Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64297
Kirjoituksia 174892

4G tökkii pahasti PieksämäelläHighlighted

4G tökkii pahasti Pieksämäellä

Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

4G tökkii pahasti Pieksämäellä

1/14

Soneran 4G teho toimii todella huonosti Pieksämäellä (Kontiopuistossa). Netti on erityisesti jumissa sateisilla keleillä, mutta ei toimi halutulla tavalla myöskään muutenkaan. Netin normaali download nopeus on 1-5 Mbit/s. Maksamme nettiyhteydestä täyden hinnan kuukaudessa ja netin pitäisi antaa 50 Mbit/s. Ymmärrän että tuota maksimia ei anna, mutta 10 Mbit/s kuitenkin pitäisi saada. Testailtu Soneran nopeustestillä.

0 tykkäystä
13 vastausta
Highlighted

Lady
Lady
Viestejä 3 430 kpl

2/14

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea/vika-ja-hairiotiedotteet?intcmp=footer-vikatiedotteet

Eli juuri nyt Etelä - Savossa on tuota vikaa 4 G - verkossa. Kannattaa ottaa 4 G pois käytöstä vähäksi aikaa ja lukita 3 G käyttöön.

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

3/14

Joo, huomasin ilmoituksen ja en ole välittänyt netin pätkimisestä, mutta tämä netin hitaus on vaikuttanut jo kesästä asti

0 tykkäystä
Highlighted

Lady
Lady
Viestejä 3 430 kpl

4/14

Netin nopeuteen vaikuttaa myös päätelaite ( modeemi, reititin, nettitikku ) ja sen sijoittaminen asunnossa. Joskus asunnon rakenteet estävät tai hidastavat signaalia myös se vaikuttaa jos alueella on paljon 4G mobiilidatan käyttäjiä. Joskus paremman signaalin saamiseksi tarvitaan ulkoinen antenni/antennit. Voisit kysyä neuvoa ja informoida tuosta netin hitaudesta vaikkapa omien sivujen chatin kautta tai facebookissa/twitterissä tai ihan vain jättää yhteydenottopyyntöä Soneralle tuolta :

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

5/14

Olen kokeollut eri paikkoja ja käytössä on jonkun näkönen lisäantennu , mutta syy voi olla, että tällä asuinalueella käytetään paljon tuota samaa nettiä.

0 tykkäystä
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 4 415 kpl

6/14

@Trickster020 Onko sinulla Android laitetta, voisitko mittailla kuuluvuuksia ja tukiaseman sijaintia käyttöpaikkaasi nähden sielä Pieksämäen seudulla? Sovelluksen ohje täälä: https://www.taisto.org/Cellmapper

 

Tässä on nykyinen tilanne:

 

http://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=91&type=LTE&latitude=62.28522014852831&longitude=27.156158...

 

Kysynpäs mikä 4G laite sinulla on ja millaiset antennit? Pystyisitkö katsomaan tästä 4G laitteesta signaaliarvot?

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

7/14

no ei siinä. Kohta loppuu soneralta sopimus nii voi vaihtaa poikkeen.

0 tykkäystä
Highlighted

Ex-telialainen
Viestejä 45 kpl

8/14

Kontiopuistoon on tulossa uusi 4G-tukiasema. Tavoitteena valmistumiselle on lokakuun alkupuolella. Uskoisin että sitten nopeudet paranevat kun osa käyttäjistä siirtyy käyttämään uutta tukiasemaa. Hymiö Onnellinen

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 4 kpl

9/14

Hei, sinne Kontiopuistoonhan on uuden peittoaluekartan mukaan rakenteilla uusi tukiasema 1800MHz taajuudella, arvioitu valmistumisaika loka-joulukuu 2015 eli tilanne voi parantua huomattavasti melko piankin.

 

Nykytilanteessahan nuo lähimmät (ja ainoat?) tukiasemat ovat Naarajärvellä (1800MHz) ja Pyhityllä (800MHz) joista edellämainittu ei taida ihan kuulua sinne asti ja jälkimmäinen kuuluu mutta ruuhkautunee helpommin alemmasta taajuudesta johtuen.

 

Äh, Satu oli nopeampi, ihmettelinkin jo eikö kukaan operaattorin edustaja kommentoi tätä.

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 5 kpl

10/14

Joo. Sen ruuhkautumisen kyllä huomaa kun esimerkiksi joskus klo 2 yöllä toimii todella hyvin ja antaa sen 20 megaa ku on nii vähän käyttäjiä.

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.