4G:n laajentuminen Pieksämäellä

  • 22 December 2014
  • 6 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Onko 4G:n laajenemisesta aikataulua saatavilla Pieksämäen seudulla? Lähinnä kiinnostaa kantatien 72 ja Virtasalmen välinen alue. 


6 kommenttia

Tervetuloa Klaaniin Toma75, hienoa että tulit mukaan :smileyhappy:


 


Ensi vuoden aikana on alueella tarkoitus tehdä laajennusta. Alustavien suunnitelmien mukaan ensimmäinen tukiasema tulisi jo kevättalvesta, ja vuoden mittaan otettaisiin toinenkin käyttöön. Tukiasemien peittoalueet tulevat olemaan hyvinkin kattavia, eli hyviä uutisia siis :smileyhappy:


 

4G liittymän nopeus pumppaa. Välillä lataus on yli 50M ja sitten romahtaa 2M? Mokkulassa täydet kentät. Itse en keksi syytä tähän. Ei voi verkon kuorma vaihdella minuuttien välillä niin nopeaan. Voisitteko tarkastaa tikiaseman tilanteen. Mittauksia 24.12 klo 22. 2-4M. 25.12 klo 9.30 2M. 25.12 klo11.07 3M ping 54ms. Ping on välillä 100-300ms?

Ylläpito lupasi tutkia, kun ilmoitan nopeusmittauksia. Liittymä kerran nollattu.

Muutama minuutti ennen viimeistä mittausta nopeus oli 35M? 

APN olen kokeillut opengate ja internet asetuksia. Ei vaikutusta.

 

Naapurilla on ihan sama juttu....

 

Tarkastatteko tilanteen?

 

// Tommi

mittauksia

Täytyy vielä kokeilla suoraan ethernet kaapelilla, kun ehtii. Nyt kaikki mittaukset wlan yhteydellä....

Saattaa olla että wlan repeateri on häirinnyt wlanin tointaa ja häiriöt johtuneet tästä?

Pieksämäen alueella ei tällä hetkellä ole tiedossa olevia häiriöitä 4G-verkossa, joten on vaikea varmuudella sanoa, mistä kuvaamasi tilanne johtuu.

 

Voi toki olla, että ongelma on johtunut WLANista. Tässä voisi kokeilla vaihtaa WLAN-kanavaa, koska jos naapurissa olevassa liittymässä käytetään samaa WLAN-kanavaa, saattaa tämä aiheuttaa esimerkiksi nettiyhteyden hidastelua molemmissa liittymissä.

Vastaa