Puhelut ja Viestit Suomesta Ulkomaille (Espanjaan)

  • 5 September 2016
  • 11 kommenttia
  • 209 katselukertaa

Onko Soneran Sopiva -liittymien edullinen ulkomaan roaming -hinnasto voimassa myös siinä tapauksessa kun puhelu soitetaan tai tekstiviesti lähetetään Suomesta Espanjaan?

 

Voimassaoleva matkapuhelinhinnasto 15.06.2016 alkaen (https://www.sonera.fi/sonera-fi/asiakastuki/hinnastot/kuluttajahinnastot) kertoo, että tekstiviestit Sopiva -liittymästä ulkomaille maksavat 0,29 euroa/kpl ja ulkomaanupuhelut muodostuvat 990-hinnastosta (Espanja, matkapuhelin, 0,60 eur/min) ja Sopiva -liittymän matkapuhelumaksusta (0,099 eur/min).

 

Kysyin asiaa chatissä ja Ira M. vastasi 5.9.2016 18:48:03, että nyt voimassa on Soneran Sopiva -hinnasto, jonka hinnat näkyvät täällä https://www.sonera.fi/asiakastuki/usein-kysyttya/matkapuhelin-ulkomailla/hinnasto#/Espanja (0,062 €/min, 0,0248 €/kpl)

 

Asiakaspalvelija vakuutteli, että aiempi hinnasto on muille liittymätyypeille. Silti vaikka kuinka etsin uutta hinnastoa ylläolevasta linkistä, puhutaan reissudatasta ja hinnoista matkalla, eikä sanaakaan ulkomaanpuheluista Suomesta muualle Eurooppaan. Samalla voimassaolevan hinnaston mukaan tekstiviestit maksavat ulkomaille yksiselitteisesti 0,29 euroa ilman mainittuja poikkeuksia.

 

Onko kukaan selvittänyt asiaa tarkemmin tai kokemuksen perusteella voi todeta uusien Sopiva -hintojen olevan voimassa soitettaessa Suomesta Pohjolan ja Baltian ulkopuoliseen EU-maahan? Voisiko Sonera tarkentaa ja vahvistaa asiakaspalvelun mainitseman uuden hinnaston ulkomaanpuheluihin ja tekstiviesteihin?


11 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

https://www.sonera.fi/asiakastuki/usein-kysyttya/matkapuhelin-ulkomailla/hinnasto#/Espanja


 


Kokeileppa täältä... 

Kuten mainitsin aloitusviestissä, ko. sivulla ei tietääkseni mainita sanallakaan ulkomaanpuheluita Suomesta Ulkomaille. Kyseessä on vain ja ainoastaan Roaming-hinnasto ollessa matkalla ulkomailla.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +8

Tulen sen verran sotkemaan aiheeseen. Jos puhelu kotimaisesta liittymästä soitetaan Suomessa toiseen suomalaisen operaattorin liittymään esimerkiksi Espanjaan maksaa se soittajalleen edelleen kotimaan hinnan verran. Vastaanottaja Espanjassa maksaa vastaanotosta EU-alueen hinnan mukaisen vastaanottomaksun. Soitettaessa Soneran matkapuhelinliittymästä Suomessa Espanjalaiseen (matkapuhelin)numeroon menee siitä hinnaston mukainen ulkomaanpuhelumaksu EU-alueelle.

Soitan siis Suomesta Soneran Sopiva -liittymästä Espanjalaiseen matkapuhelinnumeroon ja lähetän siihen tekstiviestejä. Kyseessä ei ole Roaming -tapaus. Ihme kyllä, Espanjalainen Yoigo -teleoperaattori on TeliaSoneran omistuksessa, mutta ei kuulu Pohjolan ja Baltian kotivyöhykkeeseen.

 

Mikä mahtaa olla tämä hinnaston mukaunen ulkomaanpuhelumaksu EU-alueelle? Soneran 990-ulkomaanpuheluhinnaston mukaan tämä on 0,69 euroa minuutilta + mpm 0,099 euroa minuutilta, eli yhteensä 0,789 euroa/min, mikä on aivan kohtuuttoman kallista, EU-hintakatot huomioiden. Soneran matkapuhelinhinnastossa mainitaan Sopiva -liittymästä ulkomaille lähetettyjen tekstiviestien hinnaksi järkyttävä 0,29 euroa/viesti.

 

Silti, kaikki Soneran asiakaspalvelijat ovat ohjanneet minut roaming-hinnastoon ja väittäneet, että asiakashinnasto on vanhentunut, ja voin huoletta soitella ja viestitellä espanjalaiseen numeroon EU-roaming-katon hinnoilla (0,062eur/min ja 0,0248eur/viesti) vaikka olisin kotisuomessa. Viimeksi tästä kertoi Asiakaspalvelija Ira M. eilen.

 

Kaipaan yhä virallista vahvistusta ja selkeyttä hinnastoon.

Moikka  ja tervetuloa Klaaniin! :) 


 


Ulkomaille soittaminen on tosiaan eri asia, kuin Roaming-hinnat, eli hinnat jotka ovat voimassa kun itse on siellä ulkomailla. Uskoisin että on asiakaspalvelijalla tullut väärinkäsitys tai muu tässä. :) 


 


Soittaminen Ulkomaille -hinnat löydät täältä. 

