Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
iivaril
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 1 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Apua mobiililaajakaistaan? Huawei B525 + Asus Lyra Mesh

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Moi,
Olisiko täältä voinut saada apuja asetusten säätöön, että saisi joko netin toimimaan tai selvitettyä onko joku laite viallinen tms?

 

Minulla on käytössä Huawein B525 4g modeemi, johon olen verkkopiuhalla tuupannut kiinni Asus Lyra:n "pääreitittimen". Lyra tulee kolmen paketissa, kaksi muuta ovat hyvän kuuluvuuden päässä toisessa huoneessa - toisessa on kiinni kaksi pöytätietokonetta verkkokaapeleilla ja kolmannessa on kiinni televisio verkkokaapelilla. Lyran pääyksikössä on kiinni verkkokaapelilla vielä WD mycloud.

Tämä lisäksi sitten tenavat ja emäntä käyttävät tietty kännyköillä Lyran wlania. Wlaniin olen saanut myös kytkettyä Samsungin langattoman tulostimen. Huawein B525:n wlanin olen sulkenut.

Edellä mainittu paketti toimi elokuusta alkaen ok, välillä pöytäkone saattoi tippua verkosta pihalle, mutta troubleshootilla aina palautui. Taisi valittaa proxystä jotain, mutta en tuota saanut ratkottua ja alkoi nopeasti toimia - en ajatellut asiaa enempää.

No nyt jotain ompi mennyt enemmän pieleen ja netti ei toimi, B525:een kiinnitetty Lyra vilkuttaa jatkuvasti oranssia valoa joka tarkoittaa Asuksen mukaan" Primary: Boot up complete and Internet failed". Muuta Lyrat näyttävät sinistä valoa, eli pitäisi toimia normaalisti. Tällä hetkellä näyttäisin pääsevän Lyran asetuksiin käsiksi, mutta en modeemin asetuksiin (192.168.8.1). Lyran asetuksista (router.asus.com) kun katson, niin se herjaa että DHCP olisi viallinen. Lyran olen asettanut dhcp:ksi - automaattisestihan tuon pitäisi tarkemmin toimia?

Koittelin muutella Lyraan DNS:iä tämän mukaisesti (https://www.telia.fi/asiakastuki/nettiyhteydet/yleista-laajakaistayhteyksista/laajakaistatekniikka) . Tuo NTP minulle ei ihan selvinnyt ja proxy asetusta en löytänyt vielä sieltä asuksen asetuksista, mutta kai sekin pitäisi siellä olla...

Lyrissa on asuksen viimeisin firmware, tarkistin valmistajan sivuilta.

Olisiko kellään mitään hyvää arvausta missä se vika mahtaa olla ja miten tuota kannattaisi lähteä ratkomaan? Olen koittanut resetoida sekä Lyra verkon jo pariinkin kertaan ja B525:n. Lyran resetoinnin jälkeen sain internetin toimimaan hetkellisesti, mutta taas tunnin sisään vilkutettiin oranssia ja netti on poikki.

 

Asukselle en ole vielä laittanut viestiä Lyrasta, mutta kohta laitan. Tällä hetkellä pää Lyra on kytketty oikeanpuoleiseen verkkopistokkeeseen minkä yläpuolella lukee "START" ja B525:ssä taas Lan1 (eli ei wan) - sain tästä risti riitaista tietoa ja en ole aivan varma kumminpäin tuo nyt pitäisi olla, mutta molempia on testattu ja kumpikaan ei näytä toimivan pysyvästi.

2 vastausta
AnneAn
Telialainen
Telialainen
  • 118 custom-general.kudos
  • 412 custom-general.replies
  • 42 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Moikka @iivaril ja tervetuloa keskustelemaan Telia Yhteisöön.

 

Toimiiko yhteys, jos kytket tietokoneen suoraan verkkokaapelilla Huawei B525-modeemin keltaiseen porttiin? Samoin Asus-reitittimesi tulee olla kytkettynä Huawei B535-modeemin keltaiseen porttiin.

 

Mikäli yhteys ei toimi suoraan Huaweista, niin valoja Huaweissa palaa?

 

 

ReOlivia
Moderaattori
Moderaattori
  • 313 custom-general.kudos
  • 529 custom-general.replies
  • 21 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@iivaril Miten tämä selvisi? Saitko toimimaan?

| Telia Yhteisön moderaattori | Apple iPhone 12 | Sarjat ja elokuvat |

Tämän osion uusimmat keskustelut