Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63997
Kirjoituksia 174300

Asiakaspalvelun hurmaa!Highlighted

Asiakaspalvelun hurmaa!

Uusi keskustelija
Viestejä 16 kpl

Asiakaspalvelun hurmaa!

1/25
Moi!
 
Mikäs neuvoksi? Olen tapellut Soneran teknisen aspan kanssa nyt 3-4 kertaa ja eivät vain kerro minulle Espoon Mikkelän lähintä 4G tukaria - tai siis tiedän että se on tuo joka on tuossa kirkkojärventien kupeessa (espoon keskuksen lähellä) oleva mutta tarvitsisin Cell Id numeron jotta tietäisin milloin ulkoantenni nappaa oikeaan tukariin.
 
Tällä hetkellä pyyhkii yli tai ohi koska ei osu siihen.
 
Aikoinani (noin 1 kk sitten) sain tuon Id:n mutta se lappu on hukkunut. Eli lievää hankaluutta suuntauksessa kun eivät kerro kohdetta tarkasti eivätkä edes cell id:tä jotta tietäisin milloin on kiinni oikeassa tukarissa. Loistavaa asiakaspalvelua!!
 
Jos joku Soneran liittymän omistaja ajelee Espoon keskuksen liepeillä niin viitsittekö laittaa Cell Mapperin päälle niin saisin ne tiedot sitten... Ei nyt ihan tätä varten viitsisi käydä hakemassa korttia Soneralta / leikellä tuota simmiä joka on mokkulassa kiinni...
 
Olen sanonut aspaan monta kertaa että noiden salailussa ei ole mitään järkeä / hyötyä koska kysymys on vain viitseläisyydestä - mutta ei mene jakeluun. Pakko se kai kohta on hakea päiväksi testiin simmi...
0 tykkäystä
24 vastausta
Highlighted

Moderaattori
Viestejä 1 471 kpl

2/25

Tukiasemien tarkkoja sijainteja ei voida antaa turvallisuus syistä. Meidän tekninen asiakaspalvelu pystyy kyllä kertomaan ilman suunnan, mihin omaa antennia kannattaa suuntailla. Tämä tieto siis riittää asiakkaalle, jotta pystyy parhaan signaalin saamaan liittymälleen. Tämän tiedon olet ilmeisesti myös saanut?

Näitä tukiasemien numeroita (cell id) ei myöskään luovuteta asiakkaille, ne on operaattorien omaa tietoa. Näillä numeroilla ei ole myöskään asiakkaalle mitään käytännön hyötyä.

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 16 kpl

3/25
Huoh... "Turvallisuussyyt"... Täytyy sitten hakea se Soneran liittymä kännyyn ja skannata ne tukarit...

Ja... Meiltä päin samassa suunnassa on useampikin tukari ja tuota CellId:tä tarvitsen jotta tiedän antennin lukittuneen oikeaan mastoon... Kun olet niin varma min miten muuten sen voisin tietää?
0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 16 kpl

4/25

Piti siis kirjoittaa: Kun olet niin varma niin miten muuten sen voisin tietää?

 

Kyseinen tieto on nähtävissä HiLinks sovelluksella joka tulee teidän Sonera Brändätyn Huawei e3372 tikun mukana.

 

Eli jos kerran olet sitä mieltä etten ko. tietoa tarvitse niin mistä tiedän että yhteys on lukittunut tuohon parhaaseen tukariin kun kuitenkin koko ajan yhteydessä tapahtuu laadullista heilumista? Eli pelkkaa RSRQ ja signaalin tasoa tuijottamalla asia ei parane. 

0 tykkäystä
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 4 415 kpl

5/25

Samaa mieltä... Cell ID tiedot tarvitaan että päätelaite tietää missä tukiasemassa on... Mutta operaattorit ei luovuta tietojaan... Onneksi päätelaitteesta, kuten Android näkee kätevästi mitä Cell ID:tä käyttää. Lisäksi Cellmapper sovellus näyttää Cell ID:n ja sen sijainnin kun on skannannut alueita.

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 16 kpl

6/25

Jep jep... edelleen odotan vastausta tuohon kaikkitietävään kommenttiin että en tarvitse Cell ID:tä. Noiden antennien suuntaaminen on tarkkaa hommaa ja täytyy muistaa että välttämättä sitä konnektia ei synny oikeaan tukariin laittamalla antennit aivan kohti vaan joskus ne pitää olla hieman "vinossa". Nyt ollaan arvauksen perusteella tekemässä asioita kun ei tiedä onko lukitus oikeassa tukarissa.

