Huawei B593 muuri

  • 17 December 2014
  • 9 kommenttia
  • 4 katselukertaa

Tele Finland 4G

Opengate

Huawei B593-22

 

Hei,

Osaisiko joku kertoa mikä tässä purkissa estää verkkoliikennettä?

 

Kotiautomaatio boxi ei toimi kunnolla jos on kytkettynä huawein kautta verkkoon... esim. päivitykset ei pelaa, lisäosien lataaminen ei onnistu yms. Siihen kuitenkin pääsee kirjautumaan ulkoapäin ja normaali toiminnot pelaa.

 

Jos siirrän sim-kortin vanhaan Sierran mokkulaan ja reitittimeen niin kaikki toimii normaalisti.

 


9 kommenttia

Hei Tonikah!

 

Kiitos viestistäsi ja tervetuloa uuteen Sonera yhteisöön Sonera Klaaniin.

 

Kotiautomaatio boxisi toimii siis jotenkin ja pääset etäkäyttämään laitetta. Verkossakaan ei pitäisi olla häiriöitä, koska toisilla laitteilla systeemit toimivat hyvin.

 

Kuvaamasi ongelma viittaisi Huawein reitittimeen. Olet todennäköisimmin jo käyttänyt Huawein laitteen virrattomana, mutta tässä voisi kokeilla Huawein laitteen resetointia painamalla laitteen Reset-painiketta vähintään kymmenen sekunnin ajan.

 

Laitteen resetoinnin jälkeen laite palautuu alkuperäisiin asetuksiin eli laitteen hallintaohjelman käyttäjätunnus ja salasana palautuvat alkuperäisiksi (admin ja admin), jos olet tunnuksia muuttanutkaan. Resetoinnin jälkeen tulee tarkistaa asetuksista, että Data-APN on opengate ja tarvittaessa muuttaa APN opengateksi.

 

Toivottavasti saat boxisi toimimaan kunnolla myös Huawein mobiilireitittimen kautta.

Juu verkossa ei ole ongelmaa, mutta tämä huawei nyt estää jotenkin tuota liikennettä. Opengate palvelun otin kun aluksi luulin että nimenomaan verkko estää liikennettä... Resetointi ei auttanut ongelmaan. Nyt tämä kallis purkki lojuu tyhjänpanttina kaapissa ja joudun käyttämään vanhoja/epäluotettavia laitteita.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Tämä voi olla vähän kaukaa haettua, mutta tuli mieleeni sellainen, että voisit tarkistaa laitteen ohjelmistoversion. Katso täältä sivulta ohjeet tuohon http://goo.gl/J6hf4i Siellä ihan sivun alalaidassa on tarinaa ohjelmistopäivityksestä. 

Olisihan se kiva, että saisit otettua purkin käyttöön ilman ongelmia!


Viimeisin ohjelmistoversio käytössä. Kyllä tuossa on jotain muuta ongelmaa nyt.

Ei auttanut mitään vaikka laitoin palomuurista heikoimman suojauksen päälle...

Miettisin jonkin aikaa ongelmaa... Mistä siis lisäosat ladataan järjestelmääsi? Kertoisitko tarkemmin järjestelmästäsi? En tunne järjestelmää, mutta verkoissa olen aika hyvä :D

 

Ainakin tuo Huawei ei osaa reitittää GRE paketteja, se ollaan todettu, mm... sillä että esimerkiksi PPTP VPN liikenne ei mene läpi. Muuta en osaa oikein sanoa miksi... Voit kokeilla käyttää Huaweista DMZ ominaisuus suoraan siis tälle kyseiselle laittelle.

Yritän selvittää parhaani mukaan ;)

 

Kotiautomaatio boxin hallintapaneelista voi ladata lisäosia... Kirjaudun purkkiin sisään ja välilehti apps. Eli periaatteessa tuota vois verrata huawein hallintapaneeliin ja siellä ois apps välilehti mistä vois ladata pienoisohjelmia purkille...

 

Huawei jakaa netin kotiin, mihin on kytketty(rj45) Vera Lite gateway hoitamaan kotiautomaatiohommia... Vera Lite on yhteydessä serveriin jonnekkinpäin maailmaa. Ja pääsen kirjautumaan siihen myös muualta kuin kotiverkosta...

Ongelmat alkavat kun yritän vaikka päivittää kyseisen purkin firmwaren uudempaan versioon. Tai kun yritän asentaa lisäosia(ohjelmia) niin en pysty edes selaamaan niitä tarjolla olevia ohjelmia... Heti jos kytken Veran nettiin muuten kuin huawein kautta niin päivitykset ja lisäosat toimii normaalisti. 

Lisänä vielä se että jos olen kotiverkossa niin lisäosia ei pysty edes selaamaan... Mutta jos kirjaudun vaikka puhelimella 3g verkon kautta niin lisäosia voi selata mutta asentaminen ei onnistu.

 

En ole koskaan joutunut DMZ hommia käyttämään vaikka itsekkin verkkojen kans paljon touhuilen...

En keksi muuta kuin kokeilla tuota DMZ:tä... se voisi auttaa... Kirjaudutko siis Tähän Vera Lite:en jollakin sovelluksella? Eli et ole tehnyt erikseen mitään porttiohjauksia Huawei? 

 

Sinun kannattaisi selvittää miten Vera Lite ottaa yhteyttä palvelimiin ja millä protokollalla. Epäilen että käyttää mahdollisesti tunnelia ja Huawei ei tue GRE paketteja joita tarvitaan mm.. PPTP tunnelissa...p

En ole tehnyt mitään ohjauksia.

Ihan vain selaimella tai android sovelluksella kirjaudun luomillani tunnuksilla jonka jälkeen palvelin etsii minun tunnuksella olevaan omaan Vera Lite gateway purkkiin.

 

Mistähän nämä protokollat pystyy selvittämään? ;)

Hmm... Protokolat saat tuolta Vera Liten tuesta... Kannattaa kysyä siis Vera Liten tuesta ehkä sieltä saat apua...

Vastaa