4G-yhteydet ovat hitaampia kuin muutama vuosi sitten ja paikalliset erot ovat valtavia

  • 25 January 2020
  • 2 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +9

Tämä ei tietenkään oo kovin yllättävää koska operaattorit on lobannu mobiiliverkkoa kokoajan ja unohtanu kiinteän verkon.

https://yle.fi/uutiset/3-11174191

 

Mitä mielt te muut ootte?


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Omissa käyttöpaikoissani nopeudet ovat pysyneet jokseenkin samoina tai jopa parantuneet. Verkon kapasiteetti ja kehitys on ollut todella nopeaa paikoissa, joissa datakuorma on suurta.  Esimerkiksi erässä Päijät-Hämäläisessä kaupungissa yhteysnopeudet pari vuotta sitten olivat ilta-aikaan n. 0,5-2Mbps, nyt 20-40Mbps, kiitos useamman uuden taajuuden ja tukiasemien päivittelyn. Ennen 400-600Mbps nopeudet mobiiliverkoissa eivät olleet mitenkään mahdollisia, mutta nyt paikoitellen noihin ja jopa gigabitin nopeuksiin on valmiudet päästä.


 


Ehkäpä mobiilissa haasteena on se, miten herkkä yhteystyyppi on vaihteluille. Toiminnan ymmärtäminen vaatii jonkin verran perehtymistä. Monella tutulla yksinkertainen ratkaisu yhteyden parantamiseen on ollut laitteen siirtäminen sisäseinältä ulkoseinälle tai ikkunalle. Mobiili on parhaimmillaan plug&play, mutta keskimääräisesti monimutkikkaampi sekä käyttäjän teoista riippuvaisempi kuin kiinteät kaistat.


 


Paikalliset erot johtuvat juurikin e.m. asioista. Mobiili on parhaimmillaan erinomainen yhteystyyppi, mutta sen käyttö voi vaatia teknistä osaamista ja antennien asennusta.

Oma asuinseutuni olisi varmasti suomen nopeimpia, jos tuo surullisenkuuluisa Netradar, jota tuossakin testissä on käytetty, vain osaisi näyttää nopeuden oikein. On meinaan "pikkasen" eroa nopeudessa Speedtestillä mitattuna..

 

https://www.youtube.com/watch?v=xW97RZf9NjI&feature=youtu.be

Vastaa