Sonera liikkuva netti S pohjoismaissa

  • 19 August 2017
  • 5 kommenttia
  • 32 katselukertaa

Minulla on vanha Soneran liikkuva netti S tabletissa, ja on aika vaikea löytää tietoa minkä verran netinkäyttö maksaa pohjoismaissa. Monessa lähteessä näyttää lukevan että Suomessa rajaton, EU-alueella 10Gt/kk ilmainen. Mutta vanhempien viestien sekä oman vuoden takaisen tilausvahvistuksen perusteella pohjoismaissa netinkäytön pitäisi kuulua kuukausimaksuun. Että mitenkähän päin se nyt sitten on? Minulle tuli juuri muistutus että tuo 10Gt/kk raja on mennyt jo täyteen, mutta kaiken järjen mukaan tuon viestin pitäisi olla aiheeton, koska en ole saanut mitään viestiä siitä, että sopimusehdot olisivat muuttuneet. Lisäksi omien sivujen perusteella lisälaskua ei ole tullut... (Kovasti koittaa tarjota uutta liittymää, jossa ilmeisesti tätä pohjoismaissa ilmaista nettiä ei ole...)


5 kommenttia

Jos kyseessä siis vanha liittymä, jota ei ole päivitetty nykytarjooman mukaiseksi eli Yhteys mukaan liittymäksi, niin hinnastot-sivulta löytyy myynnistä poistuneiden liittymien hinnasto, jossa sivulla 5/6 kerrotaan Liikkuva Netti S:n olevan kotimaassa rajaton ja EU-alueella 7 Gt.

Joo tuon löysinkin, mutta tasan vuoden takainen tilausvahvistus taas kertoo näin:

 

"2.1 Käyttömäärältään rajattomat palvelut
Mahdollinen liittymän rajaton nettikäyttö on käytettävissä vain Suo-
messa. Rajaton nettikäyttö ei ole voimassa pohjolassa ja Baltiassa,
vaan näillä alueilla kuukausimaksuun kuuluva netti on käytettävissä
paketin mukaiseen käyttömäärään saakka. Määrän ylityttyä asiakas
voi jatkaa netin käyttöä hitaammalla nopeudella tai ostaa lisäpaketin
jolloin netin käyttöä voi jatkaa alkuperäisen nettipaketin mukaisella
nopeudella pohjolassa ja Baltiassa."

 

Paketin mukainen käyttömäärä? Sehän piti olla rajaton? Lisäksi heti seuraavassa kappaleessa sanotaan näin:


"Käyttömäärältään rajattomissa palveluissa asiakkaalta veloitetaan vain
kiinteä kuukausimaksu. Kuukausimaksu sisältää rajattoman määrän
netin käyttöä Suomessa ja ulkomailla Telia Companyn verkoissa*
Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa
palvelun mukaisella maksiminopeudella.
* Telia Companyn verkot: Viro: Telia (EMT), Ruotsi: Telia ja Sweden 3G, Norja:
Telia N (Netcom), Tanska: Telia Danmark, Latvia: LMT, Liettua: Omnitel."

Moi @norsu2017! EU:n kesällä voimaantulleen roaming-regulaation myötä liittymien ulkomaan hintoihin ja tiedonsiirtomääriin tuli useita muutoksia ja ne koskevat myös vanhoja liittymätyyppejä. Oletko saanut meiltä kirjettä tai sähköpostia tähän liittyen? Kuten PasiS jo totesikin, niin Liikkuva Netti S -paketti sisältää nykyään 7 Gt tiedonsiirtoa EU/ETA-alueella mukaan lukien Pohjola ja Baltia. Tälläkin pärjää jo melko pitkälle, mutta tarvittaessa voit aina päivittää liittymän uuteen tarjoamaan. Lisätietoja löydät sivuiltamme :)

En ole saanut Telialta kirjettä tai muutakaan viestiä mahdollisista muutoksista, poislukien yksi sähköposti kesäkuun alussa, jossa sanottiin että littymiin tulee muutoksia tulevaisuudessa, lisätietoja myöhemmin, mutta niitä ei koskaan tullut. Olen ollut siinä uskossa että edelleen pohjoismaissa netti kuuluu kuukausimaksuun, ja jos joku raja käytöllä on, yhteysnopeus sitten hidastuu tämän jälkeen (niinkuin ennenkin). Nyt sitten näyttää saldo liittymän saldo 60€... Ei hyvä.

@norsu2017: Okei, sinun olisi pitänyt saada lisätietoja liittymämuutoksista joko kirjeitse, sähköpostitse tai tekstiviestillä. Suosittelen, että odottelet kunnes seuraava lasku saapuu ja otat sitten yhteyttä asiakaspalveluumme. Sitä kautta voidaan katsoa tilannetta tarkemmin.

Vastaa