Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66747
Kirjoituksia 180156

4G hidastelu Kuopiossa4G hidastelu Kuopiossa

varislintu
Uusi keskustelija
Viestejä 9 kpl

4G hidastelu Kuopiossa

1/6

Vaihdoinpa pitkään palvelleen 50 megaisen Elisan liittymän tarjouksen houkuttelemana Telian rajaton 100 M liittymään, kun samaan hintaan tuplanopeutta oli tarjolla. Ensivaikutelmat ovat aika jäätävät. Nyt puolituntia vasta ollut käytössä, mutta nopeus tippunut aiemmin suht tasaisesti toimineesta 50 Mbps jonnekkin 13-30 Mbps hujakoille. Siis sata megaisella liittymällä keskellä Kuopion keskustaa 4G verkossa. Nopeus testattu samalla serverillä kuin aiemmin ja vaihtamalla tulokset saa vain huonommiksi. Toivon vielä että nyt sattui vaan hullu ruuhka verkkoon, mutta onneksi ei ole määräaikainen liittymä...

Vastaa
0 tykkäystä
5 vastausta

HenriLie
Telialainen
Viestejä 569 kpl

2/6

Operaattoria vaihtaessa ensinmäisenä kannattaa aina nollata / palauttaa verkkoasetukset puhelimesta. Oletko havainnut hitautta useassa paikassa vai jääkö hitaat yhteydet tiettyyn osoitteeseen?  Ruuhkaisuutta voi toki ilmetä verkossa, varsinkin ilta-aikaan.

Vastaa
0 tykkäystä

varislintu
Uusi keskustelija
Viestejä 9 kpl

3/6

Toistaiseksi kokeillut vasta kotona, josta matkaa torille eli ihan ytimeen noin 50 m.

 

Otin samalla Telialta uuteen iPadiini 100 M liittymän (aiemmin mainittu liittymä iPhonessa), jota olenkin jo jonkun aikaa käyttänyt. Laite on uusi eli siinä ei aiempia asetuksia ollut. Nyt testasin nopeuden silläkin ja samaa tasaisen hidasta lukemaa tulee. Ymmärrän toki että kotini saattaa sijaita Telian verkon katveessa, mutta ihan kaupungin keskustasta ne katveet kannattaisi yrittää paikkailla. Vaihtoon menee liittymä, jos iltaruuhkat vielä asiaa pahentavat / hitaus on pysyvää.

Vastaa
0 tykkäystä

HenriLie
Telialainen
Viestejä 569 kpl

4/6

Katvealuetta keskustan alueella ei näyttäisi olevan ja jos laitteet näyttävät 4G verkkoa täysillä kuuluvuuspalkeilla, niin yhteys on kunnossa, mutta tukiasemat eivät vain kykene tarjoamaan nopeampaa yhteyttä.

 

Keskustan tukiasemille ei tällä hetkellä myöskään näytä olevan päivitystöitä suunnitteilla.

Vastaa
0 tykkäystä

varislintu
Uusi keskustelija
Viestejä 9 kpl

5/6

Täydet palkit tosiaan on ja nopeus hieman jopa tipahtanut aiemmasta. Viihdekäytössä tuota nyt vielä voisi sietää, mutta kun nopea netti töitäkin jouduttaa, niin eipä voi muuta todeta kuin että tulipahan kokeiltua. 🙂 Kiitos!

Vastaa
0 tykkäystä

Purnipsi
Velho
Velho
Viestejä 2 522 kpl

6/6

Mobiilliittymissä maksat nopeuden vaihteluvälin alimmasta nopeudesta, kaikki siihen päälle on plussaa. Mobiililaajakaista kannattaa mielestäni valita siltä operaattorilta, joka juuri käyttöpaikassasi toimii kaikista parhaiten.

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.