Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66721
Kirjoituksia 180114

4G HuaweiB593s Lisäantenni Mobevo suuntaus (iin kunta)4G HuaweiB593s Lisäantenni Mobevo suuntaus (iin kunta)

Jakez
Kommentaattori
Viestejä 21 kpl

4G HuaweiB593s Lisäantenni Mobevo suuntaus (iin kunta)

1/64

Moro,

Uutta hommaa itselle nämä mobbiili verkkojen kanssa häärääminen. Että jos kuulostaa "noobilta", sitten kuulostaa 🙂 Mutta ongelmaan, otsikon mukainen huawei nappaa omilla jänöillään 2-3 tolppaa singaalia. Nopeudet päivisin 2-5/2, aamuisin saattaa päästä 25/5 lukemiin. Asensin mainitun lisäantennin,singaali tolpat samat. Nyt lukemat päivä 2-10/3-8, aamuisin 15-30/3-9. Pingit pyörii 30-50. Suuntaus lienee oikein (keskustan tuntumassa oleva masto)? Antenni ulkona seinässä kiinni. Eikö tästä/täältä irtoa enempää? vai onko sitten vikaa "säätäjässä".

Odotukset yhteyksien suhteen olivat ehkä hiukan kovemmat.

Modeemin datat: RSSI:67 RSRP:97 RSRQ:13 -> paremmaksi lukemia en ole saanut. Aamuisin saattaa tosin RSRQ olla n.10luokkaa.

Cellmapperia voisi tietenkin hyödyntää?..jos jaksaa ruveta sim:iä pilkkomaan.

Odotan mielenkiinnolla jelppii/vinkkii säätämiseen!

Vastaa
0 tykkäystä
63 vastausta

olkitu
Kunniajäsen
Viestejä 4 420 kpl

2/64

Cellmapper sovellusta suosittelen koska yksinkertainen.

 

Toinen vaihtoehto on soittaa Soneran Vikapalveluun ja kysellä tukiaseman suuntauksista.

Vastaa
0 tykkäystä

Tiina_V
Telialainen
Viestejä 18 kpl

3/64

Heippa,

 

tosiaan sonera vikapalvelusta voidaan katsoa missä sijaitsee lähimmät 4g-tukiasemat.

 

Ii:n keskustasta etelään n.4,5km päässä on 4g tukiasema (800mhz).

Ja Ii:n keskustaan on tulossa pari 4g tukiasemaa (800mhz) alkuvuoden suunnitelmassa.

 

 

Vastaa
0 tykkäystä

Jakez
Kommentaattori
Viestejä 21 kpl

4/64

No niin. Viritinpä vahvempaa antennia pihalle. 18dbi vahvistuksella. Nyt huawei antaa täydet 5 tolppaa ja  RSSI -57,RSRP 87,RSRQ -13 (edelleen) ilmeisesti tuo tukkari on jo niin tukossa ettei siitä irtoa enempää. Surkeet on nopeudet n. 2/10. Vai ottaako nyt jostain muustakin jo herjoja itseensä. Tuo RSRQ ei parane vaikka miten säätelee. Ja on suunnattuna etelässä olevaan mastoon(ojakylä). Cellmapperilla ajelin kylän seudun läpi. Ei kerro "tulokset" mulle oikeen mitään 🙂 Jännä vaan että 300m metriä linnuntietä osoitteestani nopeudet 5kertaistuu.

Vastaa
0 tykkäystä

olkitu
Kunniajäsen
Viestejä 4 420 kpl

5/64
Kertoisitko sijaintisi tarkemmin niin autan kyllä analysoinnissa. Laita vaikka Cellmapperin karttaan linkki mistä kohtaa olet skannannut.

Hyvä yhteys ja huono nopeus... yhteys on hyvä eli juuri niin, tukossa varmaan.

Aika jännä se on kun vähän liikkuu toiseen paikkaan, nuo nopeuden vaihtelut on todella erikoista.
Vastaa
0 tykkäystä

Jakez
Kommentaattori
Viestejä 21 kpl

6/64

Ii ja tikkasentie,kesätie. Ajoin kyllä aika pitkän lenkin. Liki kaikki mitä soneran LTE cellmapperilla tälle kylälle näyttää taitaa olla minun "piirtämää".  Antennia en uskaltunut katolle lähteä vielä kuskaan on tuo pelti aika jäinen näin talvella..eikä raskis sairaslomiakaan pidellä 🙂 että on nyt ihan vaan seinässä kiinni. Liekkö juuri tuloksiin vaikuttaisi vaikka 3m ylempänä olisikin,suoraan näköyhteyttä mastolle ei siis ole katoltakaan. Linnunrataa sinne on n.4km. Antennina CSG:n 18dbi 4G/LTE suunta-antenni. Vikapuolelta kehoittivat suuntaamaan antennin pohjoiseen? Minne sinne? Onko joku masto sit jossain mikä vähemmän kuormituksen alla..

