Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63860
Kirjoituksia 173927

4G-kuuluvuus ja sen parantaminenHighlighted

4G-kuuluvuus ja sen parantaminen

Uusi jäsen
Viestejä 4 kpl

4G-kuuluvuus ja sen parantaminen

1/426

soneran peittoalueen kartta näyttää että olis aito 4G tässä kohteessa mutta ei vaan olekaan. laite e5776

 

425 vastausta
Highlighted

Ex-telialainen
Viestejä 1 346 kpl

81/426

Moi @nette17 ja tervetuloa Klaaniin!

 

Onkos tuo kuuluvuusasia jo ratkennut?

Yhdessä-palvelu tukee tosiaan 4G-verkkoa, ja uudet kortit varmasti myös. Onhan poikien puhelimet sellaisia, jotka myös tukevat 4G:tä? Ja onhan asetukset myös tarkistettu, että laitteet mobiilidatan asetusten myötä myös ovat ok?

 

Mikäli ei kuitenkaan pelitä, voisi olla ihan hyvä olla yhteydessä meidän vikapuolelle, Omien Sivujen kautta tai soittamalla. 🙂

Kuten myös muutoinkin, mikäli jotain ongelmia on. 🙂

 

Peittoaluekartat ovat suuntaa antavia, eli siis ns. laskennallisia.

Kuuluvuuteen vaikuttaa mm. maastovaihtelut, rakennusten rakenteet, ruuhkat, käytössä olevat laitteet sekä liittymä.

0 tykkäystä
Highlighted

Kommentaattori
Viestejä 34 kpl

82/426

@jaasarto kirjoitti:
Tein soneralle vikailmoituksen. Tylyn asiallinen vastaus tuli että meitä lähin tukiasema on tuo jo aiemmin mainittu tyhjää lentokenttää palveleva. Suuntaukset eivät siis ole meille suotuisat, eikä ole tiedossa eikä rakenteilla mitään uusiakaan tukiasemia piste. Näillä mennään!

Just näin kävi minullekin, sillä erotuksella, että luvattiin vuoden sisään toinen tukari, josta sitten on 4G-verkko tännekin saatu.

Eli kuuluvuuskartat on edelleen "viihdettä", tai viitteellisiä. Silti silloin kun kartta näyttää erinomaista kuuluvuutta, mutta verkkoa ei löydy, kannattaa vikailmoitus tehdä.

0 tykkäystä
Highlighted

Kommentaattori
Viestejä 31 kpl

83/426

Kävin Elisan palstalla ja siellä oli ihan samanlaista valitusta kuuluvuuskartoista. Mielestäni operaattoreiden kannattaisi lopettaa asiakkaiden "huijaaminen" eli suuntaa antavien karttojen kanssa kikkailu. Se kolahtaa aina loppupeleissä omaan nilkkaan. Jos kerta paremmat kartat ovat olemassa niin käytetään niitä hyödyksi. Loppuisi tämä ainainen valitus ja tulisi enemmän tyytyväisiä asiakkaita kun laitteet yllättäen toimiikin vaikka ei välttämättä edes pitäisi. 🙂  

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

84/426

Jännä juttu tämä 4G-kuuluvuus, itselläni on RSRP -70DB mutta RSRQ onkin yleensä yli -10DB, joten liittymä on käytännössä todella epävarma ja nopeus välillä 2-25mbit/s. Mitenhän tuon RSRQ saisi paremmaksi, Soneran asiakaspalvelu ei ainakaan ymmärrä tuosta mitään?

 

Tukiasema 1,6km päässä, tarkkaa paikkaahan ei kerrota mutta luulen tietäväni sen, käytännössä tukiasema näkyy silmilläkin. Antennit suunnattu suoraan tukiasemaan mutta silti tuo RSRQ hyppii, ja ilta 9 jälkeen liittymä muuttuu käyttökelvottomaksi nopeuden sekä pingien takia...

0 tykkäystä
Highlighted

Kommentaattori
Viestejä 31 kpl

85/426

Itse tein viime talvena kovasti töitä E3276:n kanssa. Käytin apuna MDMA ohjelmaa:

http://www.siptune.net/tiki-index.php?page=MDMA

Mokkula kytketään esim. 2m usb kaapelilla läppäriin kiinni ja laitetaan ohjelma käyntiin. Näyttää reaaliaikaisesti signaalitason ja SNR-arvon. joiden perusteella voi etsiä mokkulla parhaan paikan.   

Vielä kun päivittää mokkulan firmwaren vähän parempaan niin johan alkaa data liikkua 🙂 4G:n kanssa en ole tuota vielä testannut.

