Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
teroai
Kommentaattori
  • 2 custom-general.kudos
  • 25 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

5G 450Mbit/s ja ZTE MC801A hidastelee, iPhone taas toimii hyvin

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Mikä voisi olla selityksenä siihen, että täsmälleen samassa kohdassa asuntoa iPhone 12 samalla SIM-kortilla pistelee 450-470 megaa sisään huoletta, kun taas ZTE haluaa ensin hengailla 4g:ssä oletuksena? Sitten kun sen saa 5g NSA ja/tai taajuuslukituksia säätämällä houkuteltua 5g:hen, jäävät nopeudet 150Mbit/s tasoon.

Pari kertaa tästäkin on tuo parempi nopeus lähtenyt, niin ikään samassa kohden, mutta sitten taas vähän ajan päästä putosi hitaammaksi.

41 vastausta
JuhoOlliLo
Telialainen
Telialainen
  • 147 custom-general.kudos
  • 531 custom-general.replies
  • 50 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@teroai@  kirjoitti:

Mikä voisi olla selityksenä siihen, että täsmälleen samassa kohdassa asuntoa iPhone 12 samalla SIM-kortilla pistelee 450-470 megaa sisään huoletta, kun taas ZTE haluaa ensin hengailla 4g:ssä oletuksena? Sitten kun sen saa 5g NSA ja/tai taajuuslukituksia säätämällä houkuteltua 5g:hen, jäävät nopeudet 150Mbit/s tasoon.

Pari kertaa tästäkin on tuo parempi nopeus lähtenyt, niin ikään samassa kohden, mutta sitten taas vähän ajan päästä putosi hitaammaksi.


Oudoltahan tämä kyllä kuulostaa. Yksi syy voi olla että reititin nappaa eri tukiasemasta signaalin, joka ei sitten toimi ankkurina 5G:lle ja tämän takia 5G ei aktivoidu. Mutta toisaalta tämä ei kuitenkaan selitä että miksi nopeudet jäävät noin alas vaikka 5G aktivoituukin. 
Onko tätä tutkittu yhdessä meidän teknisen puolen kanssa? Mikäli ei, niin tähän olisi hyvä pureutua liittymätietojen kanssa niin nähdään mihin laitteet siellä yhdistelevät.

teroai
Kommentaattori
  • 2 custom-general.kudos
  • 25 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@JuhoOlliLo@  kirjoitti:

@teroai@  kirjoitti:

Mikä voisi olla selityksenä siihen, että täsmälleen samassa kohdassa asuntoa iPhone 12 samalla SIM-kortilla pistelee 450-470 megaa sisään huoletta, kun taas ZTE haluaa ensin hengailla 4g:ssä oletuksena? Sitten kun sen saa 5g NSA ja/tai taajuuslukituksia säätämällä houkuteltua 5g:hen, jäävät nopeudet 150Mbit/s tasoon.

Pari kertaa tästäkin on tuo parempi nopeus lähtenyt, niin ikään samassa kohden, mutta sitten taas vähän ajan päästä putosi hitaammaksi.


Oudoltahan tämä kyllä kuulostaa. Yksi syy voi olla että reititin nappaa eri tukiasemasta signaalin, joka ei sitten toimi ankkurina 5G:lle ja tämän takia 5G ei aktivoidu. Mutta toisaalta tämä ei kuitenkaan selitä että miksi nopeudet jäävät noin alas vaikka 5G aktivoituukin. 
Onko tätä tutkittu yhdessä meidän teknisen puolen kanssa? Mikäli ei, niin tähän olisi hyvä pureutua liittymätietojen kanssa niin nähdään mihin laitteet siellä yhdistelevät.


Testailin tosiaan lisää iPhonella, ja sillä tuli yli 400mbit/s koko ajan suoraan puhelimeen. Laittelin sitten taas ZTE:n tulille myös, ja nyt silläkin olen päässyt reiluun 300mbit/s nopeuteen. Pitänee muutama päivä seurailla tilannetta.

 

JuhoOlliLo
Telialainen
Telialainen
  • 147 custom-general.kudos
  • 531 custom-general.replies
  • 50 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@teroai@  kirjoitti:
Testailin tosiaan lisää iPhonella, ja sillä tuli yli 400mbit/s koko ajan suoraan puhelimeen. Laittelin sitten taas ZTE:n tulille myös, ja nyt silläkin olen päässyt reiluun 300mbit/s nopeuteen. Pitänee muutama päivä seurailla tilannetta.

