4G hidastelu Kuopiossa

  • 23 April 2019
  • 5 kommenttia
  • 5 katselukertaa

Vaihdoinpa pitkään palvelleen 50 megaisen Elisan liittymän tarjouksen houkuttelemana Telian rajaton 100 M liittymään, kun samaan hintaan tuplanopeutta oli tarjolla. Ensivaikutelmat ovat aika jäätävät. Nyt puolituntia vasta ollut käytössä, mutta nopeus tippunut aiemmin suht tasaisesti toimineesta 50 Mbps jonnekkin 13-30 Mbps hujakoille. Siis sata megaisella liittymällä keskellä Kuopion keskustaa 4G verkossa. Nopeus testattu samalla serverillä kuin aiemmin ja vaihtamalla tulokset saa vain huonommiksi. Toivon vielä että nyt sattui vaan hullu ruuhka verkkoon, mutta onneksi ei ole määräaikainen liittymä...


5 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Operaattoria vaihtaessa ensinmäisenä kannattaa aina nollata / palauttaa verkkoasetukset puhelimesta. Oletko havainnut hitautta useassa paikassa vai jääkö hitaat yhteydet tiettyyn osoitteeseen?  Ruuhkaisuutta voi toki ilmetä verkossa, varsinkin ilta-aikaan.

Toistaiseksi kokeillut vasta kotona, josta matkaa torille eli ihan ytimeen noin 50 m.

 

Otin samalla Telialta uuteen iPadiini 100 M liittymän (aiemmin mainittu liittymä iPhonessa), jota olenkin jo jonkun aikaa käyttänyt. Laite on uusi eli siinä ei aiempia asetuksia ollut. Nyt testasin nopeuden silläkin ja samaa tasaisen hidasta lukemaa tulee. Ymmärrän toki että kotini saattaa sijaita Telian verkon katveessa, mutta ihan kaupungin keskustasta ne katveet kannattaisi yrittää paikkailla. Vaihtoon menee liittymä, jos iltaruuhkat vielä asiaa pahentavat / hitaus on pysyvää.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Katvealuetta keskustan alueella ei näyttäisi olevan ja jos laitteet näyttävät 4G verkkoa täysillä kuuluvuuspalkeilla, niin yhteys on kunnossa, mutta tukiasemat eivät vain kykene tarjoamaan nopeampaa yhteyttä.

 

Keskustan tukiasemille ei tällä hetkellä myöskään näytä olevan päivitystöitä suunnitteilla.

Täydet palkit tosiaan on ja nopeus hieman jopa tipahtanut aiemmasta. Viihdekäytössä tuota nyt vielä voisi sietää, mutta kun nopea netti töitäkin jouduttaa, niin eipä voi muuta todeta kuin että tulipahan kokeiltua. 🙂 Kiitos!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Mobiilliittymissä maksat nopeuden vaihteluvälin alimmasta nopeudesta, kaikki siihen päälle on plussaa. Mobiililaajakaista kannattaa mielestäni valita siltä operaattorilta, joka juuri käyttöpaikassasi toimii kaikista parhaiten.

Vastaa