 

Torpasta katsottuna parikin tukiasemaa on aika lähellä toisiaan ja veikkaan että jostain tulee "parempi" yhteys kauempaa mutta laadullisesti se on heikompi koska RSRQ on -11 db ja kaista ei lähellekään sitä mitä pitäisi olla Full 4G yhteydellä. Harmi kun maksavaa asiakasta ei haluta auttaa sitten loppujen lopuksi kuitenkaan...

Highlighted

Telialainen
Viestejä 722 kpl

7/25

Vertasin tietoja CellMapper:n tietoihin meidän tukiasemakarttoihin ja en kyllä niihin luottaisi juurikaan. CellMapperissa näkyy sellaisia tukiasemia, mitä ei ole olemassakaan. Tai niiden sijainnit ovat pielessä monta sataa metriä, mikä on taas merkittävää mikäli haluaa suunnata antennit oikein.

 

Meiltä ei anneta näitä solun tietoja, ne ovat luottamuksellisia.

 

Mikkelän alueen lähin LTE-tukiasema on yhä Nimismiehenpellon tukiasema. Riippuu mikä sinun osoitteesi on, koska Espoon torilta tulee kuuluvuutta myös Mikkelää kohti. Suosittelen ottamaan yhteyttä Soneran Omien Sivujen kautta meihin, mikäli et halua näin julkisesti osoitettasi ilmoittaa.

 

0 tykkäystä
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 4 415 kpl

8/25

Tosiaan Cellmapper ei ole 100% tarkka vaan laskennallinen... Cellmapperiin ilmestyy silloin tällöin haamutukiasemia joita siis ei ole olemassa mutta ne on helppo nähdä... Tässä esimerkki Turun Kärsämäessä:

 

Untitled.png

 

Tässä esimerkissä tuo tukiasema joka on merkattu punaiseen laatikon sisälle on haamutukiasema. Se ei tosiaan ole tossa missä näkyy... punaisena Cell ID tiedoissa Maximum Signal (RSRP) arvolla näkee onko tieto luotettava. Yli -100dBm arvot ovat todella epäluetettavia ja todennäköisesti signaali heijastuu jostakin... Näin käy usein mobiiliverkossa. 

 

@McPaHa  halusi Cell ID tiedon jotta voisi lukita yhteen tukiasemaan oman päätelaitteen. Jos sitä ei voi tehdä niin päätelaite valitsee aina "parhaimman" yhteyden. Ja jos on useita tukiasemia lähekkäin, niin yhteys pomppii usean tukiaseman välillä ja tämän takia signaali pätkii. Mutta eihän niitä luovuteta tietenkään... Pakko sitten itse tehdä töitä senkin eteen... Edes tukiaseman sijaintia ei julkaista... 

 

Untitled.png

 

Esimerkkinä toinen Turun tukiasema Satakunnantien varrelta. Tämä on luotettava, näkee Maximum Signal (RSRP) arvosta, joka on -65dBm alle... sekä siitä että Cellmapper näyttää mustalla alueilla mihin se kantaa. Toki tukiasema voi kantaa pidemmälle lisäantennien ja päätelaitteista riippuen. Sekä väri (vihreä) kertoo jo että signaali on hyvä. Tukiaseman sijainti saattaa heittää 100m tai enemmänkin... siksi pääasiassa on hyvä että voi käsin lisätä tarkemman tiedon tukiasemasta. Linkki: https://www.google.fi/maps/@60.46764,22.245126,3a,82.3y,34.17h,94.98t/data=!3m4!1e1!3m2!1sonTOP2C6K8...

 

Punaisella laatikolla lisäksi olen lisännyt tietokantaan tarkat tiedot tukiaseman sijainnista ja mitä taajuutta tukiasemassa on. Lisäksi jossakin tukiasemiin on lisätty lisätietoa tarvittaessa. Minulle voi laittaa vaikka yksityisviestinä jos haluaa lisätä Cellmapperiin lisäinffoa tukiasemasta / sijainnista. 

 

Lopuksi vielä:

 

Cellmapper ei ole tarkoitettu 100% varmaksi... totta kai teillä on tarkat tukiasema kartta missä ne sijaitsee. Jos ei olisi, olisin todella huolestunut siitä. Dokumenttaatiossa on aivan kaikki tiedot missä tukiasemat sijaitsee... Cellmapper perustuu laskennalliseen arvioon signaalin voimakkuuden perusteella. Maasto vaikuttaa heti tukiaseman sijainnin laskemiseen. Siksi on hyvä että Cellmapperiin voi kirjoittaa lisätietoa tukiaseman sijainnista. Hyvässä maastossa Cellmapper on todella tarkka. Cellmapper toimii parhaiten kun kiertää tukiasemaa ympäri, eli heti kun saa tukiaseman sijainnista arvion 100-500m tarkkuudella, voi lähteä kiertämään tukiasemaa ympäri ja sijainti tarkentuu. Cellmapper helpottaa tosi paljon tukiaseman metsästystä... Teidän ilmansuunta ohje helpottaa onneksi Cellmapperin käyttöä... Säästää vähän vaivaa kun tietää mistä lähtee Cellmapperin kanssa liikkeelle.

