Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
kustaa1967
Konkari
  • 332 custom-general.kudos
  • 803 custom-general.replies
  • 23 custom-general.solutions

5G-tuki prepaidliittymiin

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

5G laajenee pikku hiljaa. Milloinka tuotte 5G-tuen prepaid-liittymiin? Se helpottaisi 5G:n testausta eikä tarvitsisi hankkia turhaan kuukausilaskutteista liittymää , jos verkon toiminta ei vielä tyydytä.

41 vastausta
RaasuUkko
Kommentaattori
  • 5 custom-general.kudos
  • 30 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Jos sen gigan tiedoston lataa 2 Mbit/s, niin eikös se kestä n 8 min? Jos sen saman tiedoston lataa 1000 Mbit/s, niin eikös se kestä n 1 sek, noin teoriassa?

Eli nopeammalla siirrolla saa sen lyhyemmällä odottamisella ja jos yleensä käyttää kuukaudessa 1-5 Gt, niin ei se raja koskaan tule täyteen.

Meitä nyt vain sattuu olemaan monensortin käyttäjiä ja me vähemmän käyttävät vaan ovat pelkkiä operaattoreiden lypsylehmiä.

Kaikki liittymät ovat juuri niin kalliita kuin miksi ne on hinnoiteltu. Nykyinen suunta on se, että joku 200/300M 5G on se "perusliittymä" ja kaikkien hitaampien ja 4G-liittymien hinnat vedetään tuosta muutman euron halvemmaksi eli mahdollisimman moni halutaan saada käyttämään tuota liittymää.

Toivottomaksi menee, jos vähän palveluita käyttäville on tarjolla vain PrePaid-liittymiä. PostPaid-liittymissä numeronsiirto on mahdollista, mutta onko kaikilla operaattoreilla tunnistautumista tarjoavat PrePaid-liittymät, joissa onnistuu aina numeronsiirto?

Mitenkäs saan numeroni siirretyä saksalaiseen PrePaid-liitymään? Jotain rotia toivoisi sentään ehdotuksiin.

Ehkä tämä 6kk riittää tällä foorumilla.

 

irritus
Konkari ☆
  • 580 custom-general.kudos
  • 1073 custom-general.replies
  • 85 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@RaasuUkko  kirjoitti:

Jos sen gigan tiedoston lataa 2 Mbit/s, niin eikös se kestä n 8 min?


Ei, vaan reilut 72 minuuttia. 1000 Mbit/s nopeudella gigan tiedoston lataa reilut 8 s.

 

Saksalaisella 3 Gt paketilla et lataa gigaa kuin kolmena päivänä kuukaudessa ja maksat siitä kuitenkin 7,60 €/kk. Useilla suomalaisilla prepaideilla on 0,66 € tai 0,99 € tiedonsiirron vuorokausikatto. Telia Dotissakin on 1,00 € hintakatto, joskin myös 5 €/kk vähimmäisveloitus. Jos todellakin ainoastaan lataat gigan tiedoston kolme kertaa kuukaudessa, suomalainen liittymä 2,97 € tulee halvemmaksi kuin saksalainen 7,60 €.

 


@RaasuUkko  kirjoitti:

Eli nopeammalla siirrolla saa sen lyhyemmällä odottamisella


Totta. Varmasti löytyy rajatapauksia, joissa nopea rajoitettu liittymä olisi hyvä vaihtoehto.

 

Valitettavasti ainakin Suomessa ne on yleensä pilattu sillä, että tiedonsiirron määrän ylittyessä tulee iso yllätyslasku. Esimerkkeinä Moi, jolla ei ole mitään rajaa, sekä Telian 2017 liittymät, joilla saattoi saada 68,90 € yllätyslaskun, kun ei seurannut tiedonsiirron määriään. Loppujen lopuksi yllätyslaskut eivät tainneetkaan olla niin ylivoimaisen suosittuja, kuin Telian asiakastutkimus antoi ymmärtää. 2017 liittymät poistuivat aika vähin äänin uusmyynnistä.

 

Ulkomailla tiedonsiirron rajan ylittymisen jälkeen nopeus yleensä pudotetaan etanatasolle eikä lisäveloituksia tule automaattisesti. Käyttäjä voi sitten itse päättää, ostaako lisäpaketin vai jatkaako etanavauhdilla laskutuskauden vaihteeseen.

 

Itsekin olen käytellyt tässä saksalaisen prepaidini saldoja pikku hiljaa pois Suomessa. En kyllä todellakaan säästä tai saavuta tällä mitään suomalaisiin liittymiin verrattuna. Kunhan saan vuosittaisista vähimmäislatauksista kertyneen saldon käyttöön.

 


@RaasuUkko  kirjoitti:

onko kaikilla operaattoreilla tunnistautumista tarjoavat PrePaid-liittymät, joissa onnistuu aina numeronsiirto?


Ei ole. Ainoa liittymäsopimuksellinen prepaid-liittymä tällä hetkellä on Saunalahti Latausliittymä. Heilläkään ei tosin ole tarjolla muuta kuin rajoittamatonta dataa eri nopeuksilla.

 


@RaasuUkko  kirjoitti:

Mitenkäs saan numeroni siirretyä saksalaiseen PrePaid-liitymään? Jotain rotia toivoisi sentään ehdotuksiin.


Et saakaan, sillä liittymälajin tulee säilyä numeronsiirrossa samana. Esimerkiksi lankapuhelinnumeroa ei voi siirtää matkapuhelinliittymään, vaan ainoastaan toiseen lankapuhelinliittymään.

 

Dual sim puhelimessa voit kuitenkin pitää suomalaista korttia puheluita varten ja saksalaista nettiyhteyttä varten.