Huawei b593s nopeus

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 23 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Hei

Ajelin tukiasemien lähistöilla Paraisilla ja Kaarinassa, paikoissa joissa oli täydet näyttämät signaalivoimakkuudessa, ei Huawei antanut kuin 30 - 49 megaa nopeudeksi?
Liittymä on 150 Megaan ja ymmärtääkseni Huawei b593s pitäisi yltää yli 100 megan.

5 kommenttia

Hei OH1MA!

Kiitos viestistäsi. Mainitsemasi 150 Megan latausnopeus on Sonera Liikkuva Netti Aito 4G Max -liittymätyypin teoreettinen maksiminopeus, jota lähelle voidaan päästä siinä teoreettisessa tilanteessa, että yksi ainoa liittymä käyttää 4G-verkon tukiasemaa.

Tuoreehkon tutkimuksen mukaan Soneran 4G-verkossa mitattiin maailman korkein yhteysnopeus 137,8 Mbit/s. ME-tulos mitattiin Etelä-Helsingissä älypuhelimella. Tutkimuksen toteutti yhteistyössä Aalto yliopisto ja JoikuSpeed-sovellus. Tutkimuksesta löytyy lisätietoa osoitteessa:

http://bit.ly/1ttqXh6

Edellä mainittu nopeus ei kuitenkaan ole mahdollista ainakaan vielä kaikissa liittymissä eikä varsinkaan jatkuvasti. Esimerkiksi Liikkuva Netti -liittymän palvelukuvauksen mukaisesti Aito 4G Max -liittymätyypissä latausnopeuden vaihteluväli on 10-80 Mbit/s. Palvelukuvaus löytyy osoitteessa:

http://bit.ly/1lTBUyi

Oletko testannut nopeutta siten, että kytket Huawein laitteen USB-johdolla tietokoneesi USB-porttiin?
Lainaampas tätä topiccia niin ei tarvii uutta rakentaa. Läheltä tuo aihe kuitenkin liippaa...

Tässä nyt reilun kk:n käyttänyt tuota Aito 4g Maxia.
* Pingit pomppii eri testauksien/pelien aikana: 15-50ms välillä.
* Latausnopeudet testiohjelmilla: 6-46Mb:n välillä.
* Lähetysnopeudet testiohjelmilla: 12-25Mb:n välillä.

Onkos se vaan nyt hyväksyttävä, että tälläkin alueella asuu muita ihmisiä ja kaikki häiritsee toisiaan. Ja paremmista nopeuksista saa vaan haaveilla?

Reitittimenä toimii Huawein B593s-22, kahdella omalla ulkoantennillaan. 4-5/5 pomppii kuuluvuus tuossa ikkunan vieressä, josta yksi masto näkyyki melkein suoraan... En varma tietenkään ole onko tuolla Soneran antennia lähettämässä?

Onkos noista suunta-antenneista tässä tapauksessa enää hyötyä?
Hei Jinku!

Kiitos viestistäsi. Asiakasnumerosi perusteella tarkistettuna kotiosoitettasi lähinnä sijaitseva Soneran 4G-verkon tukiasema on kaakon suunnassa noin kilometrin etäisyydellä.

Koillisen suunnassa sekä toisessa kaakon suunnassa olevassa tukiasemassa otetaan alustavan suunnitelman mukaan 4G-verkko käyttöön vielä tämän vuoden aikana. Toki kyseessä ovat alustavat suunnitelmat, joten aikatauluihin voi tulla muutoksia puoleen tai toiseen. Lisäksi 4G-verkkoon lisätään muutenkin kapasiteettia jatkuvasti.

Oletko kokeillut kytkeä Huawein laitteesi USB-johdolla tietokoneesi USB-porttiin ja testannut, onko tällä vaikutusta liittymäsi nopeuksiin?

Koska viestisi mukaan Huawein laitteessa näkyy vahva signaali (4-5), ei ulkoisesta antennista taitaisi olla kovinkaan suurta hyötyä.

Minulla kans saman modeemin kanssa ongelmia käytössä on ulkoiset antennit signaalin vahvuus on hyvä mutta nopeudet alta 10mbs melkein aina. Teknisestä tuesta sanoivat tuon lähimmän maston paikan mutta ei sitä löydy millään ohjelmalla. Häiriöitä signaalissa on paljon mittausten perusteella. Mietin voisiko modeemissa olla vikaa.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

@cellmapper kirjoitti:

Minulla kans saman modeemin kanssa ongelmia käytössä on ulkoiset antennit signaalin vahvuus on hyvä mutta nopeudet alta 10mbs melkein aina. Teknisestä tuesta sanoivat tuon lähimmän maston paikan mutta ei sitä löydy millään ohjelmalla. Häiriöitä signaalissa on paljon mittausten perusteella. Mietin voisiko modeemissa olla vikaa.




Ei kannata avata vuoden 2013 postausta vaan tehdä uusi... Oikeasti tolla Huaweilla ei yli 100Mbps saa koska on 100Mbps Ethernet portit ja WLAN niin sökö ettei oo mitään mahdollisuutta oikeastaan. 4G:llä olen saanut 142Mbps Soneralla enintään.


 


Signaaliarvot vain sieltä niin kertoisi enemmän... Häiriötä jos on niin siinä syy. Kerrothan arvot niin muutkin pysytään kartalla.


 


Ei välttämättä ole vikaa vaan 4G tekniikka on vain yleensä niin ettei saakkaan hyvää. Syitä on monia mutta siirtymällä parempaan kohtaan saa paremmat nopeudet yleensä. 


 


Cellmapper kun nimimerkkisi on niin oletan että olet tutustunut sovellukseen. Kyllähän Cellmapper pitäisi saada mitattua LTE:tä jos Android laitteesi sitä tukee ja on 4G verkossa. Sun pitää saada se ensiksi tietenkin sinne verkkoon. Muista lukea ohjeet: https://www.taisto.org/Cellmapper 


 

Vastaa