aktivoi venäläinen SIM-kortti

  • 5 April 2019
  • 2 kommenttia
  • 28 katselukertaa

kun ostimme S9: n, myyjä kertoi meille, että voisimme käyttää venäläistä SIM-korttia ongelmitta. Kun laitan SIM-kortin puhelimeen, saan viestin "avaa SIM-kortti". miten voin tehdä sen?


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Monissa puhelimissa sim-kortin "avaamisella" tarkoitetaan pin-koodin syöttämistä. Syötä puhelimeen sim-kortin pin-koodi. Koodi löytyy joko sim-kortin kehyksestä tai liittymän mukana tulleista käyttöohjeista.

 

Otithan myös huomioon, että Samsungin laitteet ovat maanosalukittuja?

 

Mikäli ostat Suomesta rautatieasemalta puhelimen ja yrität ensimmäistä kertaa käyttää sitä Venäjällä, se ei toimi. Puhelimeen tulee puhua Suomessa ainakin 5 minuuttia ennen kuin se toimii toisissa maanosissa.

 

Jos et voi palata puhumaan Suomeen, voit yrittää kysyä avauskoodia Samsungin teknisestä tuesta, mikäli pystyt toimittamaan kopion ostokuitista Samsungille.

 

Keskustelunsäie englanniksi Samsungin tukifoorumilla: Regional lock

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Tuli mieleen, että ainakin joskus Gigantissa on ollut venäjänkielinen lappu, jossa on mainittu SIM-lukosta. Taisi olla maininta, että tyyliin 20€ maksaa lukituksen deaktivointi. Kannattaa siis toki kysyä ostopaikasta ja kuten @irritus kirjoitti, niin ihan Samsungilta. Toisaalta myös puhelu suomalaisella prepaid-liittymällä ei kauhean kalliksi muodostuisi (toki jos ei ole jo mennyt takaisin Venäjälle ja siellä ei suomen verkkoa saa (yleensä on roaming estetty prepaid-liittymiltä).

Vastaa