4G dataverkon toimimattomuus

  • 31 October 2015
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
  • Meilaaja
  • 366 kommenttia

Havainto viikolla Oulusta ja Kemistä. Laitteina Samsung S6 Soneran liittymällä ja Lumia 920 Saunalahden liittymällä.

 

Speedtest.net kummallakin liittymällä noin 35/20 nopeudella eli aivan yhtenevät nopeudet tarjolla.

Sähköpostin luku: Soneran liittymä kertoo että pitäisi ensin muodostaa internet-yhteys, Saunalahti hakee postit. Naamakirjan luku: Kumpikin avaa mobiilisovelluksessa pääsivun. Linkkiä klikatessa Soneran liittymällä linkit eivät aukea, jää hakemaan. Saunalahden liittymällä aukeavat. Ja sitten uudestaan Speedtest.net ja samat nopeudet kummallakin kuin aluksi.

 

Soneran verkossa joku mättää, mutta mikä? Puhelimet 4G verkossa ja paikkoina Oulun linja-autoasema ja Kemin linja-autoasema. Puhelimia ei voi vaihtaa ristiin kun eri kokoiset sim-kortit.


3 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Jatkuukohan tuossa ongelmat edelleen vai oliko vain jokin tilapäinen katkos? Mikäli ongelmaa on edelleen, niin kannattaisi tehdä omien sivujen kautta vikailmoitus, niin pääsevät tutkimaan tilannetta.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
Ensi yönä olen taas Oulussa liikkeellä, pitää testata. Viimeyönä rahtikuormaa tehdessäni kuuntelin luurin kautta Spotifyä, joten kyllä data sen verran toimi, sähköpostien tarkistus onnistui mutta uutiskirjeen linkit eivät auenneet. Vastaavaa ongelmaa on ollut syksyn mittaan useamminkin, ei pelkästään mainitsemanani päivänä. Kemin linja-autoasema on ollut pitkään ongelmapaikka kummallakin operaattorilla, olisiko siinä vieressä sen verta paljon mokkulakäyttäjiä että kapasiteetti ei riitä? Siis hyvä kentänvoimakkuus mutta bittiäkään ei kulje.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Jos speedtest menee läpi niin bittejä kylläkin kulkee. Epäilen että on puhelimessa DNS ongelma. S6 ainakin todennut ongelman olevan WIFI verkoissa tämä ainakin, mobiililla ei ainakaan ole huomannut.

Vastaa