Hallitus alkaa tutkia suomalaisten liikkeitä Telian mobiilidatalla


Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +9

Mitä mieltä olette tästä jutusta että meidän Telian asiakkaiden sijaintitiedot annetaan Suomen hallitukselle? https://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000006463019.html


3 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

tiedote:

https://www.telia.fi/telia-yrityksena/medialle/epress?articleId=dc68e5ef-a3d6-4e24-bdf2-1bc4946800b9

 

ne jotka sanoo että tämä on väärin niin millä todennäköisyydellä on google tai facebook tili ns. taskussa.

 

itse antaisin tietoja mielummin valtiovallalle kuin googlelle tai facebook:lle.

 

koronaviruksen takia joutunee poikkeaviin käytäntöihin mutta kaikki kolme verkko-operaattoria joutaisi antaa anonymisoidut tiedot tai sitten ei kukaan. jos vain yksi operaattori antaa se voi tehdä tiedoista epätarkkaa vaikka kullakin on iso määrä asiakkaita. tosin tuo tieto mikä annetaan valtiovallalle niin se pitäisi antaa myös julkisestikin. informaation pimittäminen voi olla kamalinta mitä tässä tilanteessa voi tehdä koska se ei herätä luottamusta.

 

asia on hyvä ottaa kuitenkin esiin. mitäköhän google, facebook ja ym yksityiset keräilee. niiden tiedot oikeastaan pitäisi mennä valtiovallalle samantien.

 

tämä on enemmän valtiovallan asia, eikä niinkään telian asia. vaikka mitään lakia olekaan.

 

jos koronaa ei olisi, niin väärinhän tuo tietojen anto olisi.


Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +7

Paikannuksen periaatteisiin voi perehtyä lukemalla vaikka tämän hätäkeskuslaitoksen infon aiheesta.

 

Matkapuhelinpaikannus Kun sinulla on taskussa puhelin, simkortti paikallaan ja virrat päällä --> olet paikannettu tarvittaessa hyvinkin pian.

 

112-sovelluksella sijainnin tarkkuus on huomattavasti tarkempi kuin artikkelissa mainittu. Juuri äsken kokeilin ja sisätiloissa tarkkuus oli noin 100m. Ulkona vähemmän. 112-sovelluksesta voisi kirjoittaa enemmänkin.

 

Aikoinaan kun paikannuspalvelut alkoivat tulemaan puhelimiin niin karttaohjelmaa käynnistäessä näki mihin tukiasemaan paikannus osui. Siitä sitten paikannus tarkentui hetken kuluttua tarkkaan sijaintiin.

 

Pöytälaatikossa on vieläkin insmatin erillinen bluetooth gps palikka, jolla saatiin puhelimen karttasovellus toimimaan tarkasti. Paikannuspalikka .

 

Taannoin olin vähän aikaa testaajana Telian matkaaja palvelussa... Jätin sitten testaamisen kesken, koska laitteisto oli keskeneräinen moneltakin osin ja palvelun hinnoittelu nousi hyötyihin nähden mielestäni liian korkeaksi.

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +7

Uutisointia aiheeseen liittyen: Oikeuskansleri selvittää, miten hallitus hyödyntää Telian paikkatietodataa epidemian torjunnassa – virasto tutkii asian omasta aloitteestaan. 

 

Lukemisen arvoinen juttu.

Vastaa