4g katosi asetusviestin jälkeen

  • 3 April 2018
  • 6 kommenttia
  • 20 katselukertaa

Ostin uuden liittymän puhelimeeni ja paripäivää toimi lähes maksimi nopeudella, mutta sitten minulle lähetettiin asetusviesti ja 4g yhteys katosi kokonaan.


6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei @Niko1999 ja tervetuloa Telian yhteisöön!


Minkälainen puhelin sinulla on? Onko android, windows vai iOS tai mahdollisesti jokin muu käyttöjärjestelmä?


Älypuhelimiin asetukset voidaan ladata puhelimesta, ei tarvitse tekstiviestiä siis tai voidaan asettaa manuaalisesti : https://www.telia.fi/asiakastuki/liittymat/puhelimen-kaytto/mms-internet-asetukset


 


Puhelimen asetuksista voidaan myös valita mitä yhteyttä käytetään esim. Nokia 8 android puhelin : asetukset - verkko ja internet - mobiiliverkko - lisäasetukset - ensisijainen verkko 4G (suositus).


 


iPhone SE (iOS) : asetukset - mobiiliverkko - mobiilidatavalinnat - puhelut ja data - 4G

Minulla on sony xzs android käyttöjärjestelmällä. Asetuksissa on valittu 4g ensisialla.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@Niko1999 kirjoitti:

Minulla on sony xzs android käyttöjärjestelmällä. Asetuksissa on valittu 4g ensisialla.




https://support.sonymobile.com/fi/xperiaxzs/userguide/internet-and-messaging-settings/#gref


 


Käytä vielä tuon jälkeen puhelinta kiinni :)


Jos ei tuonkaan jälkeen 4G toimi niin alueella saattaa olla vikaa yhteyksissä : https://www.telia.fi/asiakastuki/viat-ja-hairiot/hairiokartat/hairiokartta2

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Jos ei käynnistyksen jälkeen lähde pelittämään, niin onko tuo mobiilitiedonsiirto päällä @Niko1999? Oliko kyseessä siis pelkästään 4G-verkko joka temppuilee? Jos tuossa kuuluvuuspalkin vieressä on x-merkintä, niin kannattaa tarkistaa Omilta Sivuilta ettei dataestoa (Estot ja rajoitukset -osion lisäpalvelu) ole vahingossa kytketty päälle liittymään. Tämän tietenkin pitäisi olla mahdotonta :)


 



 


 


 

4g verkon sain toimimaan. Mutta ihmetyttää siltä kun lataus nopeus on vain 5mb kolmella tolpalla. Ennen asetusviestiä se oli kymmenkkertainenk  Pitää käydä katsomassa ne omat asetukset. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

4G-verkko on niin epävakaa välillä - etenkin illalla kun käyttäjiä on enemmän. Onko naapureilla sama ongelma? Onko ulkona paremmat yhteydet? Onko tuo jatkunut miten pitkään? :smileyhappy:


 


Kannattaa vilkaista nämä ennen vikailmoitusta:



 

Vastaa