Miksi näitä ei päivitetä vastaamaan nykyaikaa?

 

Minusta 0,79 eur/min on kohtuuton hinta ottaen huomioon, että rajan ylitettyä mihin tahansa muuhun EU-maahan, on saman puhelun hinta 0,062eur/min roamingkatolla.

 

Vaihdoin eilen liittymäni Soneralle edullisten ulkomaanpuheluiden takia. Ei kyllä tullut tervetullut olo, enkä nyt uskalla puolisolle Espanjaan soittaakaan.

Kiitos vastanneille.

 

Olen yhä ymmällä, miten Soneralla voidaan veloittaa näin selvästi ylihintaa samanaikaisesti kun mainostetaan kansainvälisyyttä ja edullisia hintoja ulkomaankäyttöön. TeliaSonera omistaa Espanjalaisen Yoigon, johon soittaisin jos se ei maksaisi 0,79 euroa minuutilta.

 

Nimenomaan tässä kansainvälisessä Sopiva -liittymässä tekstiviestit ulkomaille maksavat 0,29 euroa/kpl, samaan aikaan kun Simppeli -liittymässä ne maksavat 0,069 euroa/kpl. 

Katselin tossa tota puheluhinnat ulkomaille -hinnastoa, ja Espanjaan soitettaessa hinta näyttää olevan 990-hinnoittelussa päiväsaikaan 0,46€/minuutti + pvm/mpm.

Tälläisellä hinnoittelulla mennään tällä hetkellä, sitä ei tiie miten noi tulevaisuudessa menee. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@mattilife kirjoitti:

 

Soneran 990-ulkomaanpuheluhinnaston mukaan tämä on 0,69 euroa minuutilta + mpm 0,099 euroa minuutilta, eli yhteensä 0,789 euroa/min, mikä on aivan kohtuuttoman kallista, EU-hintakatot huomioiden.


EU-hintakatto koskee ainoastaan verkkovierailua, eli roamingia.

 

EU ei ole asettanut ulkomaanpuheluille hintakattoa, koska tässä palvelussa kilpailu toimii ja voit itse valita, minkä ulkomaanoperaattorin kautta soitat Espanjaan. Näppäilet vain numeron eteen haluamasi 99X(XX) ulkomaanpuhelutunnuksen. Listan tunnuksista löydät Viestintäviraston sivuilta Kansainvälisen teleliikenteen operaattoritunnukset.

 

Osa näistä operaattoreista tarjoaa vain yrityspalveluita. Löydät kuitenkin nopeasti kaikille puhelimen käyttäjille palveluja tarjoavat operaattorit netistä kunkin operaattorin ulkomaanpuhelutunnuksella ja sanalla hinnasto.

 

Pikaisesti vilkaisten espanjalaisiin matkapuhelimiin saa soitettua sopivalla ulkomaanpuhelutunnuksella 5 senttiä/minuutti + pvm, eli Sopivalla yhteensä 0,05 + 0,099 = 0,149 €/min.

 

Toinen ratkaisu on siirtyä VoIP- eli internet-puheluihin, mikäli molemmissa tai edes toisessa päässä on hyvät internet-yhteydet käytettävissä.

 

Kolmas tapa on hankkia molemmille osapuolille joko espanjalaiset tai suomalaiset matkapuhelinliittymät. Silloin pääsette soittamaan roaminghinnoin ja vastaamaan vastaanottomaksulla. Huomioikaa kuitenkin, että ensi kesänä, eli 2017, verkkovierailuun voi tulla käyttöön ajalliset rajoitukset, esimerkiksi 30 päivää kerrallaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@RaMaria kirjoitti:

Katselin tossa tota puheluhinnat ulkomaille -hinnastoa, ja Espanjaan soitettaessa hinta näyttää olevan 990-hinnoittelussa päiväsaikaan 0,46€/minuutti + pvm/mpm.


990-ulkomaanpuhelu espanjalaiseen lankapuhelimeen maksaa 0,46 €/min + pvm arkisin kello 08 – 22. Espanjalaiseen matkapuhelimeen 990-ulkomaanpuhelu maksaa @0,69 €/min + pvm, aivan kuten @mattilife oli jo saanut selvitettyä.


@irritus kirjoitti:


@RaMaria kirjoitti:

Katselin tossa tota puheluhinnat ulkomaille -hinnastoa, ja Espanjaan soitettaessa hinta näyttää olevan 990-hinnoittelussa päiväsaikaan 0,46€/minuutti + pvm/mpm.




990-ulkomaanpuhelu espanjalaiseen lankapuhelimeen maksaa 0,46 €/min + pvm arkisin kello 08 – 22. Espanjalaiseen matkapuhelimeen 990-ulkomaanpuhelu maksaa @0,69 €/min + pvm, aivan kuten @mattilife oli jo saanut selvitettyä.




Aivan totta, ajatukset ristissä aamutuimaan. 🙂 Lukeehan tämä myös tuolla hinnastossa. Ilta-aikaan 0,50€ + pvm. 

Vastaa