Verkkoa ei löydy virossa

  • 3 September 2016
  • 6 kommenttia
  • 279 katselukertaa

Ongelmana on ettei verkkoa löydy tallinnassa. Ei pysty soittamaan jne. Missähän vika? Toimi 2 viikkoa sitten hyvin virossa. En ole estoja päälle laittanut.

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei Hesu81 ja tervetuloa Klaaniin!


 


Liittymä ei toimi ulkomailla



  • Hakeeko puhelin lainkaan verkkoyhteyttä, tarkista asia sammuttamalla puhelimen virta ja käynnistämällä se uudelleen.

  • Jos mahdollista, kokeile SIM-korttia toisessa puhelimessa.

  • Tarkista liittymän tila: onko mahdollista, että liittymällä on ulkomaan estoja (Omilta Sivuilta Liittymänhallinnasta).

  • Tarkista puhelimen asetukset (joissakin puhelimissa voi valita, että puhelin toimii ainoastaan kotimaan verkossa, katso tarkemmat ohjeet puhelimen käyttöohjeesta).


Mikäli vika ei selvinnyt, ota yhteyttävikapalveluumme, (tarkista ennen soittoa vika- ja häiriötiedotteet).

Kiitos avusta.

Ei pitäisi olla estoja kun liittymän hallinnassa kävin ja puhelinta resetoitu. Mielenkiintoista,puolisoni sim-kortti ei löydä puhelimellani myöskään verkkoa. Mutta kun koitan omaa sim-korttia hänen puhelimessa niin ei silläkään toimi..
Kunniamerkki +10

Puhelimen asetuksissa on siis automaattinen verkon valinta päällä, oliko näin?

Jos näin, niin siltä osin ok.

Se ei taas vaikuta siihen onko liittymässä ulkomaan esto eli roaming-esto päällä. Tuolla puhelimen asetuksella voi estää verkkovierailut tarvittaessa vaikka liittymässä niitä ei olisi. Sitä vastoin liittymässä olevan eston, mikäli sellainen on, voi otta pois vain liittymän hallinnasta esim. omien sivujen kautta, asiakspalvelusta.

Kunniamerkki +14

Voisit tietysti vielä kokeilla puhelimen asetuksista hakea verkon manuaalisesti, jos se sillä lähtisi toimimaan.

Automaatti ollu nyt päällä. Oon kokeillut myös manuaalisesti mutta ei suostu valitsemaan emt verkkoja eikä kyllä muihinkaan saa yhteyttä. Soitin kans asiakaspalveluun toisesta puhelimesta mutta ei ollut apua. Harmi kun joutuu maanantaihin asti vissin oottaa että pääsee liikkeeseen kokeilemaan. Siis jos ei suomessakaan enää toimi ja yleensäkin.
Kunniamerkki +10

^ Täytyy olla roaming-esto päällä. Ei kai tuo muuten ole selitettävissä.

 

Vaikka Sonera tarjoaisi Pohjoismaissa ja Baltiassa puhelua, dataa jne asiakkailleen normaalihintaan (en muista menikö näin), ei saa kuitenkaan olla roaming-esto aktiivisena, jotta homma pelaa. On näitä sattunut, että joku esto ollut päällä, vaikka ei olisi näin pitänyt olla.

Vastaa