Netin käyttö Teneriffalla modeemin kautta?

  • 9 October 2018
  • 4 kommenttia
  • 49 katselukertaa

Matkustan Teneriffalle ja minulla on modeemi, jossa telian liittymä. Voinko käyttää sitä siellä ja voinko katsoa esim. Suomen television ohjelmia sen kautta? Onko aika- tai giga-rajoituksia? Millainen liittymä siihen kannattaa hankkia jo Suomessa?


4 kommenttia

Moi!


 


Teneriffalla liittymä käyttää Espanjan verkkoa, jolloin sisältö menee EU-paketista. Paketin koko riippuu vähän liittymästäsi. Jos sinulla on Telian puhelinliittymä, suosittelen matkalle mobiililiittymäksi keskittäjäliittymää. Tarkemmat tiedot liittymästä on avattu verkkokaupassa. 


 


Telia TV -sovellus toimii EU-alueella normaalisti.

Minulla on tuollainen keskittäjäliittymä nettiin ja se on sellaisessa pienessä laatikossa asennettuna (voi jakaa useammalle sitä kautta), mutta ei toiminut sitten millään Teneriffalla. Estoja ei pitäisi olla, tarkistin juuri

Lisäyksenä tuohon aikaisempaan kyselyyni vielä, että yritin saada liittymällä auki Applen ipad -koneen yhteyden auki; ei sitten millään onnistunut. Onko jokin tuossa padin asetuksissa mahdollista olla vialla; Suomessa kyllä toimii moitteettomasti

 

Hyvä että liittymän estot on tarkistettu :smileyhappy:

 

Liittymän lisäksi ulkomaan netin käyttö voi olla estetty myös siitä päätelaitteelta missä SIM-kortti on käytössä.

iPadissa tuo asetus löytyy Asetukset-> Mobiiliverkko-> Mobiilidata-asetukset-> Data roaming ja tämä tulee olla sallittuna.

Samalla tavalla jos on jokin reititin millä yhteyden jakaa useammalle laitteelle niin sen asetuksista tulee olla data roaming sallittuna. Meidän laiteohjeet löydät asiakastuesta.

 

Joskus myös laitteet eivät suostu ulkomailla ollessa liittymään paikalliseen matkapuhelinverkkoon automaattisella verkonvalinnalla ja tällöin joutuu valitsemaan käytettävän operaattorin verkon manuaalisesti laitteen asetuksista.

iPadilla tuo löytyy Asetukset-> Mobiiliverkko-> Mobiiliverkko-> Valinta pois Automaattisesti-kohdasta niin sen jälkeen laite hakee vähän aikaa verkkoja ja listaa sitten löytyvät operaattorit. Espanjassa voit käyttää Orangea, Yoigoa ja Telefónica Moviles España.

Vastaa