 


Sellainen tuli vielä mieleen tähän liittyen että miten testailet nopeuksia ZTE:stä, wifillä vai verkkokaapelilla? 

teroai
Kommentaattori
  • 2 custom-general.kudos
  • 25 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Molemmilla olen testaillut, verkkokaapelilla usb-c -adapterilla Macciin, ja wifin (6) yli. Ihan vastaavat tulokset tulee molemmilla tavoilla.

 


@JuhoOlliLo@  kirjoitti:

@teroai@  kirjoitti:
Testailin tosiaan lisää iPhonella, ja sillä tuli yli 400mbit/s koko ajan suoraan puhelimeen. Laittelin sitten taas ZTE:n tulille myös, ja nyt silläkin olen päässyt reiluun 300mbit/s nopeuteen. Pitänee muutama päivä seurailla tilannetta.

 


Sellainen tuli vielä mieleen tähän liittyen että miten testailet nopeuksia ZTE:stä, wifillä vai verkkokaapelilla? 


JuhoOlliLo
Telialainen
Telialainen
  • 147 custom-general.kudos
  • 531 custom-general.replies
  • 50 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@teroai@  kirjoitti:

Molemmilla olen testaillut, verkkokaapelilla usb-c -adapterilla Macciin, ja wifin (6) yli. Ihan vastaavat tulokset tulee molemmilla tavoilla.

 




Hyvä juttu. Mikäli sama trendi jatkuu niin nappaa meille yhteys kanaviin missä voidaan tunnistaa sinut niin tutkitaan tarkemmin. 

teroai
Kommentaattori
  • 2 custom-general.kudos
  • 25 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@JuhoOlliLo@  kirjoitti:

@teroai@  kirjoitti:

Molemmilla olen testaillut, verkkokaapelilla usb-c -adapterilla Macciin, ja wifin (6) yli. Ihan vastaavat tulokset tulee molemmilla tavoilla.

 




Hyvä juttu. Mikäli sama trendi jatkuu niin nappaa meille yhteys kanaviin missä voidaan tunnistaa sinut niin tutkitaan tarkemmin. 


Jatkuuhan se siten, että taas nyt 17 jälkeen ei 5g:hen tunnu käytännössä pääsevän, nopeus jää siihen 150 Mbps vain. Eikä yhteyspaneeli näytä mitään yhteyksiäkään 5g:lle.

teroai
Kommentaattori
  • 2 custom-general.kudos
  • 25 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Vielä testailua heti aamusta, niin ei tuo ZTE nosta 5g-kaistaa ylös, vaikka sen veisi terassille. 4g-signaali kyllä paranee silloin huomattavasti. Laitoin tehdasasetuksiin, ja myös koitin erilaisia 4g-taajuuslukkoja - ei vaikutusta. Yöllä tämä oli pudonnut täysin 4g:hen.

 

Koitin sitten taas huvikseni liittymää tuohon iPhoneen, joka pistelee yli 400mbit/s saman tien.

Olisiko tälle ZTE:lle konfigurointivihjeitä, joilla pysyisi 5g:ssä? Vai onko laite mahdollisesti susi? Juttujen mukaan Huawein vastaava purkki olisi parempi, harmi vaan ettei niitä saa mistään.

 

iPhonellakin näemmä putoaa välillä 4g tasolle, josta pääsee 5g:hen taas käyttämällä luurin lentokonetilassa hetkellisesti.

 


@teroai@  kirjoitti:

@JuhoOlliLo@  kirjoitti:

@teroai@  kirjoitti:

Molemmilla olen testaillut, verkkokaapelilla usb-c -adapterilla Macciin, ja wifin (6) yli. Ihan vastaavat tulokset tulee molemmilla tavoilla.

 




Hyvä juttu. Mikäli sama trendi jatkuu niin nappaa meille yhteys kanaviin missä voidaan tunnistaa sinut niin tutkitaan tarkemmin. 


Jatkuuhan se siten, että taas nyt 17 jälkeen ei 5g:hen tunnu käytännössä pääsevän, nopeus jää siihen 150 Mbps vain. Eikä yhteyspaneeli näytä mitään yhteyksiäkään 5g:lle.


