peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
52057 Jäsentä
150237 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ


Vakiokalustoa**
Rekisteröitynyt: ‎24-07-2015
Kirjoituksia: 296
11/13

Vs: 4G nopeus


@Kumu79kirjoitti:

Meillä on kotona matkamokkula jossa on dna:n verkko niin samaan aikaan kun telian 4G nopeus oli 0,5mbit oli dna:lla 15mbit. Ehkä asun sellaisessa paikassa että telialla on huono kuuluvuus.


On sekin mahdollista, tai sitten DNA:lla ei vaan ole niin paljoa käyttäjiä sillä alueella kuin Telialla. Kuuluvuutta voit toki päätellä kentänvoimakkuusmittarista. Usein on kuitenkin niin että kuuluvuus on hyvä, jopa "täydet palkit" mutta silti hidastaa. Silloin ongelma on liika käyttäjämäärä.

 

Kotona, jos ei ole tarvetta liikkuvalle netille eli modeemi jötköttää kiinteästi jossain hyllyn nurkalla niin kannattaa oikeasti kysellä, millaisia kiinteitä yhteyksiä on. Sulla oli tossa niin hirveät tulokset että jopa nykymittapuussa vanhanaikainen ADSL-liittymäkin hakkaisi tuon mennen tulleen. Puhumattakaan, jos satut pääsemään kuidun päähän niin sen jälkeen riittää koko loppuelämäksi nopein mahdollinen netti. Jos alueella on kaapeli-tv niin myös siitäkin pitäisi ainakin 100 Mbit yhteys järjestyä. VDSL on taas siltä väliltä, 50-100 Mbit mutta jos keskus on kaukana voi olla hitaampikin.

 

Itselläni on Telian 1 Gbit kuitu ja se toimii aina täydellä nopeudella vuorokaudenajasta riippumatta. Kuitu oli kallis hankkia, mutta lasken sen siten että se riittää sitten loppuelämäksi, käytännössä toimii ainakin 50 vuotta eteenpäin ja nosti tottakai myös talon arvoa samalla tavalla kuin putkiremonti yms. Esimerkiksi Netflixiä voin nyt katsella parhaalla 4K/HDR laadulla ilman mitään häiriöitä. Tosin tuohon Netflixin 4K/HDR toistoon riittäisi jopa VDSL yhteys hyvin.

Highlighted
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎04-12-2017
Kirjoituksia: 2
12/13

Vs: 4G nopeus

Hei, Miksi Savonlinnan Punkaharjun alueella latausnopeus on alle 20Mb/s ja lähetysnopeus usein yli 40Mb/s. Telia vakuutti taas kerran, että vika on korjattu 30.03-18. Todellisuus on taas se, että se on keskimäärin huonostunut. Nopeudet olivat helmikuussa usein yli 50Mb/s. Miksi Telia väittää viestissään päinvastaista, kun se on toiminut. Näitä latausnopeuden hidastumisia on ns.yhteisverkon alueella erittäin usein! Miksi?

0 tykkäystä
Vakiokalustoa*
Rekisteröitynyt: ‎22-08-2015
Kirjoituksia: 213
13/13

Vs: 4G nopeus

Koska mobiiliyhteys on niukkuuden jakamista kaikkien kesken. Alin jatkuva nopeus mistä maksat on 10 Mbit/s joten liittymäsi on ihan sopimusehtojen mukainen. Toki voit ja kannattaa tehdä vikailmoitus, jotta mahdolliset tukiaseman viat saadaan rajattua pois.