössä.

  5. Jos olet hiljattain asentanut apin tai palauttanut varmuuskopion, avaa appi, jotta alat saada ilmoituksia.


Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +3

Hei, Peikko68, ratkesiko ongelmasi noilla ohjeilla?

Minulla on sama ongelma, ja vaikka asetukset ovat mielestäni ihan oikein, ilmoituskeskuksessa ei näy mitään. Kalenteritapahtumasta tulee kyllä aina muistutus, mutta jos en ehdi reagoida siihen heti, sen jälkeen sitä ei näy enää missään. E siis näy ilmoituskeskuksessa, vaikka ilmoitustyyppinä on nimenomaan ilmoitus eikä banneri.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Viimeisin vaihtoehto on palauttaa puhelin tehdasasetuksilla ja sen jälkeen yrittää uudelleen :smileyhappy:

Vastaa