Edit: Liekkö nyt kun pakkasta on taas enemmän, modeemin datat vaihtelee aika reilusti. 2-5 tolpan välillä ja  kun RSSI n.83 ja RSRP n.83 kasvaa niin RSRQ putoaa ollen n. 4-6. Nopeuksiin muuttumiset ei vaikuta.

Vastaa
0 tykkäystä

olkitu
Kunniajäsen
Viestejä 4 420 kpl

7/64

Tosiaan tuola etelässä missäpäin oletkin skannaillut oikein kunnolla on se tukiasema 800Mhz taajuudella. 

 

Tossa suora linkki kartalle: http://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=91&type=LTE&latitude=65.27646569224508&longitude=25.378625...

 

ja tukiasema näkyikin helposti Google Street Viewerillä...

 

Soita uudelleen vikapalveluun ja tivaa tarkemmin missäpäin tukiasema (pyydä joku kunnon osoite missä se on tai tarkempi paikka. Kyllä ne sen antaan sitten kun tarpeeksi pyytelee sitä. Ei ne ilman suunnat kerro mitään missä se tukiasema on.), niin ei tarvitse ajella koko Ii:tä läpi... Aika hölmösti tuo 4G tonne etelään pistetty... Myyntipalvelun numeroon soittaessa ja pyytäen robottia ohjaamaan vikapalveluun saa maksuttoman puhelin 😄

 

Minun arvioni voisi olla sitten tuola 8511 tielläpäin tai E8 aika paljon pohjoiseen jos 800Mhz on... sinne jos haluaa lähteä ajelemaan.

 

En osa sanoa mutta tien 8513 liikenneympyrästä Google Maps:stä siis katsoin niin löysin tukiaseman idästä päin. Se ei ainakaan sinun skannailusi perusteella ole Soneran 4G LTE... 

 

Olet tehnyt hyvää työtä jo kun skannannut edes puolet Ii:tä, auttaa tosi paljon kun tukiasemat kartalla... Jos mahdollista niin skannaa vain suurempi alue... Itse Turun seudulla olen skannaillut yli 30 4G LTE tukiasemaa. Olisi hyvä saada tuo Cellmapperin kartta mahdollisimman tarkaksi... (Eihän se ikinä tule olemaan tarkka, aina jää tukiasema skannaamatta)

 

Vastaa
0 tykkäystä

Jakez
Kommentaattori
Viestejä 21 kpl

8/64

Kävin ajelemassa vähän laajemmalla alueella, ja tiedot päivittyy varmaan piakkoin cellmapperiin. Tosiaan kauttalinjan maston pohjoispuolella yhteydet on kertakaikkiaan kuraa. Mastosta +200 metriä etelään ja nopeudet on n.7kertaa paremmat..asutusta siellä onkin PALJON vähemmän. Noita mastoja löytyi lisää tuolta pohjoispuolelta (esim.voimalaitoksen vierestä 8511) ja E8:n länsipuolella. Mutta lienee toisen operaattorin käytössä olevia..soneralla yhteys oli 3g:n puolella. Sijainti näillä jotenkin paljon loogisempi ajatellen käyttäjämääriä mitä alueella on. Päivityksiä soneralta oli ilmeisesti tulossa maaliskuun aikana (kaksin kappalein?) liekkö näihin mastoihin sitten tulee sonerankin matskua (mm.sekin 8513 tien varrella olevaan).

Vastaa
0 tykkäystä

olkitu
Kunniajäsen
Viestejä 4 420 kpl

9/64

Aika typerässä paikassa tuo LTE tukiasema etelässä jossa ei asutusta oikeastaan... 3G tukiasemiin aikanaan sitten Sonera päivittää LTE nopeudet. 

 

Vanhoihin 3G tukiasemiin todennäköisesti tulee sitten LTE nopeudet: http://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=91&type=UMTS&latitude=65.31418528281019&longitude=25.38669...

 

 

Vastaa
0 tykkäystä

Jakez
Kommentaattori
Viestejä 21 kpl

10/64
Mielenkiintoista tämäkin..? Nyt kun puhelimeen vaihdoin myös soneran 4g liittymän. On samassa oaoitteessa nopeudet puhelimessa tuplaten(vähintään) paremmat ku"kiinteässä" wifissä. Samaan mastoon kai se puhelinkin yhteytensä heittää..? Mutta miksi nopeampi?
Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.