Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63904
Kirjoituksia 174059

4G nopeus pudonnut Inkeroisissa (Kouvola)Highlighted

4G nopeus pudonnut Inkeroisissa (Kouvola)

Uusi jäsen
Viestejä 4 kpl

4G nopeus pudonnut Inkeroisissa (Kouvola)

1/5

Hei,

 

Olen tässä jo muutaman viikon ajan seurannut liittymän nopeutta, kun alunperin se toimi todella hyvin. 50/50 liittymä joka toimi silloin parhaimmillaan 40/40 nopeudella signaalin ollessa aina 4 tolppaa.

 

Nyt kuitenkin signaali heittelee yhden ja kolmen tolpan välillä, ja nopeudet 10-20 välillä molempiin suuntiin. Välillä jopa vähemmän. Käytössä ollut alusta lähtien ulkoiset antennit ja näiden suuntaus mihin tahansa korkeintaan pahentaa tilannetta.

 

Tikku on Huawei E3372 ja sen lisätiedot alla:

RSRQ: -13dB
RSRP: -88dBm
RSSI: -55dBm
SINR: 5dB (välillä 0)

Tikku on pakotettu 4G tilaan.

 

Onko nämä arvot hyvät?

 

Kiitos jo etukäteen.

4 vastausta
Highlighted

Vakiokalustoa ☆
Viestejä 234 kpl

2/5

Rsrq on surkea, eli signaalin laatu on huono. Arvaan, että lähistölle on avattu toinen tukiasema joka menee päällekkäin oman tukiasemasi kanssa. Eli kyse on samakanavahäiriöstä, verrattavissa vaikkapa siihen että kerrostalossa naapuriasuntojen wlan verkot päällekkäin omasi kanssa. Erittäin haastava ongelma korjata, mikäli et ole erehtynyt määräaikaiseen sopimukseen suosittelen vaihtamaan operaattoria.

Tai sitten alueelle on tullut 800 Mhz tukiasema ja modeemisi yhdistääkin nyt siihen aiemman 1800 Mhz tukarin sijaan. Et maininnut, että millaiset antennit sinulla on? Onko monitaajuus vaiko vain yhdelle taajuudelle suunnatut? Voitko lukita modeemistasi taajuusaluetta? Eli testaat molemmat taajuudet.

Highlighted

Velho
Velho
Viestejä 2 376 kpl

3/5

@JaniNFin kirjoitti:

SINR: 5dB (välillä 0)


Tuo SINR ja RSRQ ovat indikaattoreita siitä, että signaalissa on paljon häiriöitä. SINR tulisi olla mieluiten yli 15dB, jopa yli 20dB, jotta toimisi ripeästi.

 

Kerrot, että käytät ulkoisia antenneja. Mikä tyyppiset antennit ovat käytössä? Kokeile ilman niitä, laitteen omalla antennilla.

 

Kokeile muut operaattorit läpi.

 

Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 4 kpl

4/5

Antennit ovat nämä: https://www.4g-antennit.fi/product/367/monitaajuuksinen-antennisarja-2-kpl-7-10-dbi-4glte3gwlan-8-me...

 

En osaa sanoa yhdistääkö tämä 800 Mhz vai 1800 Mhz tukiasemaan, tikun hallinnasta en näe tällaista arvoa. En myöskään asetusta jossa sain saisi pakotettua jommalle kummalle.

 

Tietysti kun tänne tämän viestin laittoi, parani yhteydetkin taas jostain syystä hieman. Nyt signaali on 3 - 4 palkkia, ja tuo SINR arvo vaihtelee 3:n ja 6:n välillä. Nopeudet noussut ja on nyt n. 30 / 20. Muut arvot ovat edelleen lähes samat.

0 tykkäystä
Highlighted

Vakiokalustoa ☆
Viestejä 234 kpl

5/5

Eli tuo on juurikin monitaajuuksinen antenni, joten tikkua pitää käskyttää AT-komennoilla valitsemaan pakotetusti taajuus. Ainakin jos saksankieli taipuu, niin tuolta saa ohjetta. Toinen hyvä vaihtoehto on mennä Elisa / Saunalahti mobiililaajakaistan palstalle ja kysyä esim. KoTe60 nimimerkiltä AT-komentojen antamiseen apuja.

http://www.lteforum.at/mobilfunk/at-command-execution-fuer-huawei-sticks.2235/

 

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.