0 tykkäystä
Highlighted

Kommentaattori
Viestejä 51 kpl

86/426

Tuohon Huawei E3276 mokkulaan on näköjään tullunna uusi firmware (milloin lienee tullunna) 21.436.03.00.00. Mutta jostain syystä Mobile Broadband ei päivitä tuota firmistä. Ainoastaan vähän aikaa sitten tuli joku ohjelmapäivitys.

Satuin löytämään tältä sivulta ohjeet kuinka päivittää tuo mokkula uusimpaan firmikseen.

 

http://www.rosil.si/blog/upgrading-huawei-e3276-firmware/

 

Itselläni kun on kaksi E3276 mokkulaa (viime vuonna Sonera laittoi toisen mokkula ilmatteeksi ulkoisen tikkuantenni lisäksi jatkuvien nettiongelmien takia jotka alkoivat kun Sonera teki koko Suomessa muutostöitä mastoihin. Tätä ennen ei ollunna mitään ongelmia) joten päätin, että laitetaan toinen mokkula "teuraspölkylle" kokeeksi.

 

Eli viimeisin firmis toiseen mokkulaan ja katsotaan, että onko mitään vaikutusta sille, että viime vuoden alkuvuodesta lähtien on ollunna jatkuvia netin katkomisia.....siis mokkula putoaa pois verkosta vähän väliä vaikka mokkulassa palais 3G+ syaani (sinivihreä). Niin mikään sivu ei yllättäen lataudu kirveellekään vaikka kuinka "hakkaisit" hiiren napilla reloadata. Tai avaat uuteen välilehteen uuden sivu niin ei vain lähde välilehdessä pyörylä pyörimään millään. Kunnes katkaiset yhteyden ja luot uuden yhteyden.

 

Toinen asia mikä liittyy tähän kyseiseen mokkulaan on se, että tämä on kyseinen mokkula herkkähipiäinen Windows 8.1 käyttiksen kanssa eli nettiyhteys saattaa mennä välillä ns. rajoitettu yhteys tilaan eli tehtäväpalkin kuvakkeissa signaalinvoimakkuden päällä on yllättäen keltainen kolmio huutomerkkeineen (kuva). Normaalisti tuo liittyy WLAN yhteyksiin. Mutta tässä tapauksessa vaikka WLAN olisi otettu kokonaan pois päältä eli disabloitu niin silti nettiyhteys saattaa mennä rajoitettu tila yhteyteen.

 

Kirjoittelin Microsoftilta tästä asiasta niin totesivat, että jotkut mokkulat ovat herkempiä menemään rajoitettu tila yhteyteen. Joten onkohan kyseessä tässä mokkula tapauksessa ns. yhteensopivuus ongelmista käyttiksen kanssa.

 

Kyselin tätä asiaa jokunen aika sitten feissarissa Soneralta yksärinä mutta sainkin pari kertaa vastauksena, että heidän mielestä lataan liikaa dataa (okei olen estänyt kaikkien ohjelmien tietoturvapäivitysten hakemisen ja haen ne manuaalisesti muutaman kerran kuukaudessa) tai sitten että heidän mokkulat on tarkoitettu ainoastaan liikkuvaan käyttöön ei yhdessä kohtaan käytettäväksi.

 

Noh, katsotaan nyt miten tämä uusimmalla firmiksellä päivitetty mokkula toimii....vai onko edelleen samoja ongelmia edessä.

 

PS. En nyt löydä sitä viestiä missä eräs kirjoittaja oli kysellyt Soneran tukimastojen paikkoja ja niiden suuntauksia. Ja johon joku soneralainen oli vastannut, että ne ovat salaisia tietoja ja että niitä ei anneta julkisuuteen.

Tuohon voisin sen verran todeta, että ainakin Elisa kyllä antaa tietoja mastojensa paikoista ja mihin päin ne on suunnattu ja muuta erittäin mielenkiintoista tietoa. Kun vain marssii Elisan liikkeeseen ja kysyy, että minne päin heidän mastot on suunnattu kun antaa vain kotiosoitteensa. Itse kävin tässä vähän aikaa sitten Elisan liikkeessä niin myyjä käänsi monitorin minuun päin ja annoin osoitteen niin näytöllä oli Elisan mastot sijoitettuna kartalle ja vielä nuolet, että minne ne mötikät on suunnattu (nuo nuolet pitää tietenkin ajatella kartiomaisesti). Ja kun myyjä vei hiiren kursorin maston niin tuli luettelo jossa oli todella mielenkiintoista tietoa kuten esmes mitä tukia löytyy kyseistä mastosta (edellyttää tietenkin, että ne tiedot eivät ole sulle ihan täyttä hepreaa). Sen mitä tarkastelin niitä Elisan mastojen paikkoja ja vertailin Soneran mastojen paikkoihin (täällä missä asun) niin auttoi hahmottamaan selkeästi tiettyjä mielenkiintoisia asioita, että missä ns. mättää Soneran kuuluvuuden kanssa.

