Huono kenttä uudessa 4g liittymässä

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 15 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Terve!

vaihdoin aiemman saunalahden 3g liittymän tähän Soneran 4g jätti liittymään. Laite on samsung galaxy s3 (4g versio).

Kenttä on tosi surkea uudessa liittymässä. 4G ei toimi nimeksikään. Tämä on yllättävää koska asun pääkaupunkiseudulla ja olettaisin kentän olevan hyvä. Pidin laitteen 4G ominaisuutta hetken päällä mutta yhteyttä ei saanut ja akku loppui hetkessä. 3G toimii jotenkuten mutta yleensä edes 3G verkkoon ei tunnu olevan hyvää kenttää (Alue Vantaa / kaivoksela ja Helsinki / Viikki)

Onko mahdollista, että minulla on edelleen vanhat saunalahden asetukset kännykässä jotka jotenkin sekoittavat yhteyden? En millään voi uskoa, että 4G verkkonne olisi näin susi! Sain vain yhden asetusviestin "selain" kännykkääni liittymän avauksen yhteydessä.

Eli miten tämän homman voisi selvittää?

Jukka

2 kommenttia

Kokeilepa ensimmäiseksi verkkoasetusten nollausta. Jos tämä ei auta, tee ns. soft resetti. Jos nämäkään eivät auta vika voi tietysti olla puhelimessakin, mutta faktahan on se, että aika heikosti kuuluu Soneran 4g. Itselläni on melko lähellä Malmia usein asioita hoidettavana, eikä siellä ole 4g:tä, ei edes nimeksikään. Välillä tipauttaa jopa Edge verkkoon. Toivottavasti auttaa tuo verkkoasetusten nollaus.

Minkä Soneralla hinnassa voitat sen laadussa maksat.
Hei Jmann!

Kiitos viestistäsi ja kiitos myös nimimerkille Nasse93 hyvistä ohjeista.

On varmasti aivan totta, että aivan jokaisessa paikassa 3G- tai 4G-verkon kuuluvuus ei ole parhaalla mahdollisella tasolla. Vaikka esimerkiksi 4G-verkon tukiasema sijaitsisi melko lähelläkin liittymän käyttöosoitetta, saattaa kuuluvuus olla heikko johtuen mm. käyttöosoitteen ja tukiaseman välissä sijaitsevista rakennuksista.

Android-puhelimien asetukset pitäisivät asentua automaattisesti, kun SIM-kortti laitetaan laitteeseen, joten erillisiä asetusviestejä ei kannata käyttää. Android-laitteissa oletusten palautus korjaa mahdolliset väärät asetukset.

Sonera, kuten muutkin teleoperaattorit, rakentaa jatkuvasti uusia 4G-verkonkin tukiasemia ympäri Suomea. Kuuluvuusalueita voi tarkastella peittoaluekartastamme osoitteessa:

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea ... omeid=3417

Kartassa esitetyt kuuluvuusalueet ovat toki suuntaa-antavia, joten kartan perusteella ei voida varmuudella päätellä, kuuluuko esim. 4G-verkko tietyssä osoitteessa.

Vastaa