 

HenriLie
Telialainen
Telialainen
  • 133 custom-general.kudos
  • 733 custom-general.replies
  • 65 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@teroai@  kirjoitti:

Vielä testailua heti aamusta, niin ei tuo ZTE nosta 5g-kaistaa ylös, vaikka sen veisi terassille. 4g-signaali kyllä paranee silloin huomattavasti. Laitoin tehdasasetuksiin, ja myös koitin erilaisia 4g-taajuuslukkoja - ei vaikutusta. Yöllä tämä oli pudonnut täysin 4g:hen.

 

Koitin sitten taas huvikseni liittymää tuohon iPhoneen, joka pistelee yli 400mbit/s saman tien.

Olisiko tälle ZTE:lle konfigurointivihjeitä, joilla pysyisi 5g:ssä? Vai onko laite mahdollisesti susi? Juttujen mukaan Huawein vastaava purkki olisi parempi, harmi vaan ettei niitä saa mistään.

 

iPhonellakin näemmä putoaa välillä 4g tasolle, josta pääsee 5g:hen taas käyttämällä luurin lentokonetilassa hetkellisesti.

 


@teroai@  kirjoitti:

@JuhoOlliLo@  kirjoitti:

@teroai@  kirjoitti:

Molemmilla olen testaillut, verkkokaapelilla usb-c -adapterilla Macciin, ja wifin (6) yli. Ihan vastaavat tulokset tulee molemmilla tavoilla.

 




Hyvä juttu. Mikäli sama trendi jatkuu niin nappaa meille yhteys kanaviin missä voidaan tunnistaa sinut niin tutkitaan tarkemmin. 


Jatkuuhan se siten, että taas nyt 17 jälkeen ei 5g:hen tunnu käytännössä pääsevän, nopeus jää siihen 150 Mbps vain. Eikä yhteyspaneeli näytä mitään yhteyksiäkään 5g:lle.


 


Yksi asia tuli vielä mieleen mikä kannattaa tarkistaa: ohjelmistopäivitykset.

Joillakin asiakkaillamme 5G on pätkinyt tai ollut toimimaton, kunnes reitittimen uusin ohjelmistopäivitys on asennettu. Tarkistatko siis omalta modeemilta päivitykset: Kirjaudu hallintasivulle -> Lisäasetukset -> Päivitä välilehdeltä tarkistus ja mieluiten automaattiset päivitykset päälle, jos ei vielä ollut.

Tekniikasta aina mielenkiinnolla keskusteleva. Päivitän myös meidän asiakastukisivustoa osana asiantuntijatiimiämme. Kerrothan tarvittaessa palautetta sivuston ohjeista.
teroai
Kommentaattori
  • 2 custom-general.kudos
  • 25 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@HenriLie@  kirjoitti:

 


@teroai@  kirjoitti:

@JuhoOlliLo@  kirjoitti:

@teroai@  kirjoitti:

Molemmilla olen testaillut, verkkokaapelilla usb-c -adapterilla Macciin, ja wifin (6) yli. Ihan vastaavat tulokset tulee molemmilla tavoilla.

 




Hyvä juttu. Mikäli sama trendi jatkuu niin nappaa meille yhteys kanaviin missä voidaan tunnistaa sinut niin tutkitaan tarkemmin. 


Jatkuuhan se siten, että taas nyt 17 jälkeen ei 5g:hen tunnu käytännössä pääsevän, nopeus jää siihen 150 Mbps vain. Eikä yhteyspaneeli näytä mitään yhteyksiäkään 5g:lle.



Yksi asia tuli vielä mieleen mikä kannattaa tarkistaa: ohjelmistopäivitykset.

Joillakin asiakkaillamme 5G on pätkinyt tai ollut toimimaton, kunnes reitittimen uusin ohjelmistopäivitys on asennettu. Tarkistatko siis omalta modeemilta päivitykset: Kirjaudu hallintasivulle -> Lisäasetukset -> Päivitä välilehdeltä tarkistus ja mieluiten automaattiset päivitykset päälle, jos ei vielä ollut.

 

On uusimmat päivitykset - jotenkin tuntuu että edellisellä versiolla toimi jopa paremmin.

Outoa on se, ettei tuota saa näin viikonloppuna tai iltaisin houkuteltua ollenkaan 5g puolelle, vaikka puhelin pääseekin. Kokeilen vielä suunta-antennilla, koska tässä ollaan aika lähellä peittoalueen reunaa. Jos ei sittenkään toimi, pitää odotella parempaa peittoa.

 

 

 

Edit AaTanja: muokattu lainausta.