100 MB rajaton Virossa ja Puolassa

  • 6 December 2018
  • 4 kommenttia
  • 36 katselukertaa

Olin Virossa Tallinnassa Elokuun lopulla. Matkaa varten ostin ko. liittymän. Se ei toiminut ollenkaan siellä vaan olin jatkuvasti muiden vapaiden verkkojen varassa. Puhelimessa lukee "ei dataliikennepakettia". Onko minulla puhelimessa joku asetus väärin vai mistä on kysymys? Nyt olen lähdössä Puolaan Gdanskiin ja haluan asian kuntoon ennen sitä

 

 Kiitos neuvoista!


4 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Mistä liittymästä siis on kyse? Liittymätyypin nimi? 


 


Rajaton 450M, Rajaton 200M, Rajaton 100M, Rjaaton 20M ovat liittymätyyppejä, joissa on rajattomasti mobiilidataa tarjolla Pohjolassa ja Balttiassa (Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Lativassa ja Liettuassa) kyseisen liittymän maksiminopeudella Telian omassa verkossa (Latviassa LMT nimellä toimii).


 


Puolassa Telia käyttää EU-roamingia, joka on eri liittymätyypeillä hieman eri:


 


Rajaton 450M: 20Gt EU roaming dataa


Rajaton 200M: 15Gt EU-roaming dataa


Rajaton 100M: 10Gt EU-roaming dataa.


Rajaton 20M: 7Gt EU-roaming dataa. 


 


 


Tutustu täälä EU-roamingiin: https://www.telia.fi/matkalla/roaming


 


--


 


Käyttäessäsi EU-roamingia sinulla tulee olla Dataroaming-sallittuna liittymäsi asetuksista (Voit tarkistaa Minun Teliasta tai Omilta sivuilta) ja sallittuna lisäksi puhelimesi asetuksista. Tarkista puhelimesi käyttöohjeesta kuinka tämä asetetaan päälle. Oletuksena Dataroaming on pois käytöstä puhelimen asetuksista. 

100 MB rajaton on liittymä. En ymmärrä ollenkaan kun en puhelimesta enkä sen käyttöohjeesta löydä mitään mainintaa mistään roamingista. Puhelimen käyttöohje on tässä: https://kayttoohje.fi/puhelimet/huawei/huawei-p9-lite-kayttoohje/ En löyd' myöskään oma telian kautta. Täytyy vääntää selvemmin rautalangasta taukille.

 

P.s Ratkesi nyt löyti tuolta lisää alavalikosta

Kai tuossa 100 MB rajaton on automaattisesti se asetus operaattorin puolesta koska sitä en löytänyt mistään oma-teliasta.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Hei, tässä on Huawein puhelimeen englanninkielinen selkeä kuvaohje jossa otetaan Dataroaming-käyttöön: https://www.helpforsmartphone.com/public/en/huawei/p9-lite/android-6-0/guides/4/Set-up-roaming-Huawei-P9-Lite


 


Suositus on pitää tämä asetus pois käytöstä Suomen alueella erityisesti jos liikkuu Venäjän rajaseudulla, sillä Venäjän verkkoon et varmasti halua liittyä sillä sielä roaming on kallista. 

Vastaa