4G Posiolla

  • 26 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 12 katselukertaa

Posion Lehtiniemeen on ilmestynyt Soneran 4G-verkko (800Mhz). Ainakin puhelin yritti siihen kytkeä ja näytti välillä 1 tolppaa. Kaverin 4G modemi löysi myös ko verkon ja siihen saatiin 3 tolppaa. Onko tietoa missäpäin tämä 4G masto sijaitsee? Olisi helpompaa suunnata antenni oikeaan vaaraan. Kyseisen alueen 3G-verkko on turhan ruuhkainen illalla. Olisi hyvä saada toimiva 4G-yhteys Posiollekin.


5 kommenttia

*Viestiä muokattu*

 

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Soita maanantaina vikapalveluun myytipalvelun kautta (ilmainen numero). Ilmoitat vain sille robotille että haluat myyntipalveluun.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
Moro Niothgolem ja tervetuloa Klaaniin :)
Myyntipalvelun sijaan otahan yhteys suoraan vikapalveluun numerossa 0206 90101 tai tee Omien Sivujen kautta palvelupyyntö, vikapuolen kaverit kertovat suuntiman josta tukiasema löytyy omaan sijaintiin nähden. Tarkkaa tukiaseman sijaintia he eivät kerro.

Mitä tulee kuuluvuuskarttaan niin se aina on suuntaa-antava ja tästä on maininta myös kartan yhteydessä.

Vaikka nuo mastojen sijainnit lienevätkin jonkinlaisia turvallisuusstrategisia salaisuuksia, niin kyllähän ne näkyvät ihan julkisessakin kartassa.

 

Esim tuossa näkyy Posion lähialueelta 3 mastoa, 2 lähes keskellä karttaa keskustan kahta puolta, ja yksi vähän etelälounaaseen.

 

Kartan ajantasaisuudesta en tiedä, eikä se tietenkään kerro operaattoreita tai taajuusalueita, mutta mastot sinänsä kyllä löytää. Omalla kotiseudullani kartta on ajantasalla. Samalla merkillä on sitten merkitty myös radio-, tv- ja linkkimastot ym korkeat rakenteet. Toisaalta jos tukiasema sijaitsee korkeassa rakennuksessa, vesitornissa tms niin se ei tietenkään näy mastona.

 

http://www.paikkatietoikkuna.fi/web/fi/kartta?ver=1.17&zoomLevel=8&coord=553048.049_7332638.629&mapLayers=base_35+100+default&&showMarker=true

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Tuo kartta näyttää tosiaan kaikenlaisia mastoja samalla merkillä, eli kaikki näistä ei ole edes teleoperaattorien käytössä. Nuo mastojen tarkat sijainnit on turvallisuussyistä salaista tietoa. Asiakkaalle kuitenkin riittää hyvin tieto siitä, että mihin ilmansuuntaan antennia kannattaa suunnata, jotta saa parhaan signaalin :)


 


Niinkuin TeroRe tuossa jo kommentoikin, niin parhaiten saat tiedon soittamalla alkuviikosta Soneran vikapalveluun 020 690 101 tai laittamalla omien sivujen kautta palvelupyyntöä.

Vastaa