 

 

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 16 kpl

9/25

Ilmeisesti PiaJo on Soneralla töissä koska puhuu "me"-muodossa...

 

"

Meiltä ei anneta näitä solun tietoja, ne ovat luottamuksellisia.

 

Mikkelän alueen lähin LTE-tukiasema on yhä Nimismiehenpellon tukiasema. Riippuu mikä sinun osoitteesi on, koska Espoon torilta tulee kuuluvuutta myös Mikkelää kohti. Suosittelen ottamaan yhteyttä Soneran Omien Sivujen kautta meihin, mikäli et halua näin julkisesti osoitettasi ilmoittaa."

 

Vielä kerran... en halua - eikä ole tarvetta huutaa koko maailmalle tuota CellId numeroa - sen saan selville sitten CellMapperilla ja se on ainoa tieto minkä tarvitsen koska tukiaseman näen silmilläkin.

 

Mutta olipa erittäin mielenkiintoinen kommentti... noin 5 puhelun jälkeen olet PiaJo ensimmäinen joka sanoo että lähin tukari onkin Nimismiehenpellon suunnalla! Tosin ymmärtänette että siitä tiedosta ei minulle ole mitään hyötyä koska en kuitenkaan tietäisi onko yhteyteni lukittunut mihin tukiasemaan. Eli kaikkein oleellisinta olisi tietää olevansa kiinni parhaassa mahdollisessa tukarissa jonka jälkeen ei tarvitsisi enää käännellä ja ihmetellä ja elää epävarmuudessa (nyt sitä minun on mahdotonta tietää).

 

Onko Mikkelän alueelle tai tänne suuntaan tulossa parempaa peittoa? Tällä hetkellä Mikkelässä lähellä ABC Delin ja Mikkelän koulun välissä noin suurinpiirtein ei saa kahdella ristipolarisaatioon asennetulla ulkoantennilla kuin noin 30 Mbits download nopeutta maksimissaan (ostettu 150 MBits). Signaalin voimakkuus noin 80%, RSRQ noin -10 db eli jos noin 150 € antennipaketilla ei saa tämän nopeampaa niin pitäisikö peitolle tehdä jotain?

 

edit: huom: "Tai niiden sijainnit ovat pielessä monta sataa metriä, mikä on taas merkittävää mikäli haluaa suunnata antennit oikein."

 

Väännän tämän vielä rautalangasta:

 

  • Tiedän missä Kirkkojärventien tukari on  (ajan siitä ohi joka päivä) ja pystyn helpohkosti tekemään sinne suuntiman.
  • En tiennyt että Nimismiehenpellolla olisi parempi tukari (täytyy käydä vilkaisemassa missä se on) joten saan sinnekin suunnan...
  • Suunta ei ole ongelma (sen tekin kerrotte)
  • Mutta joskus eri asioista johtuen se antennien kohdistus ei tehdäkään suoraan siihen tukariin vaan ohi riippuen tilanteesta joten siksi suunta ei riitä vaan pitää olla tieto siitä CellID:stä jotta näkee olevansa kiinni oikeassa tukarissa.
Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 4 415 kpl

10/25

On Soneralla... siksi Soneran logo ja ammattilainen nimike...

 

Olisi kiva tietää mikä koulutus näillä ammattilaisilla on... 

 

Cellmapper on ainut tapa saada Cell ID tieto kätevästi esille Androidilla... On muitakin sovelluksia mutta Cellmapper tallentaa tiedot kartalle josta joku muukin pystyy napaamaan ne...

 

Ja lisäys @PiaJo :lle että onko ilmansuuntakaan tarkempia kuin Cellmapper... "Se on pohjoisessa", "etelässä 100m päässä" ->  100m arvio oli oikeasti useita satoja metrejä... niin Cellmapper jopa voisi olla luetettavampi jos on hyvin skannattu alue. Jos on huono niin käyttäjä voi itse ottaa puhelimen ja liikkua alueella niin kyllä sijainti tarkenee... Vikapalvelun yhteydessä sain aika kauan ystävällisen asiakaspalvelin kanssa keskustella lähimpien tukiasemien sijainnit... Minä kun en ymmärrä ilmansuuntia... ja "arvoita"... Vielä lisäksi kun tiedän missä on tolppia... Ne kun näkyy kun kävelee ulos... ja kerrostalojen / vesitornien päällä / seinällä...

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.