4g Vantaa martinlaakso


Mikähän on kun rsrq arvo on noin kova. Pomppii -9-13 väliä. Paneeliantenni räystään alla, 2 kerroksessa. Suunnattu mastoon päin. Kokeiltu myös katon harjalla ilman mainittavaa muutosta. Vähän puustoa ja pari omakotitaloa välissä. Aiemmin oli DNA ja sama ongelma. Ajattelin että Sonera toimisi hyvin kun juuri avasitte tuon uuden 4g maston aivan viereen. Dl nopeus 8-40, up 20-40. Vakautta kaipaisi nettipeleihin yms. 


7 kommenttia

Signaaliarvot

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Harrastelijana, mutta rutkasti käyttökokemuksia mobiiliverkoista omaavana veikkaan, että ongelmaksi muodostuu käyttöpaikan läheisyys tukiasemaan. Aivan tukiaseman lähellä on yleensä reippaasti häiriöitä, koska useammat tukiasemasolut kuuluvat päälekkäin. Vaikka antennit ovat suuntaavia, niin ne vuotavat aina jonkin verran radiotaajuuksista säteilyä sivuillensakin. Sinuna katsoisin tuon RSRQ -arvon joko keskellä yötä tai aikaisin aamusta ja vetäisin nopeustestin ja vertaisin sitten ilta-ajan tuloksiin. Yleensä tuo RSRQ nousee myös, jos verkossa ruuhkaa ja sen kautta häiriöitä... En radiotekniikan saloja itse tunne kuin maalikkojäsenen tasolla.


 


Tuosta heittelystä voisi tehdä Soneralle palvelupyynnön omilta sivuilta löytyvän häiriöilmoituksen kautta. Toki mobiilinetissä tuota vaihtelua luonnostaan on, sillä kapasiteetti on jaettua kaikkien tukiaseman vaikutuspiirissä olevien käyttäjien kesken.

Kiitos vinkeistä. Näin se tosiaan varmasti on, nyt aamulla kun kokeili niin rsrq ainoastaan - 6 ja nopeudet todella hyvät. Ärsyttävää kun kaikki operaattorit koitettu läpi vuoden sisällä, kaikissa sama ongelma. Nyt Sonera toista kertaa, paremmin tämä silti toimii kun dna

Eikö ole saatavuutta kiinteään laajakaistaan? Jos tarvitset nimenomaan vakautta verkkopelaamiseen, niin kiinteissä laajakaistoissa viipeet ovat paljon paremmin hallinnassa kuin mobiilissa. Ellet sitten juokse mobiilin halvan hinnan perässä?

Ainoastaan 10/1 on saatavilla kiinteästi. Siinä niin surkea nopeus ettei sitä mukava käyttää, sehän tässä harmittaa. Peleihin toki sekin voisi olla parempi, mutta muuhun käyttöön riittämätön

Pelithän tuollakin nopeudella varmasti toimivat ihan ok. Joskus pitää vaan sitten jopa tehdä niin, että hankkii sekä kiinteän että mobiilin. Pelaaminen kiinteällä, muu surffailu 4G:llä. Mobiilitekniikka on sen verran haastavaa, että aina on käyttöpaikkoja joissa se vaan ei toimi.

Niin, totta. Mutta pelien ja päivitysten latailu sillä sitten aivan tuskaa. Pitäisi vaihdella aina verkkojen välillä, hankalaa. No, ei kai tuon kanssa auta kuin pärjäillä

Vastaa