Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66541
Kirjoituksia 179860

4G todella hidas vaikka 200M liittymä4G todella hidas vaikka 200M liittymä

pasihei07
Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

4G todella hidas vaikka 200M liittymä

1/13

Empä olis uskonut että littymän nopeus olis noin HIDAS Screenshot_2020-05-31 Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test.png

 

IMG_20200531_211800a.jpgIMG_20200531_210012.jpg

IMG_20200531_211800a.jpg

Taitaa lähteä liittymä vaihtoon piakkoin jos tää jatkuu

 

Edit MinnaLN: kuva upotettu postaukseen.

Vastaa
0 tykkäystä
12 vastausta

MinnaLN
Moderaattori
Viestejä 363 kpl

2/13

Tervetuloa Yhteisöön @pasihei07! Toivottavasti löydät täältä kiinnostavia aiheita ja hyödyllisiä artikkeleita. Hymiö Onnellinen

 

Mobiiliverkon toimivuuteen vaikuttaa tukiaseman käyttäjämäärät ja sinun sijaintisi tukiasemaan nähden. Oletko huomannut muuttuuko nopeudet, jos olet jossain toisessa osoitteessa?

Vastaa
0 tykkäystä

Kuukkelinpuu
Vakiokalustoa
Viestejä 106 kpl

3/13

Morjens.

 

Olisi mielenkiintoista tietää myös sijainti huonolle yhteydelle (kunnan / kaupungin tarkkuudella).

 

Kesälomien alkaessa verkot joutuvat melkoiselle koetukselle kun käyttäjien määrä lisääntyy koululaisten ollessa vapaalla.

 

Saman huomasin itsekin kun kotona (pohjois-savossa) otin aamulla nopeustestin. Maanantait on muutenkin täällä tukkosia päiviä. Sivukylillä tilanne voi olla vielä heikompi kun mökkiläiset saapuvat lomien viettoon.

 

Voihan siellä olla tukiasemassakin "bitti vinossa". Mitä itse ymmärrän tuosta tuloksestasi niin tukiasema on kuormittunut käyttäjämäärään nähden. Itse otan yleensä 3 mittausta peräkkäin ja katson mittausten keskiarvon.

 

Ongelman pitkittyessä yhteys tekniseen tukeen... Ei se yhteys välttämättä ole yhtään parempi toisellakaan operaattorilla. Tässä on toki paikkakuntien välillä eroja, riippuen verkon laajuudesta ko alueella.

Vastaa
0 tykkäystä

Purnipsi
Velho
Velho
Viestejä 2 505 kpl

4/13

Signaalinvoimakkuus (RSRP) on hyvä, mutta RSRQ ja SINR ovat luokattomia. Nuo ovat laadun mittareita. Noilla arvoilla toimintaotoiminta onkin väistämättä noin huonoa. Koska RSRP on noin hyvä, lienet paikassa, johon kuuluu useampi tukiaseman tai eri tukiasemien solut. Olet kenties lähellä tukiasemaa. Voi olla, että et saa tilannetta parannettua mitenkään. Puhelimissa ei voi oikein lukita taajuuttakaan. Kontaktoisin Telian aspaa, jotta voisivat katsoa, miltä näyttää heidän päästään asennointisi tukiasemaa kohtaa ja mitä tukiasema on syönyt.

Vastaa
0 tykkäystä

snow28
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestejä 148 kpl

5/13

@pasihei07  kirjoitti:

Empä olis uskonut että littymän nopeus olis noin HIDAS Taitaa lähteä liittymä vaihtoon piakkoin jos tää jatkuu

 

Edit MinnaLN: kuva upotettu postaukseen.Ilmeisesti tukiasemassa on vain B20 800 MHz (tai sitten muita taajuuksia ei ole jostain syystä cellmapperiin rekisteröitynyt) eli siellä on vähän kapasiteettia ottaen huomioon että ollaan kaupunkialueella.

 

Signaali on aika vahva, mutta laatu luokaton ja häiriöitä kammottavasti. Käyttöpaikkasi lienee semmoinen, että operaattorin vaihto on todennäköisesti ainoa vaihtoehto, jolla voi merkittävästi parantaa tilannetta nopeasti.

 

Onko tuo nopeustesti tehty tietokoneella, jossa puhelin on hotspottina vai onko sulla myös erikseen mokkula? Mikä puhelin ja/tai mokkula käytössä?

Vastaa
0 tykkäystä

pasihei07
Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

6/13

OnePlus 6t + LG G3 ja wifi hotspot joilla testattu

Vastaa
0 tykkäystä

MikaelMu
Telialainen
Viestejä 457 kpl

7/13

@pasihei07  Tästä olisi hyvä ottaa yhteyttä meihin niin päästään katsomaan tilannetta tarkemmin. 

Vastaa
0 tykkäystä

snow28
Vakiokalustoa
Vakiokalustoa
Viestejä 148 kpl

8/13

@pasihei07  kirjoitti:

OnePlus 6t + LG G3 ja wifi hotspot joilla testattu


Jos paikansin oikein tuon kohteen niin tuossa Riihimäen lukiolla olevalla Telian tukiasemalla on vain 800 MHz B20. Voi toki olla, että siellä on myös B3 1800 MHz, mutta nopeuksien perusteella ei taida olla. Pystyykö Telia vahvistamaan onko tukiasemassa B3:sta ollenkaan? Tukiasema on ihan tukossa todennäköisesti latauskaistan osalta.

 

Telian kuuluvuuskartalla ei myöskään näkynyt parannuksia alueella. Jos ei Telia lupaile pikaista parantumista tuohon tukiasemaan niin näkisin, että joudut vaihtamaan operaattoria, jos haluat parempia nopeuksia. 

Vastaa

AaTanja
Moderaattori
Viestejä 337 kpl

9/13

Mainitsemallasi Riihimäen lukion lähellä olevalla tukiasemalla on käytössä tällä hetkellä 800 MHz taajuus. Tukiasemalle on tulossa uusia taajuuksia käyttöön, mutta tarkemmasta aikataulusta ei ole vielä varmuutta, joten sen vuoksi se näy vielä Telian kuuluvuuskartan tulevissa verkon parannustöissä. 

 

Mainitulla tukiasemalla on ollut häiriöitä sekä eilen että toissapäivänä. Tällä hetkellä häiriöitä ei ole nähtävissä, mutta mikäli ongelmat jatkuvat, niin niistä olisi hyvä kirjata häiriöilmoitus

 

 

Vastaa
0 tykkäystä

pasihei07
Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

10/13

Vaihdan takas Elisalle koska se jotenkin toimii. Niin jos 200M liittymä ja lataus nopeus on 1,2 niin en ala maksamaan tuosta tyhjästä nopeudesta.

 

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.