Huawei B593s-22 + hidas VPN (4g)

  • 10 October 2015
  • 7 kommenttia
  • 28 katselukertaa

Täällä olen nyt pari päivää ihmetellyt hidasta VPN yhteyden nopeutta, oiskohan tähän saatavilla jelppiä?

Motukkana on tosiaan Huawei B593s-22 ja teitin (soneran) liittymä. Ilman VPN:ää esim. Soneran nopeustesti antaa lukemiksi 94 / 38 .. hieman vaihtelee mutta pääsääntöisesti mennään yli 90 / 30.

VPN kanssa yhteysnopeus on 2-10mbit/s. Tähän voi vaikuttaa vaihtamalla TCP / UDP -portteja, mutta millään portilla en ole päässyt yli tuon 10mbit/s ja hieman *******ttaa tämä suoraansanoen, moinen taistelu. Olen yrittänyt eri palveluntarjoajan VPN yhteyksiä, ei vaikutusta, tuntuu kun tuo nopeus ois cäpätty tuohon aneemiseen 10mbit tietämille. On testattuna viscosity, native openvpn, PPTP , ei vaikutusta. On opengate palvelu, mutta ei vaikutusta (tosin en tiedä osaanko tuota hyödyntää 100% :sti). Eli mihin hittoon tämä nopeus nyt oikein jää ? ja ei, en todellakaan soita tekniseen aspaan enää kolmatta kertaa, enkä helpsoniin tarkistaakseni laitteita ja maksaakseni 100e täysin turhista kokeiluista. VPN -yhteys oli aivan toista luokkaa kuidulla ennen omaa muuttoani... ja tänne saa vaan 4G:n. 

Enkä usko että laitteissa voi olla jotain vikaa / väärin koska ilman VPN:ää yhteydet on hyvää luokkaa. Onko joillain / teillä jotain asetuksia mitä pitäisi esim. tuohon reitittimeen muuttaa (apn internet -> opengate lisäksi) ???   Tosiaan alan aika neuvoton olemaan.








7 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

PPTP on GRE pohjainen ja ainakin jää helposti operaattorin priorisointiin, 4G:ssä HTTP / HTTPS kyselyt ovat korkeammalla... Välillä itsellä ongelmia saada PPTP yhteyttä kun GRE ei mene läpi 4G:ssä. 


 


Opengate palvelu ei vaikuta VPN toimivuuteen, vain silloin jos palveluntarjoaja jotenkin rajoittaa sitä. Esimerkiksi vaatii julkisen IP:n...


 


Lisäksi VPN nopeudesta riippuu myös palveluntarjoajan yhteydet ja myös operaattorien väliset reitittimien nopeudet yms... Väistämättä nopeus laskee alkuperäisestä. Miten lisäksi testaat nopeutta? Nopeustesti kuten speedtest eivät toimi välttämättä oikein VPN yli. 


 


 


olkitu kirjoitti:Väistämättä nopeus laskee alkuperäisestä. Miten lisäksi testaat nopeutta? Nopeustesti kuten speedtest eivät toimi välttämättä oikein VPN yli. 

 

 



Niin laskee, nyt se vaan laskee ihan hieman liikaa. Testasin lataamalla funetista 1gb filuja. ilman VPN 8mbit/s ja sen kanssa 600-900kbit/s .. Tiedän että vpn ottaa siitä omansa pois, mutta se että nopeus on 10x hitaampi ei vetele.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Mikä on VPN palveluntarjoajasi ja kohde maa, eli palvelimen sijainti? Sehän kiertää jos meet ulkomaille ja tuut Suomeen lataamaan tiedostoa... 


 


Kokeile funetin lisäksi tätä: http://speedtest.tele2.net/

Kuulostaa siltä, että jossakin päin verkkoa on MTU liian pieni. Tämä tulee usein ilmi nimenomaan vpn yhteyden kanssa, kun vpn kasvattaa kehysten kokoa omilla lisäyksillään. Kokeile pienentää MTU arvoa esim. 1440 tavun kokoon, ohjeita löydät googlaamalla käyttöjärjestelmääsi ja sanaa mtu setting.


@olkitu kirjoitti:

Mikä on VPN palveluntarjoajasi ja kohde maa, eli palvelimen sijainti? Sehän kiertää jos meet ulkomaille ja tuut Suomeen lataamaan tiedostoa... 

 

Kokeile funetin lisäksi tätä: http://speedtest.tele2.net/


Ipredator / PIA  ... linkattu Ruotsin / Saksan / Venäjän / Sveitsin / Englannin kautta ja paras (silti surkea) tulos tullut Ruotsista.

Tarvii tuo MTU vielä testata tosiaan...

speedtest.tele2.net 1gb lataus ilman VPN 7-8mbit/s ja vpn:n kanssa 800kbit/s ... ärrr.. eipä mtu auttanut myöskään 😕

Joillain porteilla (tcp / udp) lähetysnopeus säilyy pirun kovana, eli ilman VPN se on 42mbit/s max.. VPN:n kanssa pääsen "jopa" 38mbit/s.  Lataus onkin sitten huikeat 4mbit/s ja ilman VPN 92mbit/s.  Eli Sonerako tässä kuristaa liikennettä ?  Tuo mittari heti speedtestin alkaessa on erittäin korkealla mutta tippuu samointein tuonne pohjamutiin.

Huomenna tarvii hakee elisan prepaid ja katsoa mihin sillä pääsee.

Vastaa