4g

  • 29 October 2015
  • 2 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Asun Keminmaalla, osoite 94400 Keminmaa. 4g ei toimi talon sisällä osoitteessani, mutta kun siirryn pihalta 50 metriä, niin 3g muuttuu 4g:ksi. Lähin tukiasema on Kallinkankaalla, noin 1,5 km:n etäisyydellä. Asunko jotenkin kuolleessa kulmassa, vai vaikuttaa joku ympäristön seikka 4g:n toimivuuteen?


Hankin uuden 4g-puhelimen alkukesästä ja tämä toimintaongelma ärsyttää! Terv. Raimo 

Edit RaMaria: Osoite pois


2 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Hei. muistathan että älä laita osoitetietojasi julkiselle palstalle. Sanoisitko tarkemman sijainnin tolle tukiasemalle?


 


Näyttäisi että olet aika kuolleesa kulmassa tai sitten kantaman ulkopuolella. Rakennuksen seinät ja maaston rakenteet saattavat vaikuttaa kuuluvuuteen. Lisäksi kyseessä on 1800Mhz verkko jonka kantama on max 2km. 800Mhz jos olisi, niin kantaisi pidemmälle. 


 


Alueellesi on tulossa pian Yhteisverkko joka varmasti parantaa kuuluvuutta sieläpäin tämän vuoden aikana jos aikataulu pitää. 


 


---


 


Asut 3G verkon alueella, 4G:n rajamailla että ei ole yllättävää ettei 4G toimi odotetusti sijainnissasi.

Matkaviestinverkon kuuluvuuteen vaikuttaa monikin asia: esimerkiksi tukiasemien ja liittymän käyttöosoitteen välinen maasto ja rakennukset, kiinteistön rakenteet ja päätelaitteen suorituskyky/antennit.

Suomen Yhteisverkko Oy tulee rakentamaan Keminmaankin alueelle uusimman teknologian mukaisen matkaviestinverkon, jossa käytetään 4G-verkon taajuuksia 1800 MHz ja 800 MHz, joten mitä todennäköisimmin sinunkin osoitteessasi kuuluvuus tulee paranemaan.

 

Lisätietoa Suomen Yhteisverkko Oy:stä löytyy täältä .

Vastaa