Soneran liittymien ominaisuudet kun käytetään Baltiassa tai Pohjoismaissa

  • 12 November 2016
  • 2 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Mulla on Lumia 640 LTE jossa Sopiva L Plus, eli nopeutena on max.150M. Toki tätä nopeutta ei aina saa mutta Virossa kokeiltaessa vaikuttaa Speedtestin mukaan siltä että verkossa olisi kapasiteettia kovempaan nopeuteen, mutta jostain syystä Virossa paketti olisi vain 21M. Tämän päättelen siitä että speedtest hipoo lähes satasta ja sitten nopeus alkaa testin lopussa laskea ja se laskee aina 21M asti ja saan tuloksena aina 21M. Testejä on tehty noin 80 kappaletta eri hosteilla ja vaihdoin kortin tablettiin ja Cellmapper kertoo että olen kiinni 2.6GHz tukiasemassa, palkit 4/5. Tästä päättelisin että nopeus on rajoitettu 21M. Tämä ärsyttävää siksi että jaan yhteyden koko pesueelle. Tietäiskö joku onko raja ulkomailla 21M, vaikka käyttää Telian verkkoa?

2 kommenttia

Kuulostaapa kiinnostavalta! Nopeusrajoitusta ei ulkomailla ole. Saatko laitettua tähän vielä kuvankaappausta nopeustestistä, jossa ensin nopeudet lähellä sataa ja sitten tipahtaa tuohon 21M tuntumaan?

Vaihdoin puhelinta, joten tulokset menivät siinä. Joka tapauksessa on mielestäni hassu sattuma että verkosta lähtee tasan sen verran irti kuin liittymien pienemmästä paketista. No täällä(klaanissa) on kai muillakin ollut ongelmia Virossa verkon kanssa. Jospa EMT:llä on parannettavan varaa, vaikka tietääkseni Virossa kehitys monta muuta maata edellä. Ruotsissa käyttäessäni tätä ongelmaa ei ollut (suurimman osan ajasta 30-40M). No hyvä tietää ettei rajoituksia ainakaan pitäisi olla.

Vastaa