4G Rovaniemi-Nivavaara huonot nopeudet


iltaisiniltapäivisin download 1-5Mbps. nyt kun olen pitemmän aikaan testaillut yhteyden nopeuksia pitkin päivää, niin olen tullut siihen tulokseen, että yöllä kello 00.00 jälkeen nopeudet pompsahtaa heti 30-40Mbps.  Upload on päivän ajankohdasta riippumatta järjestäin yli 10Mbps. Tulee mieleen, että onko tämä tahallista nopeuden kontrollointia ku tiedetään että kaistaa ei riitä kaikille!!!!!


12 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Kertoisitko millaiset päätelaitteet kyseessä ja signaaliarvot (RSRP, RSRQ, RSSI, SINR) näinä ajankohtina jolloin nopeus muuttuu. 


 


Yhteys näyttää olevan ihan hyvä kun lähetys pysyy hyvänä mutta voi olla että latausnopeus putoaa kun kävijämäärä kasvaa. Lisäksi kaistaa rajoitetaan että riittää juurikin kaikille.


 


Yhteisverkon rakennus on kesken ja saapumassa sinne Rovanniemenkin alueelle lähiaikoina. Tällöin vaihdetaan nykyiset LTE tukiasemat LTE-A tukiasemiksi, jolloin taajamissa maksiminopeus nousee 300Mbps ja muualla 150Mbps vauhtiin enintään. 

Kunniamerkki +10

Aivan selvä tukiaseman ruuhkautumistapaus.

 

Iltapäivällä ja illalla paljon käyttäjiä, niin latausnopeus tippuu. Näkyy pääsääntöisesti juuri tuossa latauksessa, kun sitä käyttäjät kuormittavat.

 

Kokeile pakottaa päätelaite käyttämään vain 3G-verkkoa. Saattaa saada sitä kautta paremmat nopeudet, kun se ei olekaan ruuhkautunut. 

Päätelaite on Asus 4G-N12. RSRP -85dBm SINR 12.2dB. muista arvoista en tiedä.

kokeilin myös 3G puolta ja down on 1.2Mbps up 0.3Mbps :D

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

@cooytoni kirjoitti:

Päätelaite on Asus 4G-N12. RSRP -85dBm SINR 12.2dB. muista arvoista en tiedä.


kokeilin myös 3G puolta ja down on 1.2Mbps up 0.3Mbps :D




Arvot on ok iltanopeudelle mutta päivisin varmaan on se ruuhka. Suosittelen kyllä odottamaan tämän kuukauden loppuun sillä yhteisverkko pitäisi olla valmis tämän kuukauden aikana Rovanniemellä.

Empiiriset tukkimukset jatkuu. vein päätelaitteen ulos ja  RSRP -78dBm SINR 19.2dB

download silti 1-2Mbps. Ei sonera ihan vakuuta tämä homma. 

Morjenstus cooytoni!

 

Parannusta tilanteeseen on tulossa 4G-verkon osalta. Aikataulun puolesta menee todennäköisesti ensi vuoden puolelle. Kieltämättä vaikuttaa siltä, että verkossa on paljon käyttäjiä ja siksi nopeudet eivät yllä kovin hyvälle tasolle.

eikö teillä ole mitään ajatusta nettikuormien ja myytyjen liittymien määrässä?? myydään vaan kaikille ja toivotaan parasta. no onneksi on soneran adsl littymä varalla joka pätkäsee poikki joka tunti parikertaa.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

@cooytoni kirjoitti:
eikö teillä ole mitään ajatusta nettikuormien ja myytyjen liittymien määrässä?? myydään vaan kaikille ja toivotaan parasta. no onneksi on soneran adsl littymä varalla joka pätkäsee poikki joka tunti parikertaa.

Ei kai sille voida mittään että samalla alueella on niin paljon Soneran liittymiä ostettu? Ei kai myyjä nyt sano kaupassa että alueellasi liikaa liittymiä ettei sinne myydä enään...


 


Mobiilissa hyvä kun voi periaatteessa myydä paljon liittymiä edullisesti...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

4G-verkkoa rakennetaan koko ajan toimivammaksi. Nettikuormakin tulee helpottumaan tätä myöten ja kun taajuuksia vapautuu televisioilta ( 700 MHz ). Joissain kodeissa 4G - liikkuva laajakaista on kodin ainoana nettinä esim. meillä. Vaihtoehtona olisi ollut hidas ja epävarma toiminnaltaan oleva 2 megan kiinteä laajakaista ( max n. 1,5 Mbps ) ja hintaakin olisi ollut n. 50e/kk. Nyt liikkuva laajakaista 4G jopa yli 50 Mbps tai vähintään 20 Mbps ja hinta tällä hetkellä 12,90e ( Liikkuva Netti ETU Plus ). Seuraavassa linkissä testi reilun 3 vuoden takaa 4G-yhteydestä korvaamassa  kiinteän liittymän : http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2012/05/27/testissa_joko_4g-yhteys_korvaa_kiintean_liittyman

4G-verkkoa rakennetaan koko ajan toimivammaksi. Nettikuormakin tulee helpottumaan tätä myöten ja kun taajuuksia vapautuu televisioilta ( 700 MHz ). Joissain kodeissa 4G - liikkuva laajakaista on kodin ainoana nettinä esim. meillä. Vaihtoehtona olisi ollut hidas ja epävarma toiminnaltaan oleva 2 megan kiinteä laajakaista ( max n. 1,5 Mbps ) ja hintaakin olisi ollut n. 50e/kk. Nyt liikkuva laajakaista 4G jopa yli 50 Mbps tai vähintään 20 Mbps ja hinta tällä hetkellä 12,90e ( Liikkuva Netti ETU Plus ). Seuraavassa linkissä testi reilun 3 vuoden takaa 4G-yhteydestä korvaamassa  kiinteän liittymän : http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2012/05/27/testissa_joko_4g-yhteys_korvaa_kiintean_li...

--------------------------------------

 

Minulla on juurikin toi 50mbps 4G- liittymä. jossa nopeudet ovat 1-2Mbps. 
Olisin tyytyväinen jos minulla olisi 2Mbps liittymä jossa nopeudet  ( max n. 1,5 Mbps ).

Mikä pointti tuolla sun viestillä oli?????

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Pointtini on että : Älä heitä vielä kirvestä kaivoon. Meillä on tuo 150 Mbps 4G - liittymä ja 800 Mhz tukiasema n. 3 km päässä. Aiemmin oli 3G - liittymä ja sitä aiemmin tuo kiinteä 2 megan ( kokeilimme jopa kiinteää 8 megaa, mutta se ei toiminut alkuunkaan ), vaihdoimme 4G - liittymään heti kun oli mahdollista. En tosin tiedä Rovaniemen hintoja kiinteässä laajakaistassa, mutta itse en enää viitsisi maksaa melkein 50 euroa vanhasta epävarmasta kuparilinjasta ( Oulun laitakaupungilla omakotitalossa ). Eiköhän sinne Rovaniemellekkin saada pikkuhiljaa niitä nopeuksia nostatettua. Ps. Oletko kokeillut suunnata noita reitittimen ulkoisia antenneja tukiasemaa kohden ja onhan ne käytössä?

On suuntailtu ja tiedän tasan tarkkaan missä kyseinen masto sijaitsee, matkaa täältä noin 800m.

Vastaa