DOT-liittymä ja mobiilivarmenne

  • 27 October 2018
  • 19 kommenttia
  • 640 katselukertaa

Nyt on sitten tullut uusi liittymä eli DOT. Se vaikuttaisi muuten todella hyvältä, mutta miksi ihmeessä mobiilivarmenne ei ole siinä mahdollinen? Mobiilivarmennehan on melko laajasti käytetty käyttökelpoinen ominaisuus, jolla on yhä enemmän käyttöä päivittäin. Ainakin minun osaltani tämä on esteenä DOTiin siirtymiselle.


19 kommenttia

Moi @mikkojhaaranen ja tervetuloa Yhteisöön! Hyvä kysymys, johon en valitettavasti osaa suoraan vastata. Laitoin tästä tiedustelua Dotin kehittäjille, joten palataan asiaan kunhan saan sieltä tarkempaa tietoa mobiilivarmenteen osalta. Kiva kuulla, että Dot vaikuttaa muuten hyvältä! :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Heippa vaan @mikkojhaaranen ja lämpimästi tervetuloa Yhteisöön!


 


Ymmärrän hyvin, koska se on tärkeä lisäpalvelu. Se on itsellenikin välttämätön palvelu nykyisin, koska se korvaa verkkopankkitunnukset täydellisesti. Tiedustelin tuota Mobiilivarmennetta Dotin asiakaspalvelusta tällä viikolla uudelleen. On kyllä tulossa, mutta mitään aikataulua ei osannut sanoa vielä. SIM-kortti on eID tuettu, joten uskon että meidän ei kovinkaan pitkään tarvitse odotella ja tottakai he tiedottavat kyllä tästä kun sen aika on :)

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12

 @Sekunti vastasi tähän jo melko hyvin ja vahvistuksena voidaan sanoa, että tarve mobiilivarmenteelle Dot-liittymään on tunnistettu. Ensimmäiseen versioon mobiilivarmennetta ei saatu, mutta tämä on tulossa hieman myöhemmin 🙂 Näillä näkymin tämä menee ensi vuoden puolelle.

Tuo mobiilivarmenteen puuttuminen tosiaan ihmetyttää, tilausta tehdessä Telia kuitenkin kysyy hetun joten ei pitäisi olla estettä mobiilivarmenteen käyttöön? 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13

Ymmärrän että tuo mobiilivarmenne on tärkeä monelle ja siksi myös hyvä saada Dot -liittymälle. Pelkällä hetulla sen kytkentää ei pystytä tekemään, vaan muitakin tunnistautumisvaiheita tarvitaan. Tämä on tosiaan työn alla mitä @JoonasLam mainitsikin, toivotaan että saadaan mobiilivarmenne piakkoin myös Dotille lisäpalveluksi :smileyhappy:

Toki tarvitaan hetun lisäksi myös tietoa puhelimesta. Veikkaisin, että mobiilivarmenteen puuttuminen johtuu liiallisesta ominaisuuksien karsimisesta DOTin deadlinen uhkaavasti lähestyessä - näin tein itsekin aikoinaan systeemisuunnittelijana olessani. Monta käyttökelpoista ominaisuutta unohtui ja hävisi liian tiukkojen aikataulujen seurauksena. Nämä poispudotetut ominaisuudet oli kyllä tarkoitus toteuttaa myöhemmin, mutta valitettavan usein aika ei tuntenut armoa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Niinpä, DOTin tarina on vasta aluillaan ettei siinä ole edes muita lisäpalveluita saatavilla pl. salainen numero ja estot ?


 



 


 


 


 

No eiköhän DOT liittymässäkin sentään normaalit soitonsiirrot jne toimi kuten muissakin liittymissä 

 

Toivottavasti siirrot toimivat, kun tilasin jo DOTin. Tunnistautuminen pitää vain tehdä verkkopankkitunnuksilla, kunnes mobiilivarmenne-tuki rakennetaan DOTiin. Toivottavasti ei tule muita odottamattomia yllätyksiä

@mikkojhaaranen: Soitonsiirrot toimivat normaalisti myös Dotissa :)

Hei, onko tietoa mobiilivarmenteen aikataulusta. Käytän sitä niin paljon, että ellei varmennetta tule lähiaikoina, vaihdan Dot-liittymäni pois. 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

Hei @wonderer ja tervetuloa Yhteisöön! :smileyhappy:


 


Mobiilivarmenne on tulossa tämän vuoden aikana, mutta tarkempaa aikataulua ei vielä ole tiedossa. Toivotaan, että varmenne saadaan Dot-liittymään mahdollisimman nopsasti :smileyhappy:

Todellakin toivotaan, että mobiilivarmenne saadaan Dotiin mahdollisimman nopeasti. Täytyy ihan ihmetellä, ettei sitä ollut Dotissa alunperin - siksi paljon sillä on nykypäivänä käyttöä!

Mobiilivarmenteen toiminta on muuttumassa entistä tärkeämmäksi, koska pankkien avainlukulistojen käyttö loppuu syksyllä. Tästä syystä minunkin on pakko lopettaa Telia Dotin käyttö puolen vuoden käytön jälkeen. Mobiilivarmenne on ollut tulossa Dotiin vuoden 2018 aikana, vuodenvaihteeseen mennessä, alkuvuodesta ja nyt kesään mennessä jne.

 

Katsotaan uudestaan sitten, jos se saadaan Dotiin jossain vaiheessa. Vaihdoin sitä odotellessa takaisin normaaliin Telian liittymään.

Alkaako aikataulu tarkentumaan? Menin tilaamaan dotin mutta tämä on kyllä deal breaker ja peruutus on hyvin lähellä.


@goats@  kirjoitti:

Alkaako aikataulu tarkentumaan? Menin tilaamaan dotin mutta tämä on kyllä deal breaker ja peruutus on hyvin lähellä.




Vielä ei ole tähän tarkempaa aikataulua antaa. Kerrotaan heti kun kuuluu lisää!

Ok, eli täytyy perua tilaus :|

14 syyskuuta ?. Sain tällaisen kirjeen Telialta tänään!

 

Mobiilivarmenteen käyttöönotto onnistuu nyt Telia Dot sovelluksen kautta (valikossa valitse ensin Liittymän asetukset)

 

Kiitos Telia ?

Vastaa