4g yhteys Vaasassa


Mistäköhän johtunee, että 4g yhteys on viimeisen about kuukauden aikana ollut lähes käyttökelvoton Vaasassa. Yhteys katkeilee jatkuvasti ja esim. nyt tulevan datan nopeus on noin 2mbits...

Olen ollut Soneran 4g liittymäasiakas siitä lähtien kun lte Vaasaan tuli, mutta tällaista yhteyksien jatkuvaa katkeilua ja matalaa yhteysnopeutta ei ole aiemmin ollut.


10 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Hei, mikä päätelaite on käytössäsi? Mitä signaaliarvoja se näyttää (RSRP, RSSI, SINR ja RSRQ)? Nämä arvot löytyvät yleensä päätelaitteen asetuksista. Voidaan päätellä arvojen perusteella onko tukiasemassa esimerkiksi vikaa.

Huawein tikku liitettynä telewellin 4g/ac reitittimeen. Päätelaitteita on puolenkymmentä ipadia, lukuisa joukko eri-ikäisiä win puhelimia ja kaksi uudenkarheaa pc:tä. 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Mikä Huawein tikku? Saisiko sieltä Huawein hallinnasta signaaliarvoja? Ilman niillä vaikeaa tehdä johtopäätöstä mikä yhteydessä vikana. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Moro Mrrobot ja tervetuloa Klaaniin :)


 


Missäpäin Vaasaa asut? Olen itsekin vaasalainen (Teeriniemellä asun), voin käydä joku ilta tekemässä nopeustestejä esim. omalla puhelimella sielläpäin :)


 


Edit: tuo paikkatieto on oleellinen muutenkin, täällä Teeriniemellä esim. yhteydet pelaavat kuten ennenkin. Älä kerro tarkkaa osoitetta kun ollaan julkisessa netissä kuitenkin :)

Tikku on E392. Tikkuun ja reitittimeen ei ole tullut mitään muutoksia noin puoleen vuoteen, jolloin reitittimen päivitin win10 ajurilla. 

Melaniemellä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@Mrrobot kirjoitti:

Melaniemellä.




Hyvä, kiitos. Käyn piruuttani viimeistään viikonloppuna testailemassa eri paikoissa. Laitan tietoa tähän ketjuun sitten.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Onkohan alueelle rakennettu verkkoa? Mahdollisesti toinen tukiasema häiritsee signaalia. Näin välillä tapahtuu vaikka yritetään parantaa yhteyksiä. 


 


Melaniemellä ei ole hyvää 4G kuuluvuutta erityisesti ja varmasti verkossa jonkin verran häiriötä kun tukiasemaa ei ainakaan tietääkseni ole lähistöllä.


 


http://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=91&type=LTE&latitude=63.090118825449075&longitude=21.675400888317892&zoom=14&startDate=1/1/2000&endDate=1/27/2016&showTowers=true&clusterEnabled=true&tilesEnabled=true&heatMapEnabled=false&showOrphans=false&showFrequencyOnly=false&showBandwidthOnly=false&DateFilterType=FirstSeen&showHex=false&bands=0,3,7,20


 


Jospa Android 4G puhelin / tabletti löytyy vielä iOS laitteiden lisäksi niin voit päivittää karttaa lataamalla Cellmapper sovellus ja tallentaa tukiasemien sijainnit. Ohje: https://www.taisto.org/Cellmapper . Näin tiedetään millainen kuuluvuus odotetaan alueelta sekä nopeudet. Vaikuttaisi silti että mittaukset ovat ihan tuoreita joten ei tällä hetkellä ole tarvetta päivitellä. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Jep, huomasin itsekin että Melaniemellä ei saa hyviä 4G-nopeuksia. Testasin kolmessa eri paikassa, alkaen Lidl:n kohdalla ja siitä kohti Strömberg Parkia niin sain vain max muutaman megan download-nopeuksia.


 


Joten jos tämä tilanne alkoi vasta niin teethän tästä meille vikailmoituksen, vaikka Omien Sivujen kautta niin päästään tutkimaan asiaa. Ilmoitan tästä omat havaintoni sinne myös.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Ja Strömberg Parkissa ei Soneralla ole käytännössä 4G-kuuluvuutta ollenkaan, ainakaan rakennusten sisällä. Taitaa lähin tukari olla Hutskilla ja Strömbergin Puistotien varrella olevissa rakennuksissa ei ole 4G kuuluvuutta Soneralla.

Vastaa