Asunnon seinät betonia tiilivuorauksella. Ei toimi Telian eikä Elisan mobiililaajakaista.

  • 28 December 2018
  • 3 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Modeemi on Huawei B831s-22 jäniksenkorva-antenneilla. Huoneiston sisällä kaikkialla vain yksi palkki palaa kolmesta ja nopeus on alle 1 Mb/s. Kun modeemin työntää ikkunasta ulos, kaikki kolme palkkia valoisina. Vantaalla modeemi samalla Telian sim-kortilla antoi kolme palkkia ja nopeutta 50 Mb/s.
Saatavissa on suunnattavia ulkoisia kakskoisantenneja alle 100 €. Mutta miten saa selville oikean suuntauksen Järvenpäässä?


3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei @teltala ja tervetuloa Telian yhteisöön!


 


Voisit kokeilla suuntausta Cellmapperin avulla:


https://www.cellmapper.net


 


Tai kysymällä asiakaspalvelusta :


https://www.telia.fi/asiakastuki/yhteystiedot?intcmp=footer-asiakaspalvelun-yhteystiedot

Kiistos @kiisseli67, joka sopii hienosti tähän jouluiseen aikaan. Tietenkin cellmapper on parhaillaan remontissa, joka on venynyt venymistään ohi luvatun ajan. Mutta tässä on nyt aikaa odotella, kun sain Elisan kiinteän laajakaistan hintaa pudotettua 35 eurosta 20 euroon kolmeksi kuukaudeksi.
Telian hybridistäkään ei taida olla lisähyötyä, jos sisätiloissa ei mobiili toimi. Käyttäjän kannalta kaikki laajemmat ja suppeammat kaistat mobiileina tai kiinteinä ovat tosi haasteellisia, etten sanoisi pahemmin. Eikä pahasti kannata ilmeisesti sanoakaan, vaan ainoastaan hyvästi. Tosin ilmankaan ei ole hauska olla, kun maailmaa ja Suomea digitoidaan olan takaa.


 


Edit ReOlivia: Korjattu tägäys

Energiatehokas rakentaminen aiheuttaa haasteita sisäkuuluvuuden osalta mutta tulevaisuudessa tähän on toivottavasti kiinnitetty enemmän huomiota. Esim. Tiivi connect-ikkunat tarjoavat parannusta tilanteseen.

 

Joskus tukiasemien sijoittelu voi olla kaikkien operaattoreiden osalta haastava asuinhuoneistoon nähden, jolloin sisäkuuluvuus voi olla ylläolevan kaltainen. Käyttäjälle ratkaisuna voi olla erillisen passiiviantennin hankinta (ulkoantennin kohdalla kannattaa varmistaa lupa kiinteistön omistajalta) jonka avulla signaalia voi parantaa. Kuitenkin paras ratkaisu kotikäyttöön on edelleen kiinteä laajakaista joten ratkaisusi tämän suhteen on mielestäni ollut täysin oikea. Mobiilidata on mielestäni kuitenkin vielä tässä hetkessä paras ainoastaan liikkuvien laitteiden mukaan.

Ongelmatilanteissa tai suuntaus/taajuus kyselyissä kannattaa aina kääntyä palveluoperaattorinsa puoleen niin varmasti ohjeita voidaan antaa.

Vastaa