Huawei E5186 LTE-A Modeemi


Kunniamerkki +4
Koskahan tämä otsikon mukainen modeemi tulee Soneran valikoimiin? Näyttää olevan jo DNA.lla myynissä ja hyllyssä. Osaisiko joku vastata tämän?

39 kommenttia

Saakos tuosta purkista signaaliarvoja ulos?

 

Mietin että korvaisin tuolla nykyisen Dovado + E3372 yhdistelmän, kun tuntuu että alkaa tuosta tikusta puhti jotenkin loppumaan ja kun tuon E5186 saisi Soneran kautta kohtalaisen kilpailukykyiseen hintaan. Verkon ruuhkaisuudesta tuskin on kyse tuon vanhan laitteen hidastumisen kohdalla, kun puhelimella data kulkee paljon reippaammin.

No nyt on tullut hetki ajeltua purkilla. Ihan mukavasti pelaa ja nopeudet ovat kohdillaan.

 

Rupesin ajamaan signaaliarvoja talteen ja kiinnitin huomiota liitteiden kaltaisiin muutoksiin RSRQ ja SINR arvoissa. Selvää on, että RSRQ -6 / SINR 14-15 arvoilla data kulkee todella kivasti. Vastaavasti heikommilla arvoilla nopeus jää hieman alas, joskin on edelleen stabiili ja varsin toimiva.

 

Onko kenelläkään heittää sivistynyttä arvausta siitä mistä ko. vuorokausivaihtelu signaalin laadussa voisi johtua ja olisiko jotakin mitä tuon vaihtelun pienentämiseksi voisi tehdä? Kuvaajat ennakoivat asiassa jonkinlaista trendiä, pitää seurata miten arvot kehittyvät.

 

"mutu" veikkaukseni on, että käyttäjämäärät ja datasiirto lisääntyvät tiettyihin kellonaikoihin, mikä näkyy signaalin laadussa.

Onkohan kyseinen laite itselläni rikki? Puhelin kelaa lte a nopeuttaa samassa tilassa missä huawein purkki vaihtaa joko 800 tai 1800mhz välillä ja nopeudet on puolet sitä mitä puhelin saapi. Hieman googlettanut ja pitäis pakottaa lte a verkkoon mutta näin Mac omistajana sekin jää tekemättä kun ltewatch ohjelmaa en löytänyt kuin Windowsille. Kuuluvuus on hyvä, molemmissa verkoissa huawei näyttää ok signaali arvoja mutta ei ota lte a yhteyttä vain jostain syystä.

Minulla E5186 saa hyvät 800MHz signaalit ja parhaimmillaan 70/40 ja 1800Mhz on heikompi ja 50/30.

Jos yritän pakottaa ltewatchilla LTE-A taajuuden, se yleensä valitsee 1800Mhz ja saa heikot nopeudet.

 

Jostain syystä ei osaa kahta taajuutta käyttää... onko sitten se asetus edes mahdollinen vai onko se niin että tarttis XL simmin vai mitä. Tai sitten tarttis päivityksen? Toi oli alunperin Aito 4G Max sim niin voiko se vaikuttaa? 

Ja kun tänne Yhteisverkon alueelle luvattiin LTE-A.

Näin minäkin luulin että lte a toimis tällä purkilla nimenomaan yhteisverkko alueella itsekin asun. Puhelin saa 90/120 sisään ja 20/40 ulos. Huawei hyytyy 73 sisään ja 20 ulos 1800mhz verkossa. 800mhz verkossa limitti tuntuu olevan 50 sisään ja 45 ulos jatkuvasti kellon ajasta riippumatta. Puhelimessa sekä huaweissa "samanlaiset" 150mb max liittymät. Tais sitten olla turha ostos kun b593s sai samoja nopeuksia.

Testaatko wlan-verkon kautta vaiko piuhalla? Wlanin suorituskyky ei välttämättä riitäkään tuon kummoisempiin nopeuksiin. LTE Watch toimii kyllä virtuaalisessakin winkkarissa, sen saat pyörimään esim. ilmaisen Oracle VirtualBox ohjelmiston kautta. Tietty tarvitset sen winkkarin lisenssin jostakin.

E5186 toimii pelkkänä mokkulana. Wifin hoitaa AirPort Extreme. Tuli sen vertaa eilen kokeiltua ltewatchia kaverin windows koneella että yhteys epäonnistui vain. Erilaisten ohjeiden mukaan yritin ottaa yhteyttä modeemiin mutta yhteys epäonnistui ltewatchilla kokoajan. Koneessa oli win 7 mutta epäilen että ei ole syyllinen epäonnistuneeseen yhteyteen.
Lisäyksenä vielä että kun laitoin salasanan ltewatch softaan siihen osoitteen alle niin sai yhteyden mutta ohjelma lakkas toimimasta samantien. Ei enään viitsinyt roikottaa kaverin konetta joten luovutin.

Tsekkaappa, että onhan sulla ltewatch Huawei versio

Tulipas tällainen Hujawei tilattua kun b593s:llä ei saa taajuutta lukittua ja kuvittelin ihan oikeasti tilaavani modemin/reitittimen mutta

Hallinta softa olikin nettitikku. Käytännössä tää mobilebroadbandiitti tekee laatikosta käyttökelvottoman. Uskomatonta sanoisin. Varmaan ihan kätevä, jos ei osaa/halua tehdä itse mitään asetuksia.

No, oma moka, olisi pitänyt selvittää asia paremmin ennen ostosta.

Kyllä omassa pystyy tekemään aikalailla samoja asetuksia kuin b593s mallilla ja tarkennetaan. Yritäthän modeemin asetuksiin 192.168.8.1 osoitteella selaimessa?
Sain LTEWatch softan toimimaan viimein. Ei siltä silti hyötyä ollut. Nopeudet jää silti sinne 50-60mb hujakoille ja luuri modeemin vieressä kiskaisee 100-130mb. Alkanut miettimään olisko tuo sitten rikki tuo loota.

@Jompppa kirjoitti:
Kyllä omassa pystyy tekemään aikalailla samoja asetuksia kuin b593s mallilla ja tarkennetaan. Yritäthän modeemin asetuksiin 192.168.8.1 osoitteella selaimessa?

No, ainakin minun b593s mallissa näen mikä antenni on asetettu käyttöön ja DHCP:n konfiguraatiota pystyy edes jotenkin määrittelemään. Lisäksi b593S mallissa saa aika hyvin signaalitiedot näkyviin suoraan käyttöliittymässä.

Se että tämän laitteen käyttöliittymä on niin onneton, että esimerkiksi DCHP:n konfigurointia ei voi tehdä, vain laittaa se päälle tai pois ei sovi yhteen sen kanssa, että tätä myydään reitittimenä. Tiedän, ongelma on mahdollista kiertää kikkailemalla, mutta se on juuri väärä tapa toimia, että ensin tehdään pas. . . huono  käyttöliittymä ja sitten käyttäjä joutuu kikkailemaan saadakseen laitteen toimimaan.

Vastaa