4G verkossa 3g modeemilla ja yhteys menny aivan surkeaksi =(


Jämsän keskustassa oon käyttäny ensin 3G yhteyksiä modeemilla huawei E586. vaihdoin jossain vaiheessa liittymän rajattomaan 4G:hen ja aluksi toimi mielestäni kuten ennenkin, sitten alko pikkuhiljaa jatkuva jumiminen ja nykyään joutuu modeemin buuttaan kymmeniä kertoja tunnissa, välillä toimii hetken ok, sit taas sama touhu... 3G kännyssä 3G liittymä ja joudun liiyyn sen yhteyspisteeseen et yhteys pelais kun tuo huawei ei väännä 😞 kaikki kikat on koitettu, ei taida olla muuta vaihtoehtoo uin uusia modeemi? 


13 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Tämä Huawei ei edes tuo 4G verkkoa joten et hyödy 4G liittymästä. Laite tukee vain 3G HSPA verkkoa, 21/5.76Mbps, käytännössä max 15Mbps nopeuksilla. Uusi laite ostoksille vain, varmista että tuki on LTE 800/1800/2600 verkoille 150/50 (cat4).


 


Tässä Cellmapperin tukiasemakartta: http://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=91&type=LTE&latitude=61.86261202390705&longitude=25.18830838200076&zoom=15


 


Jos haluat tarkemman tiedon, tarvitset Android 4G laitteen jossa 4G liittymä jolla mittailla Cellmapper nimisellä sovelluksella. Ohje: https://www.taisto.org/Cellmapper

vaihdoin siksi, että 4g oli rajaton, en nopeuden parantamiseksi, tuloksena oli se että yhteys hidastui murto-osaan ja alkoi tökkiä ja pätkiä... lopulta olen joutunut käyttämään kännykän kautta nettiä, kun modeemi vain tökkii

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

No jos kännykässä toimii paremmin netti kuin tässä Huaweissa niin kannattaa hankkia uudempi. Hyödyt paremmista nopeuksista ja toivottavasti paremmasta laadusta. 


 


Kokeilitko Huaweista sim korttia puhelimessasi? Ja toimii ok?

en saanu edes yhteysasetuksia pelittään, toimiiko tuo ees kännyssä kun on sonerasopimus? koitin vanhalla x6:lla jota en oikein osaa ees käyttää, iphoneen ei voinu laittaa kun eri simmin koot 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Miksi ei toimisi kännyssä? Millainen sopimus kyseessä? Millainen liittymä? Ei Soneralla ole ollut vähänaikaan nämä 4G liittymät määräaikaisia.


 


Mokkulan SIM toimii ihan samalla tavalla puhelimessa, samaa SIM korttia se on. Liittymästä on vain estetty soittaminen, muuten oikeastaan samanlainen.

jostain kumman syystä siitä alkaen kun sain ton kyssärin tänne on pelannu tossa modeemissakin yhteys ihan normi3g vauhdeilla (mitä ei oo pitkään aikaan tehny kun ihan hetkittäin) .... outoo... pitää koittaa uudestaan... ekalla kerralla se tuossa toimi, mut en huomannu kattoo kumpaa verkkoo käytti... toisella kertaa meni tuohon iphonen verkkoon yhteyspisteen kautta eikä suostunut katkeemaan... otan ton tilalle kohta 4g modeemin B593 tai B513 kun keksin mitä olennaista eroo tai kumpi parempi ja miks noilla on?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

B593 on uudempi ja varmasti parempi... Lisäksi sehän toimii suoraan verkkovirrassa joten se voi ottaa enemmän virtaa käyttöön. Lisäksi tuli 3G DC / LTE verkolle, 3G DC on kuitenkin reilusti parempi kuin HSDPA yhteydet yms. DC on siis 3G:n laajennus joka mahdollistaa teoreettisesti 42Mbps nopeudet kahdella taajuudella, käytännössä ei pääse lähellekään (27Mbps olen mitannut). LTE on yleensä vakaampi ja pienemmällä viiveellä toimiva, kunhan olet hyvällä alueella tukiaseman kanssa. LTE:tä kun ei ole jokaisessa tukiasemassa niin kuin 3G:tä on. 


 


Signaaliarvot 3G/4G modeemeista voit laittaa tänne vaikka, niitä tulkitsemalla voi vähän viisastua. Ne saa modeemin asetuksista.

315 uudessa kesäkuun mallissa on myös dc, hinta aika paljon edullisempi 130egee... ja muuta eroo en kyl löydä un tuo virta? 315 siis toimii erillisellä muuntajallako? ja se vaikuttaa

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Siis tarkoitatko  B315 (eikä B513). No kaipa tuo kelpaa... Molemmat menevät verkkovirtaan. Muutaja juu tulee mutta ei sillä väliä.

joo oli näköjään väärin alussa tuo, siis tarkotin tätä vasta ilmestynyttä uutta versioo B315s-22, en vaan oikeen keksi mitä olennaista eroo noissa on... 593:ssa tulee jonkinlaiset antenit mukana...

kumma juttu et nyt netti on pelannu taas ok? piiiitkästä aikaa

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Seuraa netin toimintaa, voi olla että jotakin on tässä sivussa tehty... Tämä verkkotekniikka on todella mielenkiintoista tosiaan ja itsekkin välillä ihmettelen miten vain toimii. 

joo alko taas päivällä lisäätyyn jumit 😞 huomasin et aika useat huaweimokkulat, uusimmatkaan, ei kaikki pelaa yhteen uusimpien macin yosemiteversioiden kanssa, ja yosemiten päivityskeskusteluissa oli kans juttua, et päivitys oli aiheuttanu nettiyhteysongelmia... mulla kyll toimi ihan ok sen jälkeen, mut voihan olla et joku päivitys??? eikä oo sanottu pelaako 593/315:nkään kans??? no nyt on hätävarana tuo kännyn rajaton =)

kiitos kovasti avustasi =)))

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Päivitys voi aiheuttaa ettei tällä MAC koneella toimi nettiyhteys normaalisti. Toivottavasti Applelta tulee jonkinlainen korjauspäivitys. 

Vastaa