Huawei E5377Ts-32 WLAN kanava ei pysy aktiivisena. Miksi?

  • 30 November 2016
  • 5 kommenttia
  • 2 katselukertaa

  • Savumerkittäjä
  • 5 kommenttia

Elikkäs ihmettelen miksi ei WLAN kanava manuaalisesti asetettuna pysy paikoillaan vaan vaihtaa joko kerran päivässä, tai useamman kerran päivässä toiseen kanavaan jolloin joudun verkkokortin asetuksista taas :smileymad: manuaalisesti asettamaan saman kanavan päälle toivoen, että sillä kanavalla verkkokortilla ASUS PCE-AC56 on kyseisellä kanavalla 40MHz taajuus, tai joudun taas purkista vaihtamaan manuaalisesti kanavan, joka on yhteydessä verkkokortin 40MHz kanavan kanssa ja ettei katkea yhteys ja nopeus pysyy hyvänä, eli kanavan pakotus ei E5377Ts-32: lla toimi eikä kyseinen tuote muuten tue 80MHz taajuutta, eli turha pakottaa.

Reititinhän käyttää 802.11n protokollaa eikä pysty 802.11ac protokollaan, joten verkkokortin asetuksista säätönä on Wireless Mode: IEEE 802.11a/n/ac (vaihtoehtoina on myöskin 802.11b/g/n ja 802.11a/n, joissa 802.11n käytössä), mutta miksi käyttää muuta, koska verkkokortti PCE-AC56 on pääosin luotu 802.11ac protokollalle ja tämä ei ole kortin USB versio vaan sisäinen kahdella ulkoisella SMA antenneilla.

E5377Ts-32: lla on myös hieman halvemman hintaluokan ympärisäteilevä lisäantenni Mobevo W435 2-4 dBi 4G/LTE kaksoisantenni 2 metrin kaapeleilla TS9.

LTE1800 asetuksella saan parhaimmat nopeudet Loimaan Kaupungissa (Varsinais-Suomi).

Onko tuo opengate palvelu vieläkin niin solmussa ettei pysy päällä 24 tuntia pidempään ja katkaisee yhteyden?




5 kommenttia

Pakko vastata omaan, koska muokkaus ei onnistu enää, eli 3: ssa ylimmässä kuvassa näkyy ettei kanava ole pysynyt paikoillaan ja vaihto saattaa tapahtua ihan 30min-2h aikavälillä, jos dataa on kulkenut n. 2-10 gigaa.

Jätin nyt sitten windowsin omat ajurit kortille, jos verkkokortin ajurit olikin suurin syy kanavan vaihteluun ja 2014 ajurien päivitys on turhaa. Asetan ratkaistuksi parin päivän sisällä, jos toimii kunnolla tällä kertaa.

 

Ainakin muutama asetus näytti hävinneen esim. Wireless Mode ja Roaming Sensitivity

Moro Markz!

 

Tällä hetkellä ei ole OpenGate palvelussa mitään häiriötä ja palvelu toimii normaalisti. OpenGaten ei myöskään pitäisi vaikuttaa laitteen wifikanaviin, joten jostain muusta syystä se kanava ei pysy kohdillaan.

Ei auttanut vaihtaa silti kanavaa enkä usko et resetointi auttaa, kun ongelma on aiemminkin ollut esillä, eli todennäköisesti palaa takaisin muutaman päivän päästä. Olisikohan sitten firmware ongelma, tai jotain...

Nyt on pysynyt aktiivisena melkein 2 päivää ja alkaa näyttämään siltä, että ongelmana saattaakin olla tuo Asuksen oma verkkokortti ohjelma PCE-AC56: lle, koska olen pitänyt sen pois päältä ja ehkä sama juttu sarjan seuraavallekin kortille, kun  käyttävät samaa ohjelmaa.

Olisiko sitten kyseessä jokin ristiriita verkon etsinnän kanssa tuolla ohjelmalla, tai sitten tässä on vain ollut kyseessä E5377Ts-32: en firmis.

Etsin Huaweilta uudempaa firmistä, mutta ei löytynyt vieläkään joten näillä eväillä vaan eteenpäin.

Voihan sen ohjelman asentaa, jos jollain kyseinen kortti myös ja ongelmaa yhteyden kanssa, mutta ottaa asetuksista pois automaattisen käynnistyksen käynnistyksen yhteydessä ja merkkaa Advanced valikosta Enable Turbo QAM ja Enable interference mitigation (pysyvät päällä, vaikka ohjelma ei ole käynnissä).

Vastaa