PPS. Katselin just tuota uudet tukiasemat sivustoa.....

 

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea/verkkokartat/uudet+3g+ja+4g+tukiasemat

 

eipä vain näy kuuluvan Joensuun Utran alueen loppuihin tukimastoihin 4G tukia kevään aikana vaikka niin lupailtiin yksärinä.

 

PPPS. Tähänkin "uuteen" Klaani keskustelupalstalle piti näköjään luoda uudet tunnukset kun entiset eivät toimineetkaan enää ollenkaan.

 

11251383_10205073990106767_8778937103715180495_n.jpg

0 tykkäystä
Highlighted

Konkari ☆
Viestejä 1 234 kpl

87/426

E3276 on kuulemma paljon virtaa vaativa tikku, joten osa ongelmista voi johtua siitä, että usb-portin virta ei riitä tikun ladatessa 4G-verkossa. Omalla powerilla varustettua usb-hubilla voi kokeilla, auttaako. Kaikki firmwaret eivät sovellu Hilink-tikkuun, kun markkinoilla on myös sitä toista versiota. 

0 tykkäystä
Highlighted

Kommentaattori
Viestejä 31 kpl

88/426

Kuulemani mukaan jotkut ovat latailleet 3ginfo.ru sivustolta noita firmiksiä (omalla vastuulla tietenkin). Telian 07-loppuista on ainakin kehuttu hyväksi 🙂 

0 tykkäystä
Highlighted

Kommentaattori
Viestejä 51 kpl

89/426

Kilpailevan operaattorin palstalta luin, että jotkut olivat latailleet tuolta neukkujen sivulta noita Huawei firmiksiä ja ryssineet tikun melkein kelvottomaksi. Kun firmis onkin todellisuudessa ollunakin Huawei HiLinkin firmis EI Huawei firmis (tunnistaa 21 (huawei) ja 22 (hilink) firmis version ensimmäisestä numerosta......jos tunnistaa).

Tuo linkki minkä laitoin aikaisempaan viestiin. On tarkoitettu just täsmälleen Huawei E3276s-150 mokkulaan joita Sonera myy tai siis möi.

 

Näin muutaman päivän kokeiluna vois sanoa, että tuntuu siltä, että mokkula toimis NYT jopa paremmin 3G+:na (en omista 4G liittymää ja sen takia mistä kirjoitin aik. viestissä).

Joten on hiukan ihmeellistä, että kummassakin tikussa on/oli sama firmis versio. Toisen tikun sain syyskuu 2013 kun otin Sonera 3G liittymän ja 4G mokkulan. Ja kuten aik. kirjoitin niin viime vuoden syksyllä Sonera laittoi toisen samanlaisen mokkulan plus tikkuantenni (sellaisen mustan pitkulaisen) niin tässäkin oli sama firmis versio. Että ei se taida tuo Mobile Broaband ohjelma päivitellä tikun firmistä kuin ainoastaan ohjelmistopuolta???

 

Mitä taasen tulee tuohon tikun virran tarpeeseen niin luulis sitä läppärin USBista löytyvän niin paljon virtaa kuin tikku tarvitsee.

 

 Sekä jaasarto sinun pikkuvinkistä ajattelin päivittää ja "uhrata" toinen mokkula firmikseen uudempaan versioon ja katsoa, että olisko siitä jotain apua nettiongelmiin kun ei tuntunut soneraltakaan saavan mitään apuja. 🙂

Highlighted

Konkari ☆
Viestejä 1 234 kpl

90/426

@jarith69 kirjoitti:

 

 Mitä taasen tulee tuohon tikun virran tarpeeseen niin luulis sitä läppärin USBista löytyvän niin paljon virtaa kuin tikku tarvitsee.

 


USB-portin standardin mukainen virransyöttö on 500 mA versioon USB 2.0 saakka ja 900 mA USB 3.0 versiossa. Joidenkin lähteiden mukaan e3276:n virrankulutus voi olla pahimmillaan jopa 700-800 mA, joten voi se virranpuutekin vaivata varsinkin USB 2.0 portissa. Tästäkin asiasta löytyy tietoa sen kilpailevan operaattorin sivuilta.

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.