E5186 ja OPENGATE (ei pysy päällä)

  • 18 January 2016
  • 7 kommenttia
  • 6 katselukertaa

Eli:

 

Otsikon mukainen laite, soneran 4G liittymä + opengate palvelu, uusi APN profiili luotu jossa APN  = opengate.

 

Viime viikolla laite vielä toimi, nyt palaa aina oletusprofiiliin (Sonera, internet)

 

Opengatea tarvitaan firman VPN yhteyttä varten.

 

Soneran oletusprofiili on ilmeisesti mahdoton poistaa.

 

Soneran CHAT asiakaspalvelu = 0

Ohjasivat tänne tai tekemään vikailmoituksen, toivoin täältä löytyvän parempaa asiantuntemusta :)

 

Onko muilla tullut vastaavaa eteen?

 

Löytyisikö naihin jokin "perus" firmis joka toimii soneran liittymän kanssa ja APN oletusprofiili on mahdollista muokata tai poistaa?

 

Kiitos.


7 kommenttia

Ei ole asiakkailta tämmöistä palautetta tullut ainakaan enemmälti, että laite hävittäisi sinne muutetun "opengate" -asetuksen. Missä tilanteessa apn vaihtuu opengatesta -> internet? Kun laite käynnistetään uudelleen vai kun sille tehdään reset eli tehdasasetusten palautus? Jälkimmäisessä asetukset nollautuvat. Oletusprofiilia ei käsittääkseni pysty muuttamaan laitteella pysyvästi, niin että se pysyisi reset-nappia painettaessa, mutta varmimman vastauksen tietysti voisi saada laitevalmistajalta. Tai tietävätkö muut Klaanilaiset tästä enemmän? 

Selvitetty.

 

Tästä liittymästä muista poiketen puuttui vielä opengate palvelu. Alkuksi palvelu kuitenkin toimi jostain syystä, se hieman hämmensi asiaa.

 

Lisäksi modeemi toimii hieman eri lailla kuin Elisan vastaavassa (b593). Elisalla toimimaton apn aiheuttaa virheilmoituksen, Soneran tässä modeemissa apn profiili vain palaa oletusarvoon.

 

Hei,

 

Minulla on täsmälleen samanlainen ongelma kuin aloittajalla, mutta opengate säilyy jonkin aikaa päällä, kunnes taas muutaman päivän/viikon kuluttua palaa oletusprofiiliin (sonera internet). Voikohan asialle tehdä jotain, esim. poistaa default profilea simmistä?

 


 Minulla on täsmälleen samanlainen ongelma kuin aloittajalla, mutta opengate säilyy jonkin aikaa päällä, kunnes taas muutaman päivän/viikon kuluttua palaa oletusprofiiliin (sonera internet).

Hmm, itselläni on samanlaiselta vaikuttava ongelma. Tällä viikolla on reitittimen APN vaihtunut opengatesta takaisin Soneran oletukseen (internet) kaksi kertaa. Myös edellisellä viikolla tätä tapahtui myös parisen kertaa, mutta sitten taas opengate on pysynyt ylhäällä useita päiviä.

 

Erona tässä on se, että itselläni reititin on Huawei B315s-22.

 

Näyttää olevan yleinen ja pysyvä ongelma. Itsellä on kahdella littymällä ko ongelma. Toinen käyttää opengate plussaa ja 4G:tä ja toinen perus opengatea ja 3G:tä. Molemmissa E5186, tn-sesti eri firmikset, mutta sama ongelma. Ne ei aina molemmat putoa pois opengatesta. Joskus kestää viikkoja, joskus päiviä, että putoaa profiili internetiksi. Sonera perustelee tilannetta verkkopäivityksillä ja syyttää laitetta. Onko jollain parempaa tietoa?

 

Sama b315 täälläkin ja opengate ei pysy päällä...on pysynyt pitkiäkin aikoja välillä...nyt ei päivääkään?

vaihda APN : Opengate / OpenVPN

Vastaa