Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66685
Kirjoituksia 180042

Kysely: Miten sinä käytät mobiililaitteita ulkomailla?Kysely: Miten sinä käytät mobiililaitteita ulkomailla?

TeroRe
Yhteisömanageri
Viestejä 4 111 kpl

Kysely: Miten sinä käytät mobiililaitteita ulkomailla?

1/24

Haluaisimme kuulla teiltä mobiililaitteiden käytöstä ulkomailla. Kysymys ei ole pelkästään matkapuhelimesta, vaan kaikista laitteista, joihin voidaan asentaa SIM-kortti.

 

Kuinka valmistaudut matkalle? Otatko etukäteen selvää kohdemaan hinnoittelusta, vai lyötkö kaikki ulkomaan rajoitukset päälle ennenkuin kone nousee ilmaan? Oletko koskaan tilannut ulkomaan lisäpaketteja mobiililaitteelle? Mitä muuta?

Kuinka käytät mobiililaitteita matkan aikana? Kuinka seuraat kultuusta ja käyttöä? Mikä on tärkein tieto mitä haluat seurata matkan aikana?

 

Kuinka toimit matkan jälkeen? Kuinka tarkalla tasolla käyt läpi mobiilin käytön ulkomailla? Onko jotakin mistä haluaisit tietää tarkemmin? Oletko joutunut selvittämään laskutusta asiakaspalvelun kanssa jälkeenpäin?

 

Voit vapaasti ehdottaa ja ideoida aiheeseen liittyen mitä tahansa sinulla vain tuleekaan mieleen.

 

Kiitos jo etukäteen 🙂

Vastaa
23 vastausta

olkitu
Kunniajäsen
Viestejä 4 420 kpl

2/24

Keskustekua ei ole, varmaan jäänyt unohduksiin.

 

Itse en oikeastaan paljonkaan matkustele joten tätä ei ole tullut mietittyä.

 

Jos olisin yli viikon ulkomailla, olisi varmana se Prepaid sielä ulkomailla. Roaming on oletuksena estetty puhelimesta joten ei sen enempää sitä tartte rajoitella. Ulkomailla pääasissa tulisi juurikin hankittu edullinen Prepaid ja sitten muut datasiirrot tekisin WLAN verkoissa. 

 

En usko että laskuja tarttee selailla paljonkaan kun käytössä siis on paikallinen prepaid.

Vastaa

TeroRe
Yhteisömanageri
Viestejä 4 111 kpl

3/24

Nostetaanpa aihetta ylös 🙂

Vastaa

kjns
Kunniajäsen
Viestejä 1 279 kpl

4/24

Munki piti tähän vastata mutta tää vähän painu unholaan 🙂

 

Sanottaisko näin, että nyrkkisääntönä käytän kännykkää ulkomailla aktiivisesti siellä missä se Sopivassa kuuluu pakettiin (Ruotsi ja Viro lähinnä mun tapauksessa), ja muualla en oikeastaan ollenkaan. Ainoastaan jos on ehdottomasti pakko, otan datayhteyden tai puhelun/sms:n. Tietenkin offline-navigaattoria on tullut käytettyä useammallakin reissulla kun on kartat ladattu puhelimeen valmiiksi. Nokialaisiinhan sai offline-navin jo vuosikausia sitten Symbian aikaan, ja nykyään älypuhelimessa on sitten Here maps johon saa kartat  ja navigoinnin offlineen.

 

Mä olen sen verran saitaa tyyppiä, että maltan kyllä olla käyttämättä nettiä ja kännykkää vaikka sen koko reissun ajan jos ei ilmaista wlania ole saatavilla. Koen kyllä tuon Sopivan kansainvälisen hinnoittelun erittäin suurena bonuksena liittymässäni, vaikka nyt matkoja ei tulekaan kuin se pari tai muutama vuodessa. Tosin nykyään useimmissa hotelleissa alkaa olemaan vierailija-wlan käytössä niin voi sitten tsekata sähköpostit ja sosiaalisen median illalla hotellissa.

 

Kyllä mä aina olen tarkistanut kohdemaan hintatason etukäteen, ja tuleehan ne roaming hintatietoviestitkin aina puhelimeen kun menee uuteen maahan. Lyön kyllä dataeston puhelimeen päälle ulkomailla ja estän roamingin, mutta vainoharhaisena tyyppinä tarkistan myös laskuni jälkikäteen yllätysten varalta.

Vastaa

PasiS
Konkari ☆
Viestejä 1 234 kpl

5/24

Sopiva-liittymän aikana en ole ollut ulkomailla, mutta sitä ennen dataa ei yleensä käytetty ollenkaan vaan wlania kahviloissa, hotellissa jne... Eipä tuo elämää kauheasti rajoittanut ja kuten kjns totesi, karttojakin voi ja on voinut käyttää ilman dataakin.

Vastaa

Miklex
Kommentaattori
Viestejä 35 kpl

6/24

En ole matkustellut ulkomailla vielä Sopiva liittymän aikana. Aikaisemmin pidin huolen siitä, että mobiilidata kytkettiin pois päältä ennen lähtöä ja melkeimpä puhelin oli pääsääntöisesti suljettuna matkan ajan. Tekstarit tuli katsottua aina silloin tällöin ja niihin tuli myös vastattuakin. Ulkomaista Prepaid liittymää ei ole tullut koskaan hankittua. Nyt voisi kyllä lähteä vaikka Virossa käymään syksyn aikana, niin voisi tunnustella, minkälainen fiilis tulisi rupattelusta omalla luurilla vieraalla maalla Hymiö Onnellinen

 

Pidän itsekin erittäin hyvänä ominaisuutena sitä, että Pohjoismaiden ja Balttian puhelut, tekstarit ja data menee samasta paketista kuin kotimaan käyttökin. Minulla on myös kilpailijan liittymä käytössä ja sieltä kun omalle asiakkaalle soittelevat, niin siinä on aina hyvä sanoa, että en halua heiltä mitään pakettiliittymää, koska sen käyttö Balttiassa maksaa erikseen.

 

Vastaa

Leonita
Vakiokalustoa
Viestejä 133 kpl

7/24

Itse ainakin tarkastan ulkomaan hinnoittelun ja kuuluvuusalueen kohteessa ennen matkaa. Suljen mobiilidatan yleensä ennen koneen nousua Keimolasta.

 

Viikon reissuille olen joskus suunnitellut ostavani paikallisen prepaid-datakortin, jotta puhelimen dataa voisi käyttää roamingmaksuja edullisemmin esimerkiksi geokätköilyssä (karttadata veisi mahdollisesti megatavuja). Lyhyet puhelut eivät Euroopassa ole enää ihan älyttömän hintaisia.

 

Datahintojen ollessa pohjoismaiden ulkopuolella totutun hintatason yläpuolella olen turvautunut vaihtoehtoiseen laitteeseen Garminin GPS:än, joka ei ole mobiilidatasta riippuvainen. Onneksi nykyään hotelleissa, kahviloissa ja vuokramökeissä on asiakkaiden käytössä kohtuuhintainen WLAN, joten mobiilidataa ei välttämättä tarvitse. Selviän hyvin viikon ilman jatkuvaa yhteyttä spotifyyn, deezeriin tai someen..

 

Ulkomaanlaskutus on tähän saakka pelannut mainiosti, eikä puheluista tai tekstiviesteistä ole tarvinnut tehdä selvityspyyntöjä. Lyhyen lomamatkan aikana en ole yleensä seurannut laskun kehittymistä lainkaan.

 

Soneran Sopiva -liittymät ovat pohjoismaissa verraton lisä tarjontaan.

 

 

Vastaa

AsiakasY
Vakiokalustoa ☆
Viestejä 214 kpl

8/24

Itse hankin aikoinaan Soneran Sopiva Jätti-liittymän osittain hyvän tarjouksen vuoksi ja osittain mahdollisuudesta käyttää liittymään etenkin Norjassa samalla hintaa kuin Suomessa. Norjassa moottoripyörällä ajellessa nettiä on tarvinnut esim. majapaikkojen etsintään. Myös Spotifyn kuuntelu, tabletilla netissä surffaaminen ja nettitv-katselu ja youtuben katselu on kuulunut Norjan reissuilla iltaohjelmaan, Watson toimii hyvin kännykän yli Norjassa 🙂 Kännykän ja tabletin kamerat ovat synkronoineet kuvat pilveen automaattisesti Monessa majapaikassa on ollut toki tarjota WiFi-yhteys, mutta sille ei ole ollut tarvetta.  Tulevaisuudessa joutuu käyttötottumuksia ehkä muuttamaan, koska Soneran Sopiva Jätti liittymän määräaikaisuus loppuu vuoden kuluttua ja nyt tarjolla olevat liittymät eivät oikein enää ole käyttökelpoisia ulkomaan käytössä. Toivottavasti roaming-maksujen muutos tuo lisää vaihtoehtoja.

Vastaa

pikkuwille
Uusi jäsen
Viestejä 1 kpl

9/24

Ei ainakaan Soneran liittymää voi käyttää, laitoin USA.ssa puhelimen päälle kun oli pakko soittaa Suomeen. Kuuden minuutin puhelusta NETINKÄYTTÖlaskua 43 euroa ! elämä on.

Vastaa

olkitu
Kunniajäsen
Viestejä 4 420 kpl

10/24

@pikkuwille kirjoitti:

Ei ainakaan Soneran liittymää voi käyttää, laitoin USA.ssa puhelimen päälle kun oli pakko soittaa Suomeen. Kuuden minuutin puhelusta NETINKÄYTTÖlaskua 43 euroa ! elämä on.


Ootko koskaan tiennyt että USA:ssa on valmiiksi kallis internetti? Varsinkin mobiilipuolella niin ei se Soneran hinnoittelu edullista sielä ole. Kutsutaan nimellä Roaming 🙂

